Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

VIA uvádí dva procesory Nano X2 E-Series

VIA Nano X2 E-Series
Firma VIA uvedla své první dvoujádrové procesory Nano X2 už na začátku tohoto roku, přesto se oficiální informace o konkrétních dvou modelech objevily na webu výrobce až minulý měsíc. Nyní VIA oznamuje řadu VIA Nano X2 E-Series, kde nejspíše dozvídáme právě o těchto dvou modelech, ale možná jsou to také úplně jiné dva…

Nejprve k tomu, co už má VIA na webu. Jsou to procesory Nano X2 na 1,2 GHz s TDP 13 W a 1,6 GHz s TDP 30 W, oba s taktem sběrnice „až“ 1 333 MHz (to si vysvětlujeme tak, že ten rychlejší nejspíše 1 333MHz sběrnici má, u druhého můžeme tipovat spíše 800 MHz, v lepším případě 1 066 MHz).

Nyní se VIA zmiňuje o dvou modelech z „Ečkové řady“, jeden běhá na „1,2+ GHz“ a druhý na „1,6+ GHz“ (VIA skutečně uvádí takty i se znaménkem plus, co to přesně znamená, si netroufáme odhadovat, neboť s těmito produkty nemáme ani zprostředkovanou zkušenost, nicméně v diskuzi nejspíše někoho, kdo ji má, najdete ;-). Přídavek „E-Series“ má nejspíše kořeny v dřívější řadě jednojádrových Nano E-Series, styl uvádění je velice podobný, takže se domníváme, že dva procesory na 1,2 a 1,6 GHz jsou tytéž jako nyní E-Series na 1,2+ a 1,6+ GHz. Marketing VIA je tradičně mlhavý jako listopadové ráno.

Udávaná záruka je 7 let, což je hezké číslo, nicméně procesory obvykle nemají problém takto dlouho bez problémů vydržet (pokud jim není nějak zvlášť ubližováno, přičemž sem lze kromě násilí zařadit i extrémní přetaktovávání).

VIA oba procesory předvádí na Embedded System Conference, která se koná v McEnery Convention Center v San Jose od 2. do 5. května. Vzorky momentálně dodává zákazníkům z řad návrhářů zařízení jimi vybavených (VIA Nano X2 se vyrábí v BGA provedení, takže se pájí přímo na desku), očekává se, že produkty s VIA Nano X2 by se měly na trhu objevit ještě v tomto čtvrtletí.

Zdroje: 

VIA

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VIA uvádí dva procesory Nano X2 E-Series

Úterý, 3 Květen 2011 - 14:06 | Tralalák | Hej hej predvídajúc takúto reakciu som som skrz...
Úterý, 3 Květen 2011 - 13:46 | MACHINA | že by tvůj pověstný "troják"? :-) No...
Úterý, 3 Květen 2011 - 13:18 | kypec | Človeče, tak sa mi zdá, že tie tvoje VIA...
Úterý, 3 Květen 2011 - 10:47 | Tralalák | Znamieno + pri VIA Nano procesoroch znamená...
Úterý, 3 Květen 2011 - 10:47 | Tralalák | Znamieno + pri VIA Nano procesoroch znamená...

Zobrazit diskusi