Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Global Gaming Factory chce koupit Demonoid, ten ale nechce

Demonoid logo
O Global Gaming Factory X jsme si už dlouho nepovídali, ale vy, co sledujete dění ve světě P2P a obecně torrentových trackerů a vyhledávačů, jistě víte, co to je zač. Tato švédská společnost vedená jistým Hansem Pandeyou chtěla totiž před rokem koupit The Pirate Bay a předělat tuto ikonu svobody na „legální dojnou krávu“. A i když si GGF dělala zálusk na další torrentové portály, nakonec nedošlo ke koupi ani The Pirate Bay, ani žádného jiného podobného webu (údajně proto, že GGF prostě nepřišla zavčasu se slíbenou sumou peněz)…

Nyní se však začíná jméno GGF propírat znovu, tentokráte v souvislosti se snahou koupit Demonoid, další ze známých torrentových portálů, který je trnem v oku „Velkého Obsahu“ (připomeňme si, že Demonoid byl vypnut v roce 2007, aby se zhruba po půl roce opět objevil na scéně, v září 2009 pak selhala technika a v prosinci téhož roku tak došlo na další reinkarnaci Demonoidu). Hans Pandeya prý splašil nějaké ty chechtáky a chtěl by v projektu „legalizace torrentových portálů“ pokračovat.

Ztratil jsem rok a spoustu peněz během snahy koupit The Pirate Bay kvůli 'žonglérství' (švédského elektronického akciového portálu) AktieTorget, nicméně si myslím, že na realizaci mého záměru kupovat a předělávat torrentové portály ještě není pozdě,“ svěřil se Pandeya serveru TorrentFreak. Ozval se však i provozovatel serveru Demonoid s tím, že nemá o nabídku zájem a hodlá nadále pokračovat ve svém fungování jako doposud. Demonoid nicméně není jediným portálem, o který má Pandeya zájem, tak snad se časem dozvíme, kde ruka investora nakonec zaseje sémě svého původně plánovaného byznysu, pokud se tak ovšem vůbec stane.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Global Gaming Factory chce koupit Demonoid, ten ale nechce

Úterý, 24 Srpen 2010 - 13:46 | WIFT | Zajímavé, nechápu, jak se mi tam dostaly (už jen...
Úterý, 24 Srpen 2010 - 12:44 | Jan Smetana | Bacha na admin linky v textu ;)

Zobrazit diskusi