Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hledání ultimátního telefonu, nikoliv šmatlaphonu

Aktuálne trendy mi vadia, ale keď nechcem mať 3 zariadenia (mobil, laptop a GPS), tak som zvolil predsa len "smart". Začal som filtrovať parametre a výber sa mi zúžil myslím na 2 mobily :) Pod 5" a AMOLED. Vyšlo to na Samsung A3 2017. Ak s ním nič nerobím a cez deň som na WiFi, tak dá v pohode 4 dni. Občas potrebujem riešiť RDP a SSH, takže preto mi "treba" smartfón. A na turistiku potrebujem mapy a GPS, takže preto zase smart. Toľko za mňa. PS: E52 som mal, doteraz ho mama používa :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vidět ten komunikátor patřičné velikosti... telefonní budka na záda? ;)

Každopádně jsem rád, že vím, kterej telefon je v roce 2018 ultimátní...

P.S. O obalech na telefon jsi neslyšel?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, no. Tahle předražená plastovka s vnitřnostmi z dřívější generace levných telefonů, hrající si na rádoby retro se značkou vytaženou z hnoje číňany. Tak jestli to má být etalon...je fakt, že levných tlačítkových přístrojů je jako šafránu, takže konkurence moc není, ale zrovna "nová" 3310 mi přijde jako extrémně nepovedený produkt. Jako udělat telefon, který na předchůdce navazuje jen lehce inspirovaným designem a napálit tomu cenu přesahující podobný sortiment...logika ovládání je fuč (3310 měla Navikey), display klidně mohl být černobílý LCD (má to být prostě telefon na SMS a volání, barevný display je zbytečnost - navíc to by bylo opravdu retro, a ta výdrž by byla ultimátní), má to zbytečný foťák...

Kdyby místo útočení na nějaké nostalgické struny (nic jiného nedokáže cenu "nové" 3310 ospravedlnit) udělali tlačítkový telefon se slušným zpracováním (aby vydržel nějakou tu ránu a klidně i trochu toho vlhka), velkou výdrží, jednoduchým a intuitivním systémem, skvěle čitelným displejem za všech podmínek - určeným prostě pro zavolání a poslání SMS, to by dávalo smysl pro zájemce o úplně obyčejný telefon. Takhle do toho narvou některé funkce navíc, které jen zvyšují cenu, snižují výdrž i uživatelskou přehlednost, a stejně nemají šanci konkurovat smartphonům (foťák, přehrávač, prohlížeč).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže takový telefon se nevyplatí vyrábět, protože může konkurovat leda hodně nízkou cenou (čili mizivá marže).
A tolik, aby se dal zisk nahnat objemem prodejů, se jich neprodá.

Navíc jednobarevný LCD by nejspíš ani nebyl levný, protože sehnat vyráběný vhodný pro telefon by nebylo snadné a nechat si ho vyrýbět jen pro sebe by byl nesmysl.
A taky by to znamenalo od základu navrhnout nové uživatelské rozhraní, protože UI z barevného telefonu nebude použitelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pak tomu neříkám retro navázání na předchůdce, že? A proč nové rozhraní? Vždyť v původním modelu přece už bylo a bylo funkční, spolehlivé a jednoduché na obsluhu. Ostatně to bych od reinkarnace čekal, když se tím tak chlubí. A to je přesně to co mi vadí. Prodávají to jako retro model pro ty, kterým původní 3310 vyhovovala. No jo, jenže s původní 3310 to nemá vůbec nic společného, jenom jméno a lehce povědomý design. Takže buď udělám opravdu retro se starou technologií LCD, obří výdrží baterie a původním jednoduchým a známým prostředím. Tohle je jen rejžování jména, to mne na tom dere nejvíc, ta kampaň a kecy o návratu k legendě. Kdybych osobně chtěl 3310, tak si za pár set koupím na Aliexpressu refurbished originál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale však „retro styl“ obvykle znamená vzhled a ne funkčnost.
Například od nového retro rádia kupující typicky neočekává technické řešení na úrovni 40. let (čili dnes stěží použitelné).

Poptávku po tom, o čem píšete, pokrývají repasované původní telefony. Četl jsem i že nějaká firma nově vyrábí klasické modely telefonů.
Akorát takový nově vyrobený klasický telefon (pokud to není čínská imitace) může být klidně dražší než nový smartphone střední třídy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže lidi volali po obyčejném jednoduchém telefonu s extrémní výdrží, prostě oldschool. Je rozdíl mezi rádiem ze 40. let, které nemusí podporovat současně užívané FM vysílání, takže opravdu už nefunguje. Jenže původní 3310 není stará 80. let a původní telefon i v dnešní době bezproblémů funguje, připojí se k síti a je možno s ním volat a posílat zprávy. Navíc když vezmu ty jejich reklamní kecy - Nokia 3310 2017 - Legendární mobilní telefon se vrací. Co že se vrací? Ten telefon nemá s původní legendou společného nic. Zlehka to může připomínat design, ale vnitřek je překrytovaný jiný telefon, logika ovládání je jiná, jiná technologie displeje, a Nokia už není původní Nokia ale zombie značka koupená čínou. Na co foťák, či dual-sim? Mohli tam dát nějaký e-ink se spotřebou nula a vzhledem se přibližujícím k originálu (e-ink panely se v číně vyrábějí za pár šušňů), původní logiku ovládání a menu (přes Navikey se to naučila v základu ovládat i moje 90-letá babička). A byl by to opravdu prostý telefon pro lidi, co si chtějí zavolat a klidně sem tam poslat nějakou SMS. Nabíjet by mohli po měsíci, protože to by tahle kombinace klidně vydržela. Na co přehrávač, webový prohlížeč či sociální sítě? Lidi co cílí na takový telefon o podobné blbosti nestojí. Navíc je i ten nejlevnější droid zvládne 100x lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako nic proti subjektivním názorům, každému sedí něco jiného, ale některé dosazené hodnoty mi přijdou zbytečně vynucené...

--Nicméně je tento telefon nepraktický, křehký a pořizovací cena je obludná. Obzvláště pokud jej musíte zakoupit vícekrát během roku, jelikož v případě opravy je kolikrát jednodušší koupit celý stroj.

--iPhone sice má verzi SE, která má pouze 4 palce, ale při drobnějším škobrtnutí hrozí kompletní destrukce.

Kolikrát za rok vám telefon upadne? Mě také sem tam ano (párkrát do roka), tak jej mám ve futrálu co vyčuhuje i 1 mm nad rovinu displeje (nicméně displej naholo) a problém s tím není. Ještě jsem displej ani záda nikdy nerozbil (ťuk ťuk na dřevo :-D).

Každopádně pokud je cílem a jediným skutečným kadidátem Nokia 3310, ta původní, tak jsou veškerá srovnání bezpředmětná a hledání přinese jen bolest. Tato kategorie prostě víceméně zanikla stejně jako VHS, CRT obrazovky, plazmové televize a.... stabilní linky.

Pravda je, že slušný hlupáček na telefonování s kvalitní konstrukcí na trhu chybí. Nebo nechybí, když nikomu nestojí za to jej vyrobit? Těžko říci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak třeba někdo je takový šmatla, že za rok rozfláká několik iPhonů :-D Já teda nikoho takového neznám a já jsem zatím žádného droida fyzicky nerozsekal, natož několik ročně. A upřímně, nevěřím tomu že by tenhle 3310 plasťáček vydržel nějak o moc víc pádů, je to levný měkký plast, RoHS pájka, a levná čínovýroba. Pochybuju, že to bude jako původní 3310 nebo 5110, s tím si už ve výběhových dobách těch telefonů spolužáci na střední kopali a zatloukali hřebíky. Ty telefony byly prakticky nezničitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím, že to je plast při pádu hezky pruží a troufám si říct, že to pár nárazů snese. Já měl to štěstí, že i stará a poctivá 3310 byla napadrť. Kryt prasknul, to se dá vyměnit, ale prasklé LCD se měnilo už hůře.

Pointou bylo, že kde je velká skleněná plocha, tam je velké riziko rozbití. Já za život rozbil jeden display a jednou jsem usmažil telefon (vlastní vinou, to přiznávám). Ale stejně, nehody se stávají. Nemusí to být zrovna váš vlastní fail, ale někdo jiný veme do ruky telefon a .... je po srandě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dejte tomu že přežije plast, ale opět se vracím ke vnitřku, přežije to i deska a veškeré spoje na ní? A display? Barevná obrazovka a její kontakty budou mnohem citlivější než prachobyčejné LCD ve starém modelu. Jako rozhodně to předčí smartphone s displejem přes celé tělo, to je jasné.

Upřímně mne je celkem jedno, jelikož já do této kategorie nemířím, ale u "nové" 3310 mne strašně leze na nervy ten hype okolo, a těch článků co o ní všude psali. Chlubí se, jak je to retro a navázání na legendární model, ale má to společnou leda zlehka inspiraci designem. Jinak to nemá vůbec nic společného. Je to úplně obyčejný hloupý tlačítkový telefon, navíc jenom překrytovaný jiný model, ale dělají u toho, jako by to byl zázrak a světový poklad. Já tomu říkám pokrytectví a rejžování na známém jménu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pojištění znáte??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pojistím si dům, ale pojišťovat mobil nebo zkysnutí mléka nepovažuji za smysluplné.

Do pojistky musím vložit kromě peněz i svůj čas, a pojištění relativně levného předmětu se pak stává neefektivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pojištění mobilu nedává smyls protože pojišťovny odmítají plnit. Jak do pojistky vkládáte svůj čas? To jste masochista?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do pojistky vkládám svůj čas
- při studiu smluvních podmínek a výběru pojištění
- při podpisu smlouvy
- při likvidaci pojistné události

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobil třeba za 20-30k není až tak levná věc. Třeba na Alze je pojištění otázka 1 kliknutí. Plnění zcela snadné a bez problému. Ať žijí teoretikové..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Patřím mezi ty staromilce, co prostě pláštěnku ne.
Nyní mám 4. rokem dosluhující Blackberry a sic se to nechlubí žádným superdupersklem, ale vydržel všechno. Ťuk, ťuk. Pády, nošení s klíčema, spaní na něm, krygl ťukec, zdvihal jsem se na posteli loktem na displeji na tvrdé matraci ... prostě čekám, až ho zničím a ono nic. Displej bez škrábnutí.
Takže.. ono to vyrobit jde..ne že ne.

Někdo to chová v plastiku a ještě ve vypostrovaném poudře jak mazlíka... to není můj styl. Prostě je to spotřebka, ale měla by něco vydržet.

Takže co si koupím? Když už něco jakžtakž vyhovuje, zas to nefunguje softwarově. Pořád slyším.... jak to, že Tobě ta wifi jede? Mě zas nejede. Jak to, že se ti dovolali? Mně vypadl signál a došla jen sms(stejný operátor).

Takže si asi nekoupím nic. Protože mi všechno přijde jak naleštěnej prd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco tak hloupého a zbytečného jsem tu už velmi dlouho nečetl. To už dával větší smysl sockafone pana Ježka. Autor si předem nastaví nesmyslné parametry aby mohl vyloučit současný standard, když si čtu parametr cena tak se musím zeptat jestli autor neměl náhodou horečku když to psal. Když si čtu věty jako: tedy spojení mezi mobilním zařízením a vysílačem za pomoci místního operátora tak mám silný pocit že se autor asi o víkendu dobře ožral.
Napsat o iphonech 5 a SE že mají velký display..... pane je rok 2018 jejich ratio displaye a těla je naprosto otřesné.
Iphone 5 už odepsal i samotný apple, zkuste nainstalovat ios 11 na iphone 5s a slova o tom že se nic nezpomaluje budete velmi rychle muset vzít zpět.
Pořizovat mobil víckrát během roku protože oprava?? Kocovinka???
Svádí k prokrastinaci? To je jako jaký parametr?
Šestipalec je nemožné držet v ruce? Autor je zřejmě tělesně postižený nebo si nevšiml že dnešní šestipalce jsou mnohdy menší než staré 5,5.
Kompletní destrukce u SE při škobrtnutí? Jako co??? U jednoho z nejpevnějších iphone? Toto už je pokus o kompletní destrukci čtenářovy mysli.

Sorry ale tohle je už několikátý total braindead článek pana Kutláka. To už spadá i pod úroveň mobilmanie a jejích sedmi kotev.....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tomto blogu jsem hledal telefon, nikoliv smartphone. To je ten zásadní rozdíl. Jasně, místo nokie můžeme dosadit Sonim, který při větších rozměrech (a brutálně vyšší ceně) nabídne voděodolnost a lepší odolnost vůči pádu, ale pointou je toho, že telefon má být natolik levný, abyste jej mohl zlikvidovat a bez výčitek nahradit jiným. Záměrně jsem vybral 3310 protože je nová na trhu, se slušnou výdrží a díky konstrukci z plastu těžko zlikvidovatelná!! iP 5 je možná pevný a kvalitně udělaný (s tím souhlasím) ale pokud je pořizovací cena (byla) 13k a jednou, jedinkrát vám spadne, je po srandě. Ano vydrží pád na koberec, ano vydrží pád na parkety, ale co takhle při vystupování z auta, když vám vypadne z kapsy na beton? náhodou na sklo?! Hmm? Já se pohybuju, já nesedím na zadku.

Nemá smysl zmiňovat placky 6 palců a podobně, protože to není ta pointa! Jasně že mám malý telefon doplněný o placku v batohu, ale telefon se má vlézt do kapsy a né abych měl vyčleněný batoh jen a pouze na monstrozní placku doplněnou o kvadrilion power banek, protože při náročnějším používání chcípne během pár chvil.

Telefon má být telefon, smartphone je jiná kategorie a dnes se dá začlenit spíš jako komunikátor. Prokrastinace, to je prosímpěkně činnost, při které neužitečně plýtváte časem = vybití baterie a při potřebě jste nahraný. Kolikrát se mi stalo, že jsem měl vybitý telefon a potřeboval jsem zavolat a nabíječka nikde v blízkosti! Mluvím ze zkušenosti a nepohyboval jsem se od zásuvky k zásuvce.

Jestli mi ukážete lepší telefon, který by se dal používat jako telefon, budu rád. Pokud ale nemáte potřebu hledat telefon a užíváte si krásné zimní večery se smartphonem, tím pádem tohle není téma zcela pro vás.
Nemyslím to zle, ale netrefil jste poitnu blogu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte a přitom stačilo napsat hledám telefon který neexistuje, který nikdo nevyrábí, a nemuseli by jsme číst takovou snůšku blábolů .
Co se prokrastinace týče tak Hada jste asi nikdy nehrál že? Nebrouzdal po netu na E52? Pokud jste prokrastinátor tak vám k tomu stačí i jedna ruka telefon ani nepotřebujete.
Ona je tam pointa? Tak tu jsem opravdu v té změti blbostí nepochopil.
Toto je opravdu ještě stupidnější než vaše výroky že dřevo v reproduktoru hraje....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no jasně že jsem hrával hada, jasně že jsem používal WAP, jasně že jsem surfoval po netu a tím si vymlátil baterii. To je to, co u 3310 oceňuji. Umí to tak málo, že raději přesednu a vybiju smartphone co mám v batohu pro takové případy namísto tabletu (protože vymírají a je levnější mít telefon).

Výrok, že je plast lepší než dřevo je správný, když se díváte na cenovou kategorii těch daných reproduktorů. V takové ceně se používá opravdu měkký plast a zvuk lezoucí z toho je v lepším případě stejně příjemný jako kočičí zápas na hřbitově. Opravdu se nesnažím srovnávat genius za 200korun s například, já nevím, yamaha? Kde se pohybujeme někde jinde? Opět, telefon je k telefonování, smartphone má telefonování až na druhém místě, první jdou funce - to vše na úkor fyzických rozměrů a spotřeby!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"telefon má být natolik levný, abyste jej mohl zlikvidovat a bez výčitek nahradit jiným. Záměrně jsem vybral 3310 protože je nová na trhu, se slušnou výdrží a díky konstrukci z plastu těžko zlikvidovatelná!!"

"Nová" 3310 není levná, tlačítkový telefon této třídy bych viděl max. do tisícovky. Dejme tomu, že levný plast vydrží i nějaký ten pád (no zajímavé je, že z plastu jsou všechny levné telefony, nebezpečí bych viděl spíš ve velké ploše displeje smartphonu, která je nezranitelnější), ale co spojení mezi displejem a deskou? Na řízení barevného panelu je třeba mnohem více pinů než u obyčejného LCD, kolik ran tohle spojení vydrží? Kolik vydrží RoHS pájka, která je křehčí než pájka s olovem?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že telefon je spousta malých destiček namačkaných kolem baterky a foťáku a všechny jsou pospojované páskami z fólie, ve kterých jsou vodivé spoje a tyto pásky prakticky nic neváží, bych neměl strach, že se něco poškodí nárazem. Maximálně se rozbije sklo displeje nebo odštípne trocha laku kolem. Jinak je vnitřek všech smartphonů poměrně robustní ... blbej je trend dávat sklo až ke krajům a nechráněné rožky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, na flexo pásky mám svůj názor. U těch stačí docela málo (myslím při rozebírání) a je hotovo. A docela blbě se s nima dělá. Ale nemyslím, že to je případ 3310, vzhledem k triviálnosti telefonu předpokládám, že tam to bude šoupnuté komplet na jedné desce, a piny a spoje budou jen u doplňků (CMOS snímač, vibrační motorek, sluchátko...). Navíc co jsem měl posledně rozebraný telefon, tak tam už flexo vůbec nebyly, desky byly přes malé mnohapinové konektory. Dělalo se s tím dost dobře, stačilo vycvaknout a potom vrátit. Jenom baterie byla přes tuhle pásku, ale taky zakončená podobným konektorem, takže člověk nemusel mandlovat samotnou pásku do konektoru (nejběžnější čas poškození).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.evolveo.com/cz/strongphone-x3

Problém je, že ti pitomci zcela posrali import/export kontaktů = zálohovat kontakty nejde. Podle mne to je největší selhání. (fakt nechápu, proč je problém na vloženou SD kartu, nebo interní flash uložit CSV, které se pak dá stáhnout do PC přes massstorage, případně naopak)

Displej na slunci stojí za prd, nutno vlézt do stínu. Foťák je tak na hovno, jako by tam vůbec nebyl.

Ale telefonovat se s tím dá. Trochu hrubší zacházení vydrží. Tlačítka dost velká a příjemná na používání. Je to cihla, která se jen tak v brašně s nářadím neztratí.

Zábava, zdržování a odvádění pozornosti absolutně žádné (jestli to umí připojení k internetu nevím, nezkoušel jsem, na minidisplejíku to bude stejně k ničemu).

A je to relativně levné, cca kolem 2kKč s megabaterií skoro na týden telefonování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A je dokonce český a když ho vytáhnu na veřejnosti, nemusím si připadat jak cigán, ale jako nějakej nevím co, karatista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To opravdu neexistuje způsob, jak zálohovat kontakty?
Vím, že Nokia Suite není pro Nokii 3310 2017 použitelná, ale možná by mohl fungovat nějaký nezávislý soft pro komunikaci mobilů s počítačem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nokia 206...
- Má backup (Menu - Settings - Sync & backup) - Create backup. Vytvoří to v podstatě ZIP, který obsahuje kontakty, kalendář, poznámky, atd.
- Kontrast jde nastavit, ale nemá senzor okolního světla - takže když max, tak pořád.
- Padá mi neustále. Plast a funkce "rozložení" při pádu je záruka přežití pádu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

StrongPhone X3 na 99.9% vážně export import nemá. Dokonce jsem se ptal na helpdesku, kde mi to v podstatě potvrdili.

Resp. v menu telefonu je možnost exportovat jeden kontakt do souboru (Phonebook - Copy - To file), ale to skončí nekonečným procházením a cílová složka nejde zvolit, jen vytvořit prázdná a znovu a znovu. Import v menu vůbec není. Možnost pracovat se všemi kontakty najednou taky není.

Nejsnazší způsob, jak z toho dostat kontakty je vytáhnout SIM, kde jsou uložené, tu vložit do jiného telefonu a tam s nimi pracovat.

Jak říkám, totální a úplně zbytečný fail. Měli radši ušetřit na kameře, nedat jí tam a místo toho poladit software.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, na SIM se vejde jenom omezené množství kontaktů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Btw když nehledáte smartphone proč tam cpete výběhové iphony? Nechcete si to fakt po sobě přečíst a přepsat to? Toto je vážně děs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosté, iPhone zvládá volání a SMS svižně a bez problémů. Má 4" takže se dá stále klasifikovat jako malý přístroj. Sám iP 4 jsem používal v tomto use case a jako telefon to byl skvělý stroj! Problém opět baterie a křehkost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už nevím co na to říct..... Braindead.....
Křehký není, baterie? právě mi vydrželo se cca 8 dní v šuplíku připojené na wifi.
Tak co vlastně hledáte, dumbhone? smarphone? schizofrenii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

povodne som sa nechcel vyjadrovat ale...
1. Mam iPhone 5s - po aktualizacii je nepouzitelny (iOS11) prvy krat o tom pisala ars technica este v 9/2017. s iOS10 to nerobil.
2. pokial ide o vydrz ciste na sms a tel. kedze chodim casto mimo civilizaciu, tak mam Xiaomi Redmi 4X a Nokia 113 so 33 dnami pohotovosti (pre istotu nosim 2ks baterie) a ako rezervu Akai PHA-1880 s 1000mAh baterkou.
cize ked kombo smart + obycajny tak nieco z tychto telefonov. a pri cene toho akai (12€) mi to je u pr.ele ci sa rozbije.
Na nokiu sa da baterka stale kupit (BL-5CB) a tych 25-30 dni naozaj vydrzi. s telefonovanim mi v Egypte vydrzala 25 dni bez nabijania, potom som musel vymenit baterku ale cely cas som siel na nej. co ma stvalo bolo potom cistenie :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V čem je iP5S nepoužitelný s iOS 11? Jen pro zajímavost. Já že to tak také provozuji a není s tím problém. V prvních verzích iOS11 byl poněkud "tužší" a více žral, jak to tak bývá u Apple zvykem, u novějších verzí si nemohu stěžovat, šlape OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tudvě 5s s jedenáctkou. Je to pomalé jak želva a neskutečně to topí. Navíc update vyžere prakticky celé úložiště a zbyde vám tam jen lehce přes giga.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK. Asi jsem nenáročný uživatel. :-) Je pravda, že těch pár aplikací co používám jsou spíše menší kusy a netrpí tak nijak zásadně poměrně pomalým loadingem. Do horkého stavu jej přivedu jen zcela vyjímečně, to se mi fakt nestává. Update by měl potřebovat kolem 3.5 GB (hovoří zdroje, neřešil jsem to nikdy) - inslalační soubor má nelé 2 GB a potřebuje zhruba 1,5 GB pro dočasné soubory. Nepřipadá mi, že by iOS 10 byl menší, spíše naopak.

No mám doma ještě iP3G a to je doopravdy želva. :-D

Můžete zapnout volbu "omezit pohyb" což uleví grafickému hardware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je ten tlfon starý? Otec si nechal před vánocema vyměnit u svého 5s baterku a telefon tím doslova ožil. Nestálo to ani litr - doporučuji!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Svádí k prokrastinaci? To je jako jaký parametr?"

Tak lepší, než kdyby to svádělo ke kastraci :-) I když to by spíš sedělo k vítězi testu. Protože vzít elektroniku starého dumphonu, nasadit mu kryt rádoby inspirovaný 3310 a prodávat to jako úžasný retro telefon za tyhle peníze mi přijde jako zvrhlost. A ještě dodám, že táta má právě ten telefon, ze kterého ta 3310 2017 vychází, a pokud jde o logiku ovládání a orientaci v prostředí telefonu, tak mi ten systém přijde příšerně neintuitivní a pomalý. Nevím, jestli to nějak pro "nový" model úžasně vylepšili, ale moc tomu nevěřím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:narozdíl od předchozí volby iPhone se nezpomaluje a reaguje stále bleskově.:
Ti žeru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pán evidentně neupgradoval na nový ios. SE problém nemá, ten docela jede. U5S nastane peklo... už jsem je musel přestat používat i k buildování to se fakt nedalo tam dochází úplně všechny resources.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znova, není to pravda - iP5s s iOS11 mám v ruce zhruba každý týden, protože ho má otec a mě ze zvědavosti zajimá jak se ten telefon chová. Poté, co si nechal vyměnit baterku (po 3letech používání) ten telefon reaguje skvěle. Není to samozřejmě SE, ale žádná zasekanost nehrozí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud opravdu hledáme smartphone tak si myslím, že ty parametry jsou celkem jasný:
1) Příjem signálu - rozhodně vedou telefony, které zvládají sítě LTE po celém světě (to nám to dost omezí na v podstatě dražší kousky)
2) Pohodlí při psaní textu: takže buď HW klávesnice nebo displej tak akorát, aby se na něm dalo psát poměrně rychle a stále bylo vidět na to co člověk píše
3) Velikosti: Hmotnost do 150g si myslím, že je dobře zvolená, co se týče rozměrů tak si myslím, že 5" displej je nutnost i vzhledem k bodu 2
4) Interaktivita: v podstatě požadavek na dotykový displej - pokud chci pracovat a myslím to vážně, tak prostě potřebuju pohodlný pohyb po webu a v aplikacích
5) Konektivita: BT, WiFi ideálně 2,4 i 5GHz
6) Fotoaparát: min 8MPix s dobrou kresbou a diodou na nasvícení nebo jako svítilna. Pokud člověk pracuje, tak občas něco vyfotit musí. Hodně např používám Office lens a podobné aplikace.
7) (ale měl to být bod 1) Výdrž na baterii při rozumné zátěži: Minimum 18hodin (od rána do večera).

Tohle si myslím, že je minimum pro smartphone taková Nokia E52 by už neprošla, protože na práci je tragická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc nerozumím, jak mohla nová 3310 vyhrát souboj s E52.

Když se podívám na tohle hodně smutné porovnání…
https://www.mobilmania.cz/nokia-e52-vs-nokia-3310-2017

Mezi těmi telefony je rozdíl 8 let, přesto je stará E52 skoro ve všem stejná nebo lepší:
- E52 má lepší konstrukci a je menší (byť nepatrně).
- Obrazovka je úplně stejná.
- Konektivita: E52 oproti 3310 umí Wifi, 3G a víc GSM pásem.
- E52 má víc paměti (a to má jen 60 MB!)
- 3310 pravděpodobně má výkonnější procesor, ale na tom nezáleží, když na oba je stejně jen málo aplikací.
- E52 má větší baterku, i když výdrž je otázkou (nicméně nová E52 vydrží opravdu dlouho, pravda při koupi použitého telefonu to bude horší).
- E52 má lepší foťák (což je taky k neuvěření).
- E52 má GPS (spíš symbolická výhoda, navigace na takovém telefonu je celkem o ničem a mapy nejsou už roky aktualizované, ale stejně).
- Asi jediná výhoda 3310 je dualsim.

Podle mě i po skoro devíti letech od uvedení je E52 pořád nejlepší klasický tlačítkový telefon.

Nerozumím tomu, proč u 3310 (2017) měl výrobce potřebu telefon, který stejně kvůli „nostalgickému příplatku“ není až tak levný, takhle nesmyslně očesávat.
Kdyby přidali WiFi, 5Mpix foťák (a ideálně rozlišení alespoň 640x480) a k ceně přihodili 200 (větší rozdíl to nemůže udělat), měli by nejlepší klasický tlačítkový telefon vůbec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou je to taková hipsterská móda nadávat na výrobce, že dělají jen pádla apod.. možná je na čase si připustit, že většina trhu chce s rozvojem mobilních dat větší displeje a zákazníků co chtějí jen volat a displej prakticky nepotřebují je minimum.

Co kolem sebe vidím, tak i zcela konzervativní uživatelé co dřív odmítali velký telefon (5,2-5,9"), se s ním po jeho koupi lehce sžili a zpět by se už nevraceli. Stejně tak nový poměr 18:9, všechny konzervy časem zjistí, že se mnohem líp drží v ruce, než fhd.

Pro mě je třeba zhovadilost, že autor nosí normální telefon a v batohu "placku" navíc. To je opravdu komfortní řešení...

Jinak jestli je někdo nešika, tak si telefon pojistí. Známý takhle rozbil displej Samsungu A3, servis mu poslal nový telefon v rámci pojistky, ale vrátil mu kupodivu i ten starý rozbitý telefon. Takže ho navíc ještě prodal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pojištění nedoporučuji, má pojistná událost se táhne již semý měsíc a nezadržitelně spěje k soudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Druhé řešení je, když je někdo takový matla, koupit si nejlevnější droidy za 2000-3000 Kč (dneska už jsou i totální lowendy použitelné, narozdíl od dob, kdy do takových modelů dávali 256-512MB RAM a 2GB vnitřní paměť, což bylo pro Android málo, aby se to dalo normálně použít), k tomu nějaké masivnější pouzdro, aby to vydrželo nějaký ten menší pád, a když to po roce-dvou rozmlátím, tak mne to za tyhle peníze nebude štvát. Anebo nějaký tlačítkáč s čínskou noname značkou za pár stovek, tam už mi to může být úplně jedno. Fungovat to musí, má to tu zákonnou dvouletou záruku...proč si připlácet za rádoby Nokii (která je dnes beztak čínská).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S přánim většiny trhu bych byl opatrný. Myslím, že nejsem sám, kdo by ocenil malý levný matlafoun (s aktuálním Androidem), což je v podstatě jen Samsung Galaxy A3 2017 (Android 6) a Sony Xperia XZ1 Compact (Android 8, ale za 10 tis.). Konzervativně pravím, že internety jsou na houby na každém mobilu a aplikace se vlezou i na malý.

U drahých modelů chápu velký displej a souhlasím, že si je zákazníci žádají. U levných výrobci osazují obrazovky, kterých se dělá nejvíc a jsou tedy nejlacinější - jako u levných notebooků bylo dlouho 15palcové HD, pak totéž ve FHD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni ti výrobci nejsou úplní blbci, ale skutečně reagují na potřeby trhu. Prodejnost těch několika málo malých modelů je docela tragická. Vaše srovnání rozlišení a velikosti displaye v druhém odstavci jsem nějak nepobral.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no lenze co za zelezo je v tych malych androidoch?
nejaky slaby MediaTek, 512 MB ram a ulozisko 4GB, do toho daju Android 5.1 alebo 6 a 1000mAh baterku. display vacsinou 800x480
Keby spravili nieco ako Xiaomi 4A s 4-4.4" obrazovkou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to v jakém vesmíru? V tom vogonském?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž mi v současné době prodávaný mobil s 512mb ram a 4 gb úložištěm. Pak se můžeme bavit jako dospělí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nay, Datart, alza
vsetko okolo 4" ma slabe parametre, ak neratam predrazenu Z1 compact, ktora je za 300€ a s androidom 4.4.

trebars https://www.alza.sk/mobilne-telefony-android/18851259.htm#f&cst=1&pg=1&p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně si myslím, že je to v low-endu záležitost ceny. Nějaká továrna prostě chrlí velké množství obrazovek daného rozměru+rozlišení, kde je hlavním kritériem cena. U notebooků to bylo 15" HD a třeba 14" HD bylo méně časté a proto i dražší (jakékoliv jiné rozlišení také). Tyto obrazovky tu byly mnohem déle, než by se slušelo, akorát všechno ostatní bylo příliš drahé nebo neexistovalo.

U mobilů s Androidem >=6 do 6000 Kč je na Heurece 465 modelů s uvedeným rozlišením a úhlopříčkou. 174 má 5,0" a 74 5,5" 1280x720px. 77 má 5,5" FHD. To je 70 % všech modelů, které můžou mít display vyrobený na třech továrních linkách. Cokoliv jiného bude dražší (pokud to nejsou nechtěné zásoby), takže pokud je poptávka po malých mobilech, ale lidi stejně koupí tyto, protože nemají alternativu, tak se výrobci nepřetrhnou ji vytvářet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jindřichu, já vím, že nejste sám. Nikde to také netvrdím, ale trvám si na té většině trhu a s dalším rozvojem mobilního internetu to bude stále výraznější. Tím však vůbec nepopírám, že jsou lidé, kteří chtějí zásadně malý displej. Jen prostě mají tu smůlu, že už se stali menšinou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně například můj tlačítkový telefon vyhovuje, protože se dá pohodlně ovládat a dlouho vydrží.
Protože jsem měl dvě SIM, koupil jsem i dotykový; Od přechodu na jednu SIM dotykový leží doma a používám tlačítkový.

Výrobcům telefonů vzkazuji, že kdyby někdo vzal Nokii E52, dal tam současný procesor, lepší rozlišení a lepší foťák (a nezmršil úplně systém), jsem ochotný ho koupit.
Za tu E52 jsem kdysi dal 3500 Kč, tu aktuální 3310 (2017) se zřejmě vyplatí vyrábět s cenovkou 1600 Kč, takže i cenově tam vidím prostor.

Jinak uznávám, že i já nejspíš skončím s dotykovým telefonem, protože ta E52 tu věčně nebude a náhrada není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky clanok na jezka ale este to chce zapracovat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ježek byl sice socka ale o tématu alespoň něco věděl a jeho články dávaly jakýsi zvrácený smysl. Toto je skutečně jen změť vět ve které se nedá ani orientovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším až nám to pan Crha vysvětlí.....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proboha jen to ne...můžu jen kvitovat, že má ten příšerný obrázek, protože můžu ten příspěvek ihned ignorovat. Vtipné je, že na PCTuningu je někdo s nickem Crha a věčně je "příspěvek zabalen pro velké množství negativních ohlasů". Náhoda? Pochybuju, prostě trollí i tam, nikdo s ním nesouhlasí, ale všude musí cpát svoje moudra...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Telefon, který neumožňuje exportovat/importovat kontakty, smsky, seznam volání, kalendář, je dost na nic.

A pokud vím, nová 3310 tohle neumí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že tento článek je velmi osvěžující a mám v podstatě stejný problém.
- Dnes většina lidí frčí na sterilní vlně umatlaných a obřích placek, z jejichž ultimátních schopností využijí hlavně nabíjení.
- Na podobnou sterilní vlnu(téhdy tlačítkovou) doplatila Nokie a ostatní spolek.

Nokia E52 má nejlepší layout kláves který jsem okusil.
- Tlačítka pro hlasitost, vypnutí(profily), šipky, backspace, to je paráda.
- Nechápu proč dneska šetří na spartphonu za 30 tisíc a dají tam jen zapínací tlačítko. Naivita jako bedna počítače bez tlačítka reset!

Stejně tak nechápu jak lidi mohli přistoupit na nabíjení každý den.
- Naopak! Chci výdrž měsíc. S dnešní 7nm technologií to opravdu není problém.

Rozměr 5,5 palce je dnes standard... z ergonomie dlaně se stal masochizmus.

Nová Nokia 3310 rozhodně není dobrej telefon.
- Nechápu, kterej ekonom donutil spojit vypínací a zavěšovací tlačítko.
- Stejně tam se mi nelíbí tlačítka ani okrouhlý design.
- Displej klidně může být větší a může být až do kraje.

Ty tam jsou doby precizní Nokie 6510, to byl manažerský telefon!
- Může být klidně širší, tlouštka nevadí - hlavně baterii nešidit.
- Dát tam dotykový eink displej až do krajů.
- Dole nechat místo na tlačítka(směrové šipky s čtečkou otisku prstu, zavěšovací, zvedací, kontextové).
- Tlačítka hlasitosti + vypínací(profilové).

Inu... budu čekat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S jakou dnešní 7nm technologií. Nikdo nemá venku 7nm soc. A až venku bude tak to budou ty nejrychlejší a nejžravější procesory. Na světě neexistuje blbec který by nejpokročilejší technologii využil k výrobě superúsporných čipů. Na tom by prodělal kalhoty. Který telefon na světě má jen zapínací tlačítko. Kamaráde ty žiješ úplně jiným vesmíru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nokia 515... po 4 letech jsem vyměnil kryty a baterku, a dokud nepojde neměním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidám svou trošku:
Nokia 301, možná se dá ještě sehnat, stála mě před rokem 2100kč i s poštou ze slovenska (druhý kus uložen v šuplíku do budoucna, první používám při práci už 4roky). Zavolám si, sms, detaily na střeše celkem slušně fotí. Nic víc nepotřebuji. Vzhledem ke své profesi nemohu tahat jakoukoli "plachtu" sebou po kapsách. Letěla ze 6-ti metrů, sice do trávy, ale přežila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem jeden z těch bláznů, co si tu novou Nokiu 3310 za těch nehorázných 1600,- koupil. Proč? Z nostalgie a protože se mi prostě líbila. Ano, taky jsem byl zklamaný, že nemá Navi-key a ten dokonale jednoduchý systém ovládání, ale i tak se mi stále líbila víc než všechny ostatní jednoduché telefony na trhu. Moje požadavky na telefon byly jednoduché - malý, lehký s dlouhou výdrží, co bude umět volat, vytáčet poslepu přes zrychlenou volbu a psát sms, vše ostatní je příjemný bonus. Musím říct, že telefon to co jsem od něj očekával splňuje a dělá mi dobrou službu, utracených peněz nelituju.
Ano mám i 5,5" placku s androidem a ano neobešel bych se bez ní, jak už bylo zmíněno - GPS, v případě nutnosti internet, foťák, který... no na momentky celkem stačí a pár aplikací co mi usnadňují a zpříjemňují život, to jsou prostě fajn věci, ale volám z něj nerad, je to velké, těžké, nemotorné, headsety nemám rád a nepoužívám, pokud mě k tomu něco vyloženě nenutí (řízení auta). Tomu je taky přizpůsobená simkarta, na které mám výhodná data. Sim v Nokii má naopak data velmi nevýhodná, ale výhodné volání a sms. Telefon se taky dobře drží a je lehoučký, mít ho u ucha není utrpení.
Navíc pokud jeden z nich rozflákám, ztratím, někdo mi ho ukradne, nebo prostě jen dojde baterie nezůstanu bez možnosti komunikovat s okolím, což se může celkem hodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi článek pro mě. Mám z5c a razím názor že nejsem ženská,nejsem zvyklý mít velké věci v rukách. A jinak kdo neznají tak tady https://www.youtube.com/watch?v=XNBP18nrRdw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.