Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ricka Bergmana v AMD nahradila Lisa Su z Freescale Semiconductor

Lisa Su
Společnost AMD oznámila, že má na pozici Senior viceprezidenta a generálního manažera Global Business Units novou osobu. Tento post před čtvrt rokem po dlouhých letech opustil Rick Bergman (do AMD se dostal akvizicí ATI), aby se krátce poté stal ředitelem Synaptics. Nahradila ho Lisa Su, která dříve dělala ve Freescale Semiconductor…

Dr. Lisa Su ve Freescale, kterou jistě znáte především coby výrobce ARM-based procesorů, zastávala prakticky tutéž roli, jakou bude nyní plnit v AMD – Senior viceprezident a generální manažer, akorát ve Freescale šlo o jednotku zabývající se sítěmi a multimédii (možná znáte od Freescale procesor MPC8308, který se skrývá za specifickou „síťovkou“ Bigfoot Networks Killer). Ve Freescale byla od roku 2007 ještě jako „Chief Technology Officer“ zodpovědná za roadmapy a oddělení výzkumu a vývoje.

Před svým působením ve Freescale pracovala od roku 1995 v IBM ve výzkumném a vývojovém oddělení křemíkových technologií, na starosti měla svého času také produktovou řadu procesoru PowerPC. Před IBM si prošla neméně známou firmou Texas Instruments, přesněji jejím Semiconductor Process and Device Centrem.

V AMD bude přímou podřízenou šéfa firmy Roryho Reada a bude mít na starosti obchodní jednotky zaměřené na klientské a komerční trhy, dále grafiky včetně profesionálních a trhy s herními konzolemi.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ricka Bergmana v AMD nahradila Lisa Su z Freescale Semiconductor

Pondělí, 19 Prosinec 2011 - 21:18 | jiras | Podle fota bych pohlaví fakt nepoznal :)
Pondělí, 19 Prosinec 2011 - 00:17 | Tralalák | Veľmi dobrý ťah!

Zobrazit diskusi