Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

První mobil s dvoujádrovým procesorem je Optimus 2X od LG

LG Optimus 2X
Tak nějak jsme čekali, že první mobil s procesorem se dvěma jádry bude mít tento kus křemíku od společnosti Qualcomm (Snapdragon QSD8672), ale nakonec se jím stává Optimus 2X od LG s Nvidia Tegra 2.
LG Optimus 2X

4palcový displej má sice rozlišení 480×800, ale díky HDMI dovede na externím zařízení zobrazit i plné 1080p video MPEG-4/H.264, v této kvalitě by měla i nahrávat jeho 8Mpixelová kamerka s přisvěcovací diodou, pro video konference je na straně displeje ještě druhá 1,3Mpixelová. Optimus 2X má 8 GB paměti rozšiřitelné o až 32 GB na microSDHC paměťové kartě.

LG Optimus 2X

Zařízení to bude jistě oblíbené (pokud bude i cena zajímavá), protože mimo schopnosti se s DLNA (Digital Living Network Alliance) připojit k domácí síti a přehrávat z ní multimediální obsah, užije si s ním majitel i spousty legrace při hraní, protože jsou uvnitř i senzor zrychlení a gyroskop. Mobil má i microUSB konektor a ačkoliv se o tom LG nezmiňuje, jistě nebude postrádat Wi-Fi, Bluetooth a 3G.

LG Optimus 2X

Není sporu, že s tímto motorem bude nový mobil LG určitě rychlejší, ale co to provede s výdrží? Baterie má 1 500 mAh, ale jak na tom bude v provozu, to ukáží až první skutečné recenze. Dočkáme se jich už v lednu, kdy LG tento mobil začne prodávat za zatím neznámou cenu v Koreji, další země pak budou prý následovat vzápětí.

Zdroje: 

LG

Diskuse ke článku První mobil s dvoujádrovým procesorem je Optimus 2X od LG

Pondělí, 20 Prosinec 2010 - 19:52 | .com | Koukám, že mají v koreji velmi zajímavou...

Zobrazit diskusi