Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dell tablet s Windows 8 na začátku příštího roku?

Dell tablet roadmap 2011 - Q1 2012

Na webu AndroidCentral se objevil poměrně zajímavý obrázek. Článek o něm tvrdí, že pochází z důvěryhodného zdroje, tuto větu berte, jakoby neexistovala, protože to na zjevení se takového obrázku nemá prakticky žádný vliv (neboli věřit tomu můžete, ale taky nemusíte). Obrázek ukazuje uniklý slajd z údajné důvěrné prezentace společnosti Dell, konkrétně tato strana pojednává o plánech ohledně tabletů. Co je na něm poměrně zajímavé, jsou 10″ modely v dolní části obrázku, zejména pak ty s Windows. Tablet s krycím jménem „Rosemount“ má být vybaven Windows 7, rozlišení 10″ displeje je „půlHD“, tedy 1366×768.

Podstatně zajímavější je jeho nástupce s krycím jménem „Peju“. U něj je totiž napsáno „Windows 8“ a nic víc. No, a nyní mohou začít spekulace na téma důvěryhodnosti uniklého slajdu, případně toho, zda jde, či nejde o překlep, anebo se můžeme bavit i o dalších alternativách. Je též možné zpochybňovat dříve vyřčené předpokládané datum všeobecné dostupnosti finální verze Windows 8, které je prý 7. ledna 2013, tedy řádově o rok později, než ukazuje slajd.

Kdybychom si měli tipnout, tak první kvartál roku 2012 nám na Windows 8 připadá skutečně nesmírně brzy vzhledem k tomu, že od vydání první betaverze do finální verze to obvykle trvá kolem roku a zatím se pracuje teprve na „Milestone 2“, přičemž na „Milestone 3“ se má podle dostupných informací začít dělat posledního dne v únoru. PS: A nevěří tomu ani expertka přes dění kolem Microsoftu Mary Jo Foley, leda by podle ní měl Microsoft Windows 8 pro ARMy v podstatně pokročilejším stádiu.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dell tablet s Windows 8 na začátku příštího roku?

Čtvrtek, 17 Únor 2011 - 23:50 | kkkk | Nikde se tam nepíše, že by se Peju měl v te době...
Čtvrtek, 17 Únor 2011 - 16:45 | Kert | Tak může to vycházet postupně vzhledem k tomu...
Čtvrtek, 17 Únor 2011 - 14:00 | ukuIeIe | Nové Windows dříve než v roce 2013 nevyjdou, to...

Zobrazit diskusi