Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IM Flash Technologies začíná vyrábět vzorky 25nm NAND flash čipů

IM Flash Technologies logo / IMFT logo

Pokud by vám nic neříkal pojem IM Flash Technologies (zkráceně též IMFT), pak vězte, že jde o společný podnik firem Intel a Micron věnující se tvorbě flash čipů (obě společnosti jej založily v roce 2006). Právě tato firma dnes oznamuje, že začala s výrobou vzorků MLC flash čipů na 25nm výrobním procesu. Podle slov lidí z firmy má tak přibližně roční náskok před jakoukoli konkurencí (už s 34nm čipy šlo o půlroční náskok). Očekává se, že výrobu ve velkém zahájí IMFT někdy ve druhém čtvrtletí tohoto roku a produkty na těchto čipech založené by měly spatřit „světlo trhu“ ještě letos (někdy ke konci roku). Mezi nimi bude i třetí generace Intelových SSD X25-M v kapacitách od 160 do 600 GB.

Prvními NAND flash čipy, které sjedou z výrobních linek společného podniku firem Intel a Micron, budou 64Gbitové (8GB) MLC čipy s 2bitovými buňkami. Jeden takový 8GB čip zabírá plochu 167 mm² (pro srovnání: 4GB čip na 34nm technologii s 2bitovými buňkami se rozkládá na 172 mm²).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku IM Flash Technologies začíná vyrábět vzorky 25nm NAND flash čipů

Žádné komentáře.