Z našeho eShopu
Nejčtenější
Tipy
Záchrana dat ♦♦♦ Brigády pro studenty ♦♦♦ Webdesign a grafika - StudioQe.cz
Diskuze
Toto je diskuze ke článku: Audiotrak Prodigy 7.1e X-Fi Audio
|
|
Firmu Audiotrak máme spojenou převážně se zvukovými kartami na bázi čipu VIA Envy24HT pro (polo)profi využití, nová karta Prodigy 7.1e X-Fi jde ale jiným směrem. Již z názvu je jasné, že základem je řešení od Creative Labs, karta je tedy určena i hráčům, jejichž nároky sahají dále než za integrované zvukovky. Mají je zlákat třeba kvalitnější D/A převodníky AKM4358, samozřejmě že i tato zvuková karta podporuje 24bit/96kHz kvalitu a dynamický rozsah 112 dBA, disponuje optickým digitálním výstupem či podporou přímého AC-3/DTS výstupu. Operační zesilovače jsou v paticích a lze je tedy vyměnit. To vše za ~140 USD (u nás tedy přibližně někde pod 3 000 Kč, ale ještě jsme ji nezahlédli).
|
|
Přispívat a reagovat mohou pouze registrovaní čtenáři.
Kdyz je to ta vyšší kvalita, tak tam mohli osadit nějaké kvalitnější a pozlacené konektory, né ten plastový barevný šunt.
"Operační zesilovače jsou v paticích" ?
Pokial dobre vidim, tak je tam len 1 (slovom jeden), ktory je v patici.
Je divné že je jen jeden, asi myslí jen na stereo zvuk. Navíc rozdíl mezi hodně kvalitním OZ a levným šuntem je 50,- kč.
To nevypadá na „opravdovou“ X-Fi, ale spíše na CA0110 (jako má X-Fi Xtreme Audio PCIe) — tedy co se hardwarových funkcí týče, tak to je někde na úrovni integrovaných HDA zvukovek a veškerá funkčnost navíc je implementována softwarově v ovladačích.
jo tak tu X-Fi xtreme Audio mam a ked ma vo W7 prepadli problemy s ovladacmi a zacal som studovat o tej zvukovke, zistil som ze mam asi najvacsi Ksunt od Creativu, ktory by sa Xfi ani volat nemal, lebo je to defakto old- Audigy riesenie... Softwarovo emulovane, hlavne ze sa to tvari velmi seriozne, akurat seriozny podvod na krabici napisane Xfi, v skutocnosti to xfi neni...
Zaujimalo by ma aku lacnu zvukovku pre hraca by som si mal kupit, aby to trhalo gule, malo hlbku a vykon so vsetkymi uzitocnymi funkciami, ale aby to zas nebolo za viac ako 50-60 eur (50 eur za zvukovku je dost, ne?).
Myslím, že nejlevnější „opravdová“ X-Fi je momentálně Titanium (cena 65–70 eur).
Pokud pouzivas jakykolik pocitacovy bednicky a prehravas si na tom mp3, tak absolutne nemas sanci poznat rozdil od integrovane zvukovky.
Aký máš názor na Auzen X-Fi Forte 7.1?
Zvažujem nad jej kúpou do nového PC (čisto herný PC, čiže hlavne všetky HW EAX funkcie a podobne).
Má vůbec ještě v dnešní době smysl kupovat zvukovou kartu, má to nějaký přínos např ve hrách?
Dřív jsem měl Soundblaster Audigy, ale díky ovladačům bylo s kartou více problému než užitku.
Pokud si připojíte alespoň trošku slušnější reproduktory nebo sluchátka, tak je to setsakramentský rozdíl. Léta používám na různých počítačích starého sound blastera live 5.1 + kx ovladače.
Myslel jsem si, že moderní integrované zvukovky se mu minimálně vyrovnají, ale opak byl pravdou.
Souhlasim, stary dobry Live 5.1!!! Protoze mi nechtelo fungovat pod XP, musel jsem jej nahradit M-Audio 5.1, ale nejsem s nim plne spokojen. Mozna i kvuli tomu, ze chyby v ovladacich nikdo neresi, drivery maji stale verzi 1.0.
Ja teda neviem, v starom PC mám SB Live! (Win98SE), v novšom som mal Audigy 1 a teraz Audigy 2 ZS (WinXP) a za 5-6 rokov som nenarazil na jediný problém s ovládačmi a so zvukom v hrách. Všetko mi vždy so SB fungovalo na 100%.
Chystám sa skladať nový PC a zvažujem opäť o SB, ale teraz v prevedení od Auzen X-Fi Forte 7.1.
Má s tým niekto nejaké skúsenosti?
Nevím podle čeho soudí ostatní diskutující, ale od této firmy jsem měl postupně 2 zvukovky.
Momentálně mám nějakou verzi HiFi s ENVY čipem a je to po Gravis Ultrasound opravdu jediná karta s HW zvukem, HW úpravou zvuku atd.
Ale teď když do toho dali X-Fi - šel bych od toho - vždy jsem uznával zvukovky SB jako špičku, ale X-Fi je jen na hry a se zvukem to nemá nic společného :-)
ještě dodám - PROBOHA nekupojte zvukovku od tohoto výrobce zde v čechách - je tu jediný dodavatel a poslali mi úplně jinou zvukovku než jsem objednal - a vůbec v tom mají hokej a hrozné ceny !!!
Krátce
V pondělí 26.7. o půlnoci začíná prodej Starcraft 2. Stane se tak v obchodech Game v obchodních centrech Nový Smíchov a Chodov, v Brně pak ve Velkém Špalíčku a Olympii a také ve Fontáně v Karlových Varech. 100 lidí z každé prodejny bude soutěžit o Nvidia GTX 460 nebo 3D PC.
Diskuze (12)Apple pořádá zítra v 10 hodin ráno tamního času v jeho kalifornském ústředí tiskovou konferenci. Očekává se, že hlavní téma bude problém jeho iPhone 4 s anténou.
Diskuze (2)Ještě z minulého týdne je Total Commander 7.55a. Řeší problém v ftp komunikaci a s x64DisableRedirection, autor velmi doporučuje upgrade.
Diskuze (0)CDBurnerXP už umí s pomocí funkce „Disc spanning“ rozdělit připravovanou kompilaci na více disků nebo ISO images. Najdete jí v zatím poslední verzi 4.3.5.
Diskuze (0)Alcohol 120 % 2.0.1.1820 přidává audio konvertor a nové mechaniky, opraveny jsou nějaké ty chybičky.
Diskuze (0)Společnost IBM se rozhodla, že ve firmě budou používat jako standardní webový prohlížeč Firefox.
Diskuze (0)Jestli se vám líbilo sjíždění olympijských sjezdovek ve Whistleru s Google Street View, určitě si oblíbíte i jejich online sledování Tour de France.
Diskuze (0)
Nahlásit příspěvek
Diskuze:
0
0