Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nový ředitel AMD pro vývoj a výzkum pochází z Applu

AMD Mark Papermaster
Rory Read není v ředitelském křesle AMD ještě ani dva měsíce a už se začíná slušně ohánět. Odchod Ricka Bergmanna, který je nyní ředitelem Synapticu, nebyl zdaleka poslední personální změnou. Mimo škatulat s posty provedl Read i změny ve struktuře výzkumu a vývoje a na nový vrchol starého oddělení dosadil Marka Papermastera, který loni v srpnu odešel z Applu kvůli velmi profláklé aféře - jestli už tušíte, tušíte správně ;-)

AMD Chekib AkroutAž do současnosti fungovaly v AMD dva vývojové týmy. Jeden v rámci produktového oddělení (Product Group) a druhý s názvem rozšířený tým výzkumu a vývoje (advanced research and development team), který řídil starší viceprezident výzkumu a vývoje (Senior Vice President of Research and Development) Chekib Akrout (53, původem z IBM).

Nyní budou obě skupiny spadat pod nově vytvořené technologicko-inženýrské oddělení (Technology and Engineering Group), do jehož čela postavil Read nového člověka s visačkou starší viceprezident a technický ředitel (senior vice president and chief technology officer). Tím je Mark Papermaster (50), který v minulosti pracoval jako viceprezident výzkumu křemíku ve společnosti Cisco nebo starší viceprezident vývoje hardwarových zařízení (senior vice president of Devices Hardware Engineering) u Applu.

To by samo o sobě nebylo nijak extra pikantní, kdyby podle zdrojů severu Business Insider právě Papermaster nebyl tím člověkem, který nesl odpovědnost za aféru s anténou telefonu Apple iPhone 4, kvůli níž byl loni 7. srpna ze společnosti odejit. Přejme mu tedy pod křídly AMD méně antén a více úspěchů :-)

Rory P. Read

„Markovo jmenování významně posílí vedení AMD. Mark zastával významné technologické pozice u tří nejinovativnějších firem v oboru. Dokázal, že je esem, orientuje se v průmyslu, zná naše zákazníky a je zběhlý v moderních technologiích“

  • Rory Read, AMD

Diskuse ke článku Nový ředitel AMD pro vývoj a výzkum pochází z Applu

Čtvrtek, 20 Říjen 2011 - 13:31 | bans | To jo, treba Bulldozer - na papire master a v...
Čtvrtek, 20 Říjen 2011 - 12:37 | MACHINA | Nelze říct, že by to jméno něco neevokovalo, taky...
Čtvrtek, 20 Říjen 2011 - 12:31 | kypec | Papermaster = true master in product "paper...

Zobrazit diskusi