Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 17W AMD Trinity zvládá Dirt 3 a kompresi HD videa najednou

to sa mi nechce ani verit. najlepsi desk top aky som videl. Nema to chybu NB v krabici :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ukázka současně běžících aplikací není otázkou výkonu hardwaru, ale správného nastavení priorit v task manageru. Překódování videa samo o sobě spolkne celý výkon jakéhokoliv (!) procesoru - tzn. mělo skoro určitě nastavenou nejnižší prioritu. Potom byla asi hra (bylo vidět záseky, ale tu už jen tipuju) a nakonec video.
Ale jinak jsem rád, že se blíží Trinity (a hlavně piledriver) a doufám v podobný posun jak od prvních Phenomů k druhé generaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

edit: tak pardon, záseky byly asi jen v mém videu. zbytek platí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplatí. Podstata věci je v tom, že hra běží na 3D jádru, encoding HD videa na VCE a přehrávání filmu na UVD. Procesor je poněkud na vedlejší koleji, proto je jen částečně vytížený.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to není moc pravda, ono to má encoder přímo v APU, něco jako intelovský Quick Sync. Takže to moc výkonu CPU nepotřebuje. A dekodér to má taky v APU, takže to moc výkonu CPU nepotřebuje a spousta ho zůstane pro dirt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neím jestli jsem to z toho videa správně pochopil, ale to bude nástupce AMD E-450 ?
- AMD se mi v mobilním segmentu dost líbí. Intel obrovsky ztrácí už jen ovladačema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD více méně vyšší modely Bobcatu nahradí nižšími modely Trinity (možná je to i důvod toho, proč byly čtyřjádrové Bobcaty zrušené/odložené). Primárně je ale 17W Trinity určená jako základ pro konkurenci Intelím UltraBookům.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trinity s ~240mm2 na nedostatkovem 32nm GloFo nahradi 75mm2 Bobcat vyrabeny na bezproblemovem 40nm TSMC?

Dost lidi zarazilo, ze v case 0:44 je v HD na fs videu videt, ze v prevodnim sw je v kolonce 'Hardware Acceleration' je vybrano 'None'. Ze by treba beta build nemel zrovna tohle funkcni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, tak rozměry čtyřjádrového 28nm Bobcatu známé nejsou :-) A dvoujádrový 40nm se bude vyrábět dál (jako Brazos 2.0 a Brazos-T, jestli si to z hlavy pamatuju dubře).

Co se týká Trinity, tak to právě dává smysl. Většina lidí (včetně VR-Zone, který na to upozornil) si neuvědomujou jednu zásadní věc. Zapnutí hardwarové akcelerace v MediaConverteru znamená použití unifikovaného jádra. Jenže to není cílem, cílem je použití VCE, aby výkonu unifikovaného jádra zůstal k dispozici pro hru. Právě Arcsoft MediaConverter je první (a zatím asi jediný) soft, který umí VCE využít.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hned jak jsem dokoukal to video tak mi probehlo hlavou: nVidia marketing. Nemuzu si pomoct, ale prijde mi, ze presne takovy hovadiny jako zavrit book do bedny od PC a stupidni hlasky o hard and harder krasne sedej. Blahopreju jim k aktualizaci marketingu pro 21. stoleti. Lidem co videj a vedej to mozna prijde debilni, ale u bezny populace presne tyhle kravoviny s wow efektem proste fungujou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pekne, snad to GPU uz je DX 11.1 ready

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.