Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Otevíráme diskuzi o nové podobě Deep in IT serveru

Návrh Deep in IT v2.0 (mini)
Ve fóru a v komentářích pod články jste to už možná zahlédli, zkrátka je to tu, Deep in IT projde změnou designu. Pro tentokrát jsme se rozhodli nejen naznačovat, ale přímo tuto změnu diskutovat s vámi, našimi čtenáři, protože to přeci jen děláme z velké části pro vás (a z další velké části proto, že nás to baví). Ještě než se do debaty pustíte, věnujte prosím pozornost dalším řádkům tohoto článku…

Kapitoly článků

1.  Návrh nového designu Deep in IT

Očekáváme, že diskuze bude živá, protože vaše nároky jsou nejspíše ještě přísnější než naše, přičemž bychom rádi, aby šlo o diskuzi k věci. To, co vám momentálně předkládáme, berte jako „první veřejný náhled“ (či přesněji „zveřejnitelný“), který prošel vnitřním odsouhlasením v širším kruhu. Nejde přímo o „nativní screenshot“, nicméně na zkódování tohoto návrhu do podoby nového portálu Deep in IT, se již začalo pracovat.

Návrh Deep in IT v2.0 (preview)

K samotnému designu a prvkům, které v návrhu nyní jsou: Současné rozbalovátko s rubrikami jsme prohlásili za archaismus a volba padla na vodorovnou verzi menu s několika hlavními položkami, které se budou dále rozbalovat v sub-menu na další. V aktuálním návrhu je menu „vyšší“, než bude ve výsledku, stejně tak nad logem nebude to hluché místo. Obsah menu (texty) berte jako ilustrační.

Nepřehlédnutelným prvkem by měla být velká upoutávka na článek spolu s trojicí upoutávek „Recenze / Nepřehlédněte“. Zvažujeme, jestli na třetím místě bude poután PR článek. „Velká upoutávka“ bude proměnlivá podle našich potřeb, bavit se můžeme především o formě. Pod tímto blokem se budou zobrazovat „Další články“, podobně jako je tomu dnes. Sloupec „Novinky“ vpravo bude flexibilní, může se zde objevit i nějaká naše informace pro vás. Další části hovoří samy za sebe, berte to nicméně jako nástin toho, co kde zhruba bude. Kdo by se chtěl rozečíst dále, najde úplně dole rozcestník dle hlavních rubrik. Někde nám tam určitě ještě chybí prvek pro poutání blogů, rádi bychom některým z vás poskytli vlastní prostor.

Co jsme se snažili v novém designu omezit, jsou výrazně křiklavé barvy, především sítnici-rvoucí oranžová. Chceme ji tam však drobet zachovat, mělo by jí být podstatně méně a nebude tak výrazná. Naopak jsme více přitlačili na modrou, která převládala na starém CD-R serveru. Dvousloupcový design by měl přispět k lepší přehlednosti a rozšíření hlavního obsahu.

K diskuzi nad novým návrhem tentokrát využijeme fórum, protože umožňuje vkládání obrázků a my očekáváme, že budete mít potřebu jich poměrně hodně vložit ;-). Diskuze pod tímto článkem bude vypnuta. Připomínáme, že do fóra funguje stejná registrace jako na hlavní část serveru, takže nemusíte tvořit novou. Příslušné diskuzní vlákno je zde. Byli bychom rádi, kdyby se diskuze nesla ve věcném duchu, suché příspěvky typu „fuj“, „končím s vámi“ a podobné nám v ničem nepomohou.

Pokud vás zajímají další podrobnosti ohledně přechodu Deep in IT na nový design, pokračujte ve čtení na další straně…

Tagy: 
Kapitoly článků
1.  Návrh nového designu Deep in IT

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Otevíráme diskuzi o nové podobě Deep in IT serveru

Žádné komentáře.