Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Acronis uvádí na trh jednoduchý a rychlý nástroj pro zálohování a disaster recovery pro VMWare

PR článek
Acronis logo
Ostrava, 13.září 2011 – Do prodeje v České republice přichází nový produkt – Acronis vmProtect 6, který si světovou premiéru odbyl v průběhu výstavy VMworld 2011 na konci srpna. Acronis tak nyní nabízí i zákazníkům v České Republice a na Slovensku rychlé a snadno ovladatelné zálohování a disaster recovery nástroj pro prostředí VMware.

Acronis® vmProtectTM6  byl vytvořen přímo pro VMware® vSphereTMservery (v4.0, 4.1 nebo novější) využívající ESX nebo ESXi hypervizory. Poskytuje zákazníkům snadno instalovatelný a spravovatelný nástroj, který bez potřeby instalace agentů nabízí rychlé zálohování a obnovu jejich VMware virtuálního prostředí. 

S cenami od 10.000,- Kč na CPU včetně neomezené migrace z fyzického do virtuálního prostředí (P2V) reprezentuje Acronis vmProtect 6 dostupné řešení disaster recovery pro stále rostoucí počet firem, které přesouvají své serverové systémy do prostředí VMware.

Instalace produktu trvá přibližně 5 minut1, Acronis vmProtect 6 dokáže obnovit virtuální stroj přímo ze záložního image souboru bez nutnosti provádět plnou obnovu, takže reálné doby obnovy mohou být i kratší než 1 minuta. Jak ukazují nezávislé testy, čas potřebný pro pro instalaci a spuštění zálohování virtuálních serverů VMware vSphere je u Acronis vmProtect 6 třikrát rychlejší než u nejlepších konkurenčních produktů.1

Acronis vmProtect 6 může být instalován jako virtuální zařízení, což eliminuje potřebu nákupu dalšího hardwaru a minimalizuje paměťové nároky a nároky na správu. Zálohovací proces se stává rychlým a snadným úkolem. Webové uživatelské rozhraní umožňuje vzdálenou správu, třeba i prostřednictvím smartphonu.

Acronis vmProtect 6 nabízí zálohování jak na image úrovni tak souborové, což umožňuje uživatelům obnovovat přesně ta data, která potřebují. Granulární povaha produktu umožňuje vybrat pro zálohování jednotlivé diskové oddíly, pro další urychlení mohou uživatelé po analýze vyjmout nepoužívané bloky, nebo vyloučit určité soubory nebo adresáře a vyřadit tak ze zálohování například dočasné nebo stránkovací soubory.

V Acronis vmProtect 6  je zdarma zahrnuta deduplikace a komprese dat, což dále redukuje  čas nutný pro zálohování a obnovu a snižuje také náklady na storage. Pro zvýšenou bezpečnost mohou být zálohy kryptovány použitím standardního 256 bitového AES algoritmu.

„Ochrana virtuální infrastruktury není tak snadná, jak by se mohlo zdát na první pohled.” komentuje Arun Taneja, analytik společnosti The Taneja Group. “V měřítku virtuální infrastruktury se počítá každá vteřina zálohování a každý ušetřený takt CPU zvyšuje šanci na nepřetržitý chod.”

Jason Donahue, CEO společnosti Acronis prohlásil: „Ochrana VMware serverů by podle nás neměla být ani komplikovaná ani drahá.  Využití řešení, které přímo odpovídá požadavkům VMware, dále zvyšuje přijatelnost přechodu podnikových aktivit  do virtuálního prostředí“.

“Ochrana serverů VMware vSphere nikdy nebyla tak snadná. Líbí se mi jednoduchost produktu v kombinaci s jeho vysokým výkonem a myslím, že to je velká šance pro menší organizace.  Je to, podle mého názoru, nejjednodušší a nejintuitivnější cesta k zálohování virtuálních strojů.” řekl Kurtis Berger, Information Technology Manager, Provider Advantage NW, Inc., beta tester produktu.

1 Taneja Group Technology Validation Report, August 2011. Souhrn je k dispozici na: www.acronis.com

O společnosti Acronis

Acronis je předním poskytovatelem snadno ovladatelného řešení pro obnovu po haváriích a ochranu dat pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí. Patentované technologie diskových obrazů společnosti Acronis umožňují chránit data podnikům, malým a střední firmám i koncovým uživatelům. S obnovou po haváriích, softwarem pro deployment a migraci od společnosti Acronis mohou uživatelé chránit digitální informace, udržovat kontinuitu provozu a redukovat výpadky. Software Acronis se prodává ve více jak 90 zemích a je dostupný až ve 14 jazycích. Další informace získáte na stránkách www.acronis.cz. Acronis také můžete sledovat na Twitteru a Facebooku.

Acronis®, Acronis Compute with Confidence®, Acronis logo, a Acronis® vmProtect™ jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Acronis Inc. ve Spojených státech amerických a dalších zemích.

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Acronis uvádí na trh jednoduchý a rychlý nástroj pro zálohování a disaster recovery pro VMWare

Žádné komentáře.