Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GlobalFoundries jmenuje nové vedoucí pracovníky

Globalfoundries logo
Utekl sotva měsíc od okamžiku, kdy byl jmenován generálním ředitelem (CEO) Ajit Manocha a do čelních pozic společnosti se dostávají další tři noví pracovníci. Ke změnám došlo konkrétně na pozicích finančního ředitele, technického ředitele a vedoucího technické podpory…

Do pozice nového finančního ředitele (CFO) byl jmenován Daniel Durn. Nahradil zde Roberta Krakauera, který odešel „z důvodu jiných zájmů“. Durn má za sebou poměrně zajímavou kariéru - před příchodem do ATIC , kde pomáhal se vznikem GlobalFoundries a akvizicí Chartered, pracoval v Goldman Sachs a podílel se mimo jiné na realizaci prodeje Artisanu společnosti ARM, akvizici PortalPlayeru Nvidií a řadě dalších transakcí podobného druhu.

Robert Krakauer, GlobalFoundries, ATIC Daniel Durn, GlobalFoundries, ATIC
R. Krakauera (vlevo) v pozici finančního ředitele nahradí D. Durn (vpravo)

Pozici vedoucího zákaznické podpory a kvality přijal Kay Chai „KC“ Ang, který až doposud zastával funkci viceprezidenta provozu 300mm továren. Starší viceprezident pro technologie, výzkum a vývoj, Gregg Bartlett, pak povýšil na místo technického ředitele společnosti, stávající povinnosti po něm dočasně převezme Suresh Venkatesan.

Ajit Manocha, GlobalFoundries Kay Chai Ang, GlobalFoundries Gregg Barlett, GlobalFoundries
aktuální vedení GlobalFoundries (zleva):
Ajit Manocha (CEO)
Kay Chai „KC“ Ang (CE&Q)
Gregg Bartlett (CTO)

Podle některých názorů by jmenované změny mohly být důsledkem problémů s přípravami 28nm HKMG procesu (objevují se dokonce spekulace, že GlobalFoundries uvažuje o přechodu z technologie gate-first na gate-last, kterou využívá TSMC). Nepřikládáme jim však větší váhu, neboť výměna na postu finančního ředitele s technologií výroby nesouvisí a změny na technologických postech nejsou v podstatě personálního rázu, osoby zůstávají, pouze dostávají novou pozici.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku GlobalFoundries jmenuje nové vedoucí pracovníky

Žádné komentáře.