Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

„Sandy Bridge“ → „Ivy Bridge“ → „Haswell“ → „Rockwell“ – a pak…

Intel Roadmap … → 2018 (trailer)
Německý server ComputerBase se dostal k plánům Intelu do roku 2018 a ačkoli zatím ani v nejmenším netušíme, jaké vlastnosti bude mít mikroarchitektura v tu dobu uvedená, už alespoň víme, jak se bude jmenovat…

Obrázek hovoří jasnou řečí. Po „Sandy Bridge“ přijde příští rok „Ivy Bridge“, což je 22nm zmenšenina „Sandy Bridge“ (částečně vylepšená, např. grafika už bude zvládat DirectX 11). Na 22nm procesu pak přijde nová mikroarchitektura „Haswell“ následována její zmenšeninou „Rockwell“ na 14nm procesu. No, a pak bychom se měli na tomtéž procesu dočkat další novinky nazvané „Skylake“, která by snad ještě do konce roku 2018 mohla přijít ve zmenšené podobě nazvané „Skymont“.

Intel Roadmap … → 2018

To vše za předpokladu, že si někdo obrázek nevymyslel a že se Intelu podaří tyto plány dodržet, což není vůbec nikde psáno, že se povede (ostatně i mikroarchitektura „Ivy Bridge“ podle dřívějších plánů jsme očekávali minimálně na CES 2012, ne-li už letos, nejčerstvější informace hovoří o březnu až dubnu příštího roku, čili v lepším případě spíše CeBIT). Tak se alespoň podívejme na to, co nás od Intelu čeká v dohledné době.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku „Sandy Bridge“ → „Ivy Bridge“ → „Haswell“ → „Rockwell“ – a pak…

Žádné komentáře.