Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ATI Radeon HD 5830 se lehce odkládá kvůli technické chybě karty

ATI Radeon Graphics logo

Společnost AMD podle všeho hodlala uvést grafiku ATI Radeon HD 5830 už tento týden, nyní se však dozvídáme od tamtamů taiwanského DigiTimes, že se tak nestane. Na vině je chyba, která byla objevena při testování ve „validační fázi“, přičemž pochopitelně nejde o chybu v GPU, ale o chybu na samotné desce, která prý způsobuje problémy na testovacích platformách výrobců karet.

Podle některých zahraničních redakcí by měl mít ATI Radeon HD 5830 výkon přibližně jako Radeon HD 4890, akorát za nižší cenu (stále to však bude řada 5800, takže hovoříme o nižší polovině vyšší cenové hladiny, prý pod 200 dolarů). K uvedení mělo podle dostupných zpráv dojít tento týden v pondělí, tak to už asi nestihneme a DigiTimes nám tedy tlumočí slova taiwanských výrobců, proč se tak nestalo. Nejbližší termín uvedení se nyní odhaduje na únor, do té doby by měla být chyba opravena. AMD se k nastalé situaci přímo nevyjadřuje s odkazem na tradiční politiku nekomentování dosud neuvedených produktů, zároveň však jedním dechem popírá, že by grafiky již uvedené měly nějakou vadu (rozumějme tomu tak, že pokud v Radeonech HD 5830 nějaká vada je, pak tato vada nepostihla grafiky, které se již prodávají).

Tagy: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ATI Radeon HD 5830 se lehce odkládá kvůli technické chybě karty

Středa, 27 Leden 2010 - 16:59 | no-X | Proslýchalo se, že PCB by mělo být stejné jako na...
Středa, 27 Leden 2010 - 16:15 | TyNyT | že by BIOS? Nebo jim dělá problém napájení?

Zobrazit diskusi