Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft možná zvýší rozlišení Kinectu

Microsoft Kinect

Zdroje serveru Eurogamer hovoří o tom, že Microsoft pracuje na zvýšení rozlišení Kinectu. Mělo by to prý jít velmi snadno prostřednictvím nahrání nového firmwaru, který řídí většinu vlastností tohoto zařízení pro rozpoznávání pohybů uživatele. Jedním z nich je i hloubkový senzor, který je momentálně omezen na 30 snímků za sekundu a rozlišení 320 × 240 bodů. Hardwarově je celý Kinect limitován USB rozhraním, které je schopné do něj protlačit zhruba 35 MB/s. Momentálně se ale prý využívá jen 15 až 16 MB/s, což je údajně proto, že se počítá i s připojením dalších periferií, tak aby to bylo vyvážené a Kinect neubíral příliš z celkového USB 2.0 datového pásma.

Funkčnost Kinectu již kritizoval i Anthon Mikhailov, který je ve výzkumném a vývojovém oddělení Sony Computer Entertainment člověk přes software (Sony má pro svou PlayStation 3 konkurenční produkt Move – snímač pohybu speciálních „ukazovátek“). Opíral se právě do rozlišení, kdy se pro rozpoznání prstů nebo rotace ruky musí pracovat s polem velikosti 10 × 10 bodů a že Kinect je v tomto smyslu na nic. Microsoft tak prý pracuje na kompresní technologii, aby byl schopen z hloubkového senzoru dostat při 30 snímcích za sekundu 640 × 480 bodů a vešel se do datového pásma 20 MB/s pro celý Kinect. Pak už by prý šlo rozpoznávat pohyby prstů i rotace ruky, otázkou však bude i přesnost senzoru a zda nenaklade zpracování čtyřikrát většího množství bodů přílišné nároky na celý systém.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft možná zvýší rozlišení Kinectu

Pondělí, 27 Prosinec 2010 - 11:02 | NRX | Nech vydajú oficiálny ovládač pre PC platformu....
Středa, 22 Prosinec 2010 - 21:33 | Milan Keršláger | USB rozhraní neudělá souvislý tok nad 30MB/s. Dle...
Středa, 22 Prosinec 2010 - 13:21 | Richelieu Home | Z toho vypliva ze je treba aby herni konzole...

Zobrazit diskusi