Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Club 3D chystá GeForce GTX 560 Ti o délce 17 cm

Club 3D GeForce GTX 560Ti 2GB
Pokud patříte k majitelům těsnějších skříní, kteří s upgradem grafické karty nechtějí čekat, než se TSMC podaří rozběhnout výrobu 28nm grafických čipů ve vydatelných objemech, mohla by vás oslovit 2GB GeForce GTX 560 Ti od Club 3D…

Jádro karty běží na referenčních 822 MHz (1645 MHz pro stream procesory) a paměti s 256bit rozhraním na rovněž základních 4 GHz. Club 3D se ale rozhodl kartu vybavit hned 2 GB, což sice není na škodu, ale pozitivní vliv na výkon čekejte spíš v nejvyšších rozlišeních v SLI režimu.

Club 3D GeForce GTX 560Ti 2GB- chladič

Hlavní devizou novinky jsou ale rozměry. Karta je skoro o třetinu kratší než referenční verze, takže může přijít vhod ve skříních, kde si pozice karty konkurují například s pozicemi pro pevné disky. Dvouvětrákové chlazení má zajistit tišší chod (pasivní část tvoří klasická kombinace měděných heatpipe s hliníkovými lamelami).

Club 3D GeForce GTX 560Ti 2GB - výstupy

Z výstupů je k dispozici dvojice dual-link DVI-I (možnost použít redukci na D-SUB) a mini HDMI. Karta vyjde na zhruba 6400 Kč, k dispozici bude i edice se hrou Battlefield 3, za kterou zaplatíte o pětistovku navíc.

Možná jste si vzpomněli, že krátkou „pětsetšedesátku“ představila před časem i Elsa. I ta dosahovala právě 17 centimetrů. Zřejmě se ale nejedná o pouhou shodu okolností. Pokud totiž porovnáte viditelné části PCB obou modelů, zjistíte, že jsou zcela identické: Tvarem, barvou, rozložením součástek i rozmístěním a obsahem potisku. Obě s nejvyšší pravděpodobností pocházejí z jedné továrny a liší se jen chladičem a kapacitou osazené paměti.

Kuriózní také je, že fotografie výstupních konektorů modelu Club 3D (obrázek výše) ve skutečnosti zobrazuje jinou kartu, než ostatní snímky: Skrze průduchy jsou totiž viditelné lamely chladiče orientované kolmo k bracketu (jako u Elsy), zatímco podle ostatních snímků jsou lamely chladiče od Club 3D s výstupním bracketem rovnoběžné.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Club 3D chystá GeForce GTX 560 Ti o délce 17 cm

Pátek, 9 Prosinec 2011 - 11:45 | Kert | Já nechápu ty výstupy. Proč se nepoužívá 2xDP +...

Zobrazit diskusi