Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

OCZ kupuje Indilinx

Indilinx SSD řadič
Když se řekne Indilinx, spoustě lidí se nevybaví nic ;-). Těm, co se více zajímají o SSD a to, co je uvnitř, už toto jméno tak neznámé nebude, Indilinx dělá řadiče pro SSD. Je přitom zajímavé, že z posledních zpráv u nás, v nichž lze slovo Indilinx najít, se jich nemalá část týká SSD od OCZ Technology. No, nebudeme chodit kolem horké kaše, nadpis vám to už stejně řekl, zkrátka OCZ Technology se dohodla s firmou Indilinx na jejím převzetí…

Indilinx se zabývá SSD řadiči a výrobou patřičného softwaru pro ně (tedy firmwaru). Byla založena v roce 2006, podle vlastních slov za účelem podpory úspěšného byznysu s NAND flash paměťmi společnosti Samsung. Z jejích posledních produktů budete nejspíše znát řadič Barefoot, který si loni zvolila pro svou hybridní vypalovačku HyDrive společnost Hitachi (víc jsme ale o této vypalovačce neslyšeli) a objevil se i v dalších SSD, a to nejen od OCZ.

Přečtěte si také
OCZ 1TB Colossus SSD 1TB SSD Colossus OCZ jsou venku
OCZ RevoDrive SSD PCIe 128GB PCIe SSD OCZ již od osmi tisíc?
LG HyDrive Computex 2010: Hitachi-LG představuje první „hybridní SSD vypalovačku“

Celá transakce vyjde OCZ na $32 miliónů, pochopitelně to ještě musí posvětit úřady, nicméně se očekává, že vše bude dokončeno během jednoho měsíce.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku OCZ kupuje Indilinx

Středa, 16 Březen 2011 - 09:12 | Pan Muf | Indilinx.. to zni jako by se Xilinx odstehoval do...

Zobrazit diskusi