Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HP prý přijde s tabletem Slate v březnu

Hewlet-Packard Slate 500 tablet PC

V celkem nenápadné zprávě serveru DigiTimes o tom, že HP v roce 2011 prodá 45 až 48 miliónů notebooků, je ukryta jedna o trošku zajímavější. Do těchto čísel patří také zařízení, které v podstatě notebookem není. Řeč je o tabletu HP Slate, který je považován za chystanou velkou konkurenci k Apple iPadu (kolik už takových „iKillerů“ internetem prošlo? ;-). Pro HP jej bude vyrábět taiwanský Inventec a na trh má přijít už letos v březnu.

K dispozici by měly být dvě verze, jedna s Windows 7 a druhá s WebOS. Hotové jsou oba operační systémy, WebOS byl podle této zprávy dokončen ještě v loňském roce, takže vše je již jen otázkou výroby. Čistě pro dokreslení: v loňském roce prodala HP 39 miliónů notebooků, za čtvrtý kvartál to bylo 10 miliónů.

A když už jsme hovořili o iPadu, sluší se připomenout dřívější zpráva pocházející rovněž ze serveru DigiTimes, podle níž se iPad 2 objeví na trhu v dubnu.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HP prý přijde s tabletem Slate v březnu

Žádné komentáře.