Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Adobe uvedl Creative Suite 5.5

Adobe CS5.5
Více než rok od vydání Creative Suite 5 (CS5) přichází Adobe s "minoritní" aktualizací svého balíku. CS5.5 představuje menší evoluční krok v duchu nového způsobu vydávání aplikací u Adobe. Firma přešla na vydávání hlavních verzí (CS4, CS5, CS6, …) každých 24 měsíců, což bude v meziobdobí doprovázeno vypouštěním menších aktualizovaných vydání. Takovým je CS5.5…
Adobe CS5.5 Photoshop

V obecném smyslu Adobe zlepšila ve většině nástrojů jejich možnosti využití pro tvorbu a publikování v digitální podobě. Vedle obligátního Photoshopu zmiňuje například multimediální obsah v InDesignu, kde lze snadno tvořit digitální výstupy s interaktivním obsahem či videem.

Adobe CS5.5 Premiere

Video nástroje mají vylepšený 64bitový Mercury Playback Engine podporující více čipsetů pro hardwarovou akceleraci (podporuje také Nvidia CUDA), 64bitový vícejádrový encoder a stabilizaci roztřeseného videa (Warp Stabilizer).

Adobe CS5.5 Audition

Audition byl sjednocen se SoundBooth, přidává podporu 5.1 zvuku. Všem, kteří si chtějí sami výrazně vylepšit funkcionalitu Photoshopu, je k dispozici Photoshop SDK pro iOS, RIM, WebOS, Mac OS a Windows.

Adobe CS5.5 Dreamweaver

Dreamweaver CS5.5 dostal lepší podporu HTML5 a CSS3 a živý náhled obsahu pro různé velikosti/rozlišení displeje a robustnější podporu jQuery. V rámci celého balíku CS5.5 je znát snaha Adobe dát tvůrcům k dispozici nástroje, které umožní zase o něco snadnější vývoj/tvorbu obsahu pro všemožná zařízení s různými velikostmi displejů a různými rozlišeními a poměry stran.

Adobe CS5.5 Flash

Adobe explicitně zmiňuje také nový Flash, který nejenže disponuje novými nástroji a umožňuje převést starší Flash aplikace snadno na nová zařízení, ale má být také o dost rychlejší (což je u ultramobilních zařízení klíčové). Je zde podpora pro e-shopy vytvořené ve Flashi a samozřejmě OS jako Android, BlackBerry Tablet OS či Apple iOS.

Jednotlivé aplikace z balíku CS5.5 mají samozřejmě podstatně větší a obsáhlejší množství novinek, ale to je nad rámec tohoto článku, ti z vás, kteří nástroje Adobe používají při své práci, jistě vědí, na co se u CS5.5 těšili.

Kromě vlastního prodeje nového balíku či možnosti upgradu přichází Adobe také se Subscription Edition. Balík CS5.5 bude jako předchozí dostupný v několika edicích. V souvislosti s CS5.5 připomeňme také nedávné vydání Adobe Photoshop Lightroom 3.4.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Adobe uvedl Creative Suite 5.5

Středa, 4 Květen 2011 - 13:44 | ferar360 | Len tak mimochodom by ma zaujímalo, kedy bude na...

Zobrazit diskusi