Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 32GB microSDHC SanDisk

Proč se svět zaobírá výrobou BlueRay a podobných ptákovin, když by mohli chrlit tuny těhle potvor, ušetřit tak všude kam se člověk podívá - doprava, materiál, životní prostředí. Přece mi neříkejte, že výrobní náklady (teď opravdu myslím výrobní, bez vývoje a v množství rovnocené s produkcí CD/DVD) nebudou ani zdaleka sahat k výrobní ceně DVD/BD ?! Nemluvě o tom, že tohle není náchylný na poškrábání a podobně. Nevim sice jak dlouho je to schopné udržet data, ale i dnešní DVD jsou na tom špatně a i po několika málo letech se kvalita záznamu značně degraduje (myšleno zvyšování chyb, které je potřeba opravovat). Nevim, ale optická média mají již nyní napsané parte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On nebude problém chrlit "tuny těhle potvor", ale chrlit je nahrané, to možná problém bude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tam by se snad dala použít nepřepisovatelná paměť typu ROM. Jak to bylo třeba na starém Nintendu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, nahrání dat do těchto zařízení je na delší dobu, nežli lisování placek, ale při strojovém nahrávání, několika set kusů najednou v nějakém stroji je to jen otázka chtění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na lisovaných médiích snad nemá co degradovat, pokud nezprasili krycí vrstvu. Na rozdíl od těchto vícebitových MLC... Ale stále asi je levnější vylisovat kotouček za 1E, než kartičku za 10E.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Setkal jsem se i s lisovaným médiem, které bylo znehodnoceno nějakými vnějšími okolnostmi (vlhkost, světlo ...). Když jsem psal o degradaci, zde jsem spíše měl namysli zapisovací/přepisovací média.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak by to asi potom bylo s protikopirovaci ochranou? Specialni certifikovane ctecky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úsměvná připomínka, leč irelevantní. Vy znáte nějakou současnou ochranu na lisovaných médiích, která by nešla obejít? A na druhou stranu mám doma microSD, která byla přibalena k nokii, přečíst data od nich lze, ale překopírovat je do PC nikoliv, takže nějaká ochrana existuje, co to je zač a jestli jde obejít (což typuju že určitě) to netuším. Ale je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že je to proto, že paměťovka je přece jenom kus křemíku. Vyrobit linku za desítky/stovky milionů dolarů, vzduchotěsné prostředí, waffery superčistého křemíku, stroje a masky na litografii na jedné straně.... A vylisování kusu polykarbonátu s nějakou chemickou vrstvou na straně druhé.
To první bude pořád nesrovnatelně dražší, i když taky bych řekl že ta cena vyjde na 1/5 - 1/10 té prodejní. Zbytek holt platí vývoj, distribuci a hlavně tučné zisky akcionářům:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.