Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Firmě VIA roste prodej

VIA logo

VIA si ve třetím čtvrtletí tohoto roku mírně polepšila. Prodej jejích procesorů vzrostl o 20 %, na scéně s tímto zbožím tedy nyní zaujímá 2,5 %. Příčinu vidí sama VIA v častějším využívání jejích procesorů v multimediálních zařízeních, tzv. tenkých klientech a Set-top boxech. Navíc se rozmáhá výroba a prodej tzv. průmyslových počítačů, kde nezanedbatelnou roli hraje platforma procesorů Eden, k jejichž uživení stačí netoliko 7 W.

Dalším hnacím koněm by mohly být nové Edeny s jádrem Esther se spotřebou 3,5 W při běhu na frekvenci 1 GHz. V příštím roce očekává VIA díky své „embedded platformě“ (což jsou mimo jiné Mini ITX a Nano ITX desky) nárůst až 67 %, která má zajistit celou čtvrtinu zisků společnosti.


A když už jsme u VIA, sluší se zmínit její podíl na poli chipsetů. Zde si firma ve třetím čtvrtletí polepšila o 3,6 % a zaujímá tak 18,5 % trhu. Chipsetů pro AMD prodala o 67 % více, pro Intel o 17 %. Mírně si také u chipsetů polepšily firmy ATI (o 4,5 %), nVidia (o 4,2 %) a SiS (o 9,9 %). Naopak o 6,7 % klesl Intel na 62,1 %.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Firmě VIA roste prodej

Žádné komentáře.