Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ideální pro Nikon 1? microSDXC UHS-I od Lexaru umí 95 MB/s.

Kam až dokáži výrobci posunout výkony miniaturních paměťových kartiček, jejichž velikost se počítá na milimetry a hmotnost určuje pomalu ve stovkách miligramů?

Lexar jistě patří mezi špičku, však jde o značku, pod kterou své produkty uvedené kategorie prodává Micron. Nově představená karta z rodiny Lexar High-Performance microSDXC UHS-I nabízí kapacitu 128 GB a rychlost 663×, tedy až 95 MB/s. Z konzervativních specifikací nese potisk Class 10, ale ten má podobnou váhu jako schopnost jezdit 20 km/h u Porsche 911.

Kartička se objeví na trhu příští měsíc, a to v balení s USB 3.0 čtečkou. To zní učiní i celkem zajímavou volbu z hlediska univerzálního úložiště použitelného jako rychlá flash. Protože si přiznejme, moc zařízení, které by uměly takto vysoké rychlosti po UHS-I rozhraní na microSD/HC/XC kartičkách není. Nemluvě o kapacitě, ale u ní si reálné využití představit dokáži. Znáte alespoň jeden produkt, který skutečně využije rychlost 95 MB/s v microSD velikosti? Takto od stolu mě teoreticky napadá Nikon 1 V3, který podporuje jen microSD formát, ale jestli umí i UHS-I (patrně ano?) s uvedenou rychlostí, to už by byla jen spekulace. Alespoň 50MB/s rychlost ale tento přístroj podle všeho vytěží.

Záruka je doživotní, nová 128GB kartička i se čtečkou vyjde na 120 dolarů, tedy v našich končinách hrubým odhadem někde kolem 3 tisíc Kč.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ideální pro Nikon 1? microSDXC UHS-I od Lexaru umí 95 MB/s.

Úterý, 9 Září 2014 - 15:26 | Anonym | Umi 95 MB/s zapis? Pouzivam totiz levne SD i...

Zobrazit diskusi