Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Stolní telefon pro volání přes Skype ušetří náklady za volání i elektřinu

PR článek
Telefon Eltrinex Free24 Skype
Služba Skype je již několik let nejznámější formou internetové telefonie zajišťující bezplatné volání mezi jednotlivými stanicemi, případně za velmi výhodné tarify na pevné linky či mobily. Jediným problémem tohoto řešení je závislost na platformě, tedy nutnost nainstalovat příslušnou aplikaci a při telefonování sedět u zapnutého počítače. Tento problém skvěle řeší tzv. samostatné Skype telefony, tedy zařízení, která zajišťují možnost telefonování přes Skype, avšak bez závislosti na PC.

Velmi zajímavým řešením v této kategorii je produkt s označením Eltrinex Free24 Skype. Mimo výborných parametrů vyniká zejména zajímavou cenou (v tuto chvíli cca 1990,- Kč vč DPH), která jej činí v podstatě nejdostupnějším řešením svého druhu na trhu.

Telefon Eltrinex Free24 Skype

Instalace zařízení se provádí velmi jednoduše, a to zapojením telefonu přímo do klasické internetové zásuvky (Ethernet), případně do routeru, ADSL modemu atp. Po prvním zapnutí je třeba provést přihlášení do svého Skype účtu, následně se automaticky načte seznam kontaktů a telefon je připraven k provozu.

V tuto chvíli přichází na řadu nejzajímavější benefity, které telefon poskytuje. V první řadě jej není třeba vypínat, jelikož při provozu nevydává naprosto žádný hluk a spotřeba energie je zcela zanedbatelná (na rozdíl od klasického PC). Telefon je tak neustále připraven on-line jak k přijímání hovorů tak k telefonování ostatním účastníkům sítě. Tento fakt přináší asi nejzásadnější odlišnost od klasické Skype aplikace nainstalované na PC, kterou je časově neomezená dostupnost. Není proto již nutné využívat Skype pouze jako „dodatečné řešení“ pro delší či nákladnější hovory, ale nově i jako zařízení odpovídající svým charakterem klasickému telefonu.

Hlavní předností tohoto zařízení je pak samozřejmě možnost volání zdarma a to neomezeně. Tato charakteristika platí pro všechny hovory směrované na uživatele sítě Skype případně majitele stejného či podobného zařízení. Dále je možno telefonovat i na pevné linky nebo mobily, a to po celém světě. Za tím účelem je však třeba si předplatit kredit a aktivovat některý z (mimochodem velmi výhodných) tarifů, které nabízí přímo poskytovatel služby. Jedná se jak o tarify jednotkové, tak o paušální (bez omezení délky a počtů hovorů).

Mimo modelu Free24 jsou na trhu i jiná řešení, například Skype DualPhone 3088, který disponuje navíc bezdrátovým sluchátkem a je koncipován v „business“ provedení. Více informací je možno získat přímo u prodejce Skype telefonů.

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Stolní telefon pro volání přes Skype ušetří náklady za volání i elektřinu

Pondělí, 16 Květen 2011 - 12:47 | Lukas Zapletal | V poslední době nějak přePRkováno... Jinak...

Zobrazit diskusi