Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Logitech končí s Google TV

Google TV - set top box Logitech
Loni na jaře jsme si psali o rozjezdu Google TV, na kterém firma spolupracovala s Logitechem. Právě Logitech se nyní po 15 měsících a pečlivém vyhodnocení situace rozhodl obrátit o 180°…

Logitech do toho šel s Google ve velkém, a to se mu zjevně nevyplatilo. Prodeje až dosud nešly a nejdou tak jak by si Logitech představoval, měl s tím prakticky jen velké náklady a návratnost víceméně nikde. Jako důsledek nedostatečných prodejů zařízení, které Logitech pojmenoval Revue, tak firma s Google TV končí. Velkým omylem prý byla mimo jiné představa, že lidé se před Vánoci na Revue (přesněji celým názvem Logitech Revue With Google TV) s cenou 300 dolarů doslova vrhnou. Nic takového se nestalo. Jenom v EMEA segmentu (Europe, the Middle East and Africa) tato "legrace" přišla Logitech na 100 miliónů dolarů na provozním zisku.

Logitech Revue With Google TV

Stávající přístroje budou doprodávány do dubna příštího roku a firma již žádný další Google TV set-top-box neuvede. Logitech samozřejmě nevylučuje, že v budoucnu neuvede na trh nějaké zařízení navazující na Revue, ale spíše to bude něco jako "vnouče Google TV", než přímo návrat k této službě. Pro Logitech je Google TV prostě příliš vzdálené komerčně úspěšné službě (jakkoli se Google v softwarové části služby činí), což je podmínka pro dobré prodeje hardwaru na službu navázaného.

Aktuálně Logitech prodává Revue na svém webu za 100 dolarů.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Logitech končí s Google TV

Pondělí, 14 Listopad 2011 - 14:29 | Hexer | Za 99$ bych to koupil (v cene je ceklem hezka...
Pondělí, 14 Listopad 2011 - 14:20 | Hexer | Spis jeste platis za to ze muzes jejich produkt...
Pondělí, 14 Listopad 2011 - 13:25 | Paul MuadDib | no a takhle to dělají všichni obři, najdou si...
Pondělí, 14 Listopad 2011 - 13:20 | mizsha | takze prodeje sou spatne, hm, ale vzdyt se to...

Zobrazit diskusi