Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Gigabyte představil „All-in-One“ barebone pro „Sandy Bridge“

Gigabyte GB-AOBN
Poměrně zajímavý počítač typu All-in-One představila společnost Gigabyte. Vlastně nejde ani o hotový počítač, ale barebone, tedy „polotovar“, který si musíte doplnit vhodnou konfigurací sami. Základem je 18,5″ monitor s poměrem stran 16:9 a údajným pazvláštním rozlišením 1366×720 (to skoro považujeme za chybu, spíše tipujeme běžných 1366×768), uvnitř něhož je „thin Mini-ITX“ deska postavená na socketu LGA1155 pro procesory „Sandy Bridge“ a čipsetu Intel H61…
Gigabyte GB-AOBN - vnitřek

„Thin Mini-ITX“ deska v GB-AEBN znamená, že to, čemu běžně říkáme „zadní I/O blok“, je sníženo na polovinu, takže i portů zde najdeme poněkud méně, konkrétně napájecí, RJ-45 pro LAN, HDMI, po dvou USB 2.0 a USB 3.0, optický S/PDIF a analogový audio vstup. Další porty jsou vyvedeny na druhé straně AEBN, jsou to čtečka karet 4-in-1, jeden USB 2.0 port a konektory pro mikrofon a sluchátka. Produkt jako takový má v základu dva repráčky. Nad ně je pak možné přimontovat slim optickou mechaniku.

Gigabyte GB-AOBN - levá strana Gigabyte GB-AOBN - pravá strana

Deska jako taková poskytuje prostor pro dva DDR3 SO-DIMMy, dvě SATA zařízení a mini PCI Express slot, např. pro Wi-Fi kartu. Chlazení procesoru, který smí mít max. do 65 W, zajišťuje heatpipové vedení k větráčku, což ne náhodou připomíná řešení používané v noteboocích. Dovnitř je možné kamsi namontovat i 3,5″ disk.

Gigabyte GB-AOBN

Standardně je pro procesory do TDP 65 W dodáván 150W napájecí adaptér, při osazení procesorů s TDP do 45 W je možné vzít i 120W adaptér. S vyměnitelností desky moc nepočítáme, i když je to také jeden z „modulů“ tohoto „modulárního“ systému, protože musí nějakým způsobem sedět chlazení a je také potřeba počítat s patřičnými výstupy do interního monitoru a na základní ovládací prvky (hlavně asi tlačítko Power). Zda je displej dotykový, výrobce neříká, takže to bereme tak, že dotykový není, zmíněna je ale 1,3Mpixelová webkamera. Cena ani případná dostupnost u nás zatím není známa.

Zdroje: 

Gigabyte (1, 2)

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gigabyte představil „All-in-One“ barebone pro „Sandy Bridge“

Sobota, 30 Duben 2011 - 11:53 | Fireballcz |
Pátek, 29 Duben 2011 - 12:48 | MACHINA | myslím že mini-itx case, který se dá uchytit...
Pátek, 29 Duben 2011 - 09:40 | Kecal | jj, také mi nějak vadí méně než těch nějakých...
Pátek, 29 Duben 2011 - 06:22 | kypec | Keď ten displej fakt nie je dotykový, tak mohli...
Pátek, 29 Duben 2011 - 00:45 | Tralalák | Myslel som, že to bude vypadať horšie ale z...

Zobrazit diskusi