Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

NEC Electronics + Renesas Technology ⇒ Renesas Electronics

NEC Electronics logo + Renesas Technology logo ⇒ Renesas Electronics logo

Tak trochu jsme nějaký čas žili v omylu a tento omyl musíme bezpodmínečně napravit. Činíme tak zprávou, která má sice zpoždění přibližně měsíc, ale s vědomím, že lepší pozdě, nežli vůbec. Oč jde? O sloučení NEC Electronics a Renesas Technology. Tyto dvě společnosti se loni v září dohodly na spojení svých sil a my měli nějaký čas za to, že Renesas Technology spadla pod NEC Electronics. V dubnu tohoto roku se ale ukázalo, že je to jinak.

Budeme to psát pro pořádek celými názvy: NEC Electronics Corporation zaniká, stejně tak zaniká i Renesas Technology Corporation a vzniká společnost Renesas Electronics Corporation. V té má největší podíl NEC Corporation (skoro 34 %), následuje Hitachi Ltd. (30,62 %), Mitsubishi Electric Corporation (25,05 %, ostatně Mitshubishi a Hitachi daly v roce 2002 dohromady původní Renesas) a trošku má i Japan Trustee Services Bank (1,49 %, za niž má ale rozhodovací právo NEC Corporation). Tak snad jsme to tentokráte dostatečně rozpletli, zkrátka NEC Electronics je minulostí, NEC zůstává, logo Renesas zmodralo a jestli si z toho má něco zajímavého obyčejný smrtelník vzít, tak je to skutečnost, že USB 3.0 řadič NEC µPD720200 je vlastně nyní produktem Renesas Electronics.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEC Electronics + Renesas Technology ⇒ Renesas Electronics

Pondělí, 24 Květen 2010 - 21:22 | ntrace | Jsem to říkal už tenkrát, že to bude obráceně.
Pondělí, 24 Květen 2010 - 15:05 | WIFT | Dobrý nápad, díky, doplněno.
Pondělí, 24 Květen 2010 - 14:44 | Milosh | Ještě by se slušelo říci, že původní Renesas...

Zobrazit diskusi