Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Notebooky Asus řady N s 2.1 zvukem od Bang & Olufsen

Asus N55 + subwoofer
O další konkurenci k notebookům MSI s parádním ozvučením od dánských Dynaudio se nyní snaží firma Asustek. Její notebooková řada N se nově pyšní výsledkem spolupráce s též dánskou společností Bang & Olufsen a stejně jako v případě MSI nejde u těchto notebooků o žádná ořezávátka…

Parametry notebooků shrnuje tabulka, my se pro dnešek zaměříme na zvukovou část. Na ní se podílela firma Bang & Olufsen ICEpower, v níž spolupracuje sama Bang & Olufsen s Dr. Karstenem Nielsenem na výzkumu a vývoji zvukových řešení s ohledem na spotřebu/efektivitu. S firmou je spojen vývoj zesilovačů třídy D. Teoretickým cílem, jehož se firma snaží dosáhnout (resp. k němu přiblížit), je konstrukce zesilovače se 100% účinností.

Každopádně, notebooky řady N od Asusu mají oproti Gaming řadě MSI s Dynaudio jednu zajímavost. Je jen na vás, jestli je to plusem, nebo naopak mínusem. 2.1 Dynaudio u MSI je kompletně osazeno v těle notebooku, malý subwoofer je na spodní straně těla a jako ozvučnici tak využívá i desku stolu. Asus N se zvukem od ICEpower má v těle pouze stereo reproduktorky a subwoofer se připojuje externě. Výhodou je pak to, že díky tomu může být daleko větší než u Dynaudio/MSI.

Na rozdíl od Dynaudio jsme ICEpower technologii v těle od Asusu zatím neslyšeli, takže se nebudeme pouštět do žádného srovnání.

Asus řada N

Kromě obvyklých technologií pak notebooky nabízejí nabíjecí USB port (USB Charger+, nabíjí zařízení i při vypnutém notebooku), funkci InstantOn díky které se notebooky probouzí ze spánku během 2 vteřin, sluší se pochopitelně zmínit celkem rychlou GeForce GT 555M se 2 GB DDR3, rozhraní USB 3.0, záruku 0 vadných pixelů u LCD, podporu dokovací stanice či 6článkový akumulátor s výdrží až 6 hodin provozu.

Tagy: 
Zdroje: 

tisková zpráva Asus

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Notebooky Asus řady N s 2.1 zvukem od Bang & Olufsen

Pátek, 30 Září 2011 - 12:31 | sandokan555 | ta posledna konfiguracia vyzera krasne ..len mi...
Čtvrtek, 29 Září 2011 - 16:49 | qee | Mimochodem, nový Delly XPS s repro od JBL taky...

Zobrazit diskusi