Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 40palcový displej OLED a další OLED zajímavosti

Předpokládaná životnost ? Zvláště u modré ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, prezentaci to vydrzelo bez uhony, coz bychom jiz mohli povazovat za uspech ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci bejt hnidopich, ale "poloprůhledný" displej má průhlednost 30% od kdy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, "poloprůsvitný".... ale stejně, polovina není 30%.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To Vám říkám že jestli se někomu podaří vyrábě extrémně levně a masově displaye s životností 2 roky tak za chvíli si budeme měnit televizi každej rok protože začne blednout ale co, když to bude stát 600kč za uhlopříčku 50 placů. Akorát že v dlouhodobém horizontu zaplatíme dvojnásobek ale to většinu lidí nebolí. Obávám se že zde dojde k analogii s CD/DVD/BD disky - nejdřív docela obstojná technologie ale támhle se ušetří na krabičce, támhle na kvalitním plastu, tuhle na použitém barvivu a najednou je to nevídaný zmetek který za rok ztratí data ani nemrknu. Onehdá jsem vyhrabal 13 let staré CDRka olemtané, ušmudlané, poškrábané a šly bez problému celé načíst. Dnes už tyhle točivá média nepoužívám ale obávám se že tu životnost mít asi nebudou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pěkný ale po výstavách se ukazuje spousta věcí ale jediná Sony šla zatim na trh... Proč ? To vsichni ostatní dokážou vyrobit jen předváděcí modely ? A ve vysokých uhlopříčkách tomu šanci na prosazení moc nedávám už teď existuje velmi zdatná konkurence v podobě: Mitsubishi LaserVue která má snad nedinou nevýhodu a tou je velikost šířka je 10 palců ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AK-81: Já bych zase řekl, že má CDR ten pojem špatně ve zprávičce, když přes ten displej i normálně vidím, tak je snad průhledný, a ne jen průsvitný (to by přes něj procházelo jen nějaké matné světlo)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

-> Vrata: A co DVDRAM? Zlatá odrazová vrstva, žádný hliník, nižší rychlosti mají solidní počet přepisů, zápis jako na HDD. Výdrž bezproblémová, mechanická odolnost větší než u CD/DVD ROM a RW. Jen to je pomalé a drahé, proto nevhodné na veliké video archivy. Ovšem na občasné zálohování mnoha malých souborů (např. výkresy, zdrojáky, tabulky, texty i fotky ...), složité adresářové struktury, různé filesystémy ... naprosto perfektní.

Btw: Občas si říkám pročpak nejsou k sehnání malé LCD displeje? Hodil by se mi např. malý 12" - 14" velký displej tak 1024x768 k serverům do racku, nejlépe volně stojící snadno přenosný a levný. Zaujaly mne ty 14" OLED, neviděl jsem na trhu podobné LCD ... krom toho my šťouralové občas potřebujeme levný displej na rozebrání a zabudování jinam než výrobce zamýšlel :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

cygnus: co som pozeral par shopov tak su male displeje, su urcene ku pokladniam a tak, maju presne to rozlisenie co chces

Preco toto este nie je na trhu? No to je jednoduche - postavili sa linky na LCD, tak ich treba zaplatit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

AK-81: Třeťoprůsvitný nezní tak nějak dobře :-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

xDx: ta technologie od mitsubishi je take velmi zajimava, ale OLED urcite budoucnost ma, jak u malych, tak velkych displeju. ma to zatim jednu jedinou chybu - zatim je to jen budoucnost

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Inverted Cat: ta zivotnost se za posledni dobu dost zlepsila. uz dosahla urovne beznych lcd. s tou modrou se to ma tak, ze na malych displejich ma zivotsnot dobou, na vetsich se na tom myslim jeste pracuje. jinak o veskerem vyvoji OLED zde http://www.oled-info.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ted jsem se docetl, par dni stara zprava, ze ty mitsubishi laser vue uz jsou na trhu- 65" asi za 7000 dolaru. jinak pro ty co by nevedeli laser vue - dvakrat lepsi barvy, o dost mensi spotreba, 120Hz

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak může někdo fotit aktivní(!) obrazovku, tedy vyzařující dostatek světla, i s bleskem???!... :-(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to ODSakEda: To jsou ty levny smejdy, vsechno je aoutomaticky a tudiz to nejde vypnout. hrozne se smeju kdyz je zaber na fotbal jak tam lamky foti s bleskem v poslednich radach :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ro ODSakEda: jde o to co fotim, zda jenom obrazovku nebo celou televizi + treba kousek okoli.. a to bez nasviceni moc nesviti..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To Cygnus: Co se týče DVD RAM tak to jsem si říkal taky. Realita je taková, že 2 media ze 3 ztratila data a nebýt toho, že jsem si část z nich uložil předtím na SD kartu kvůli transportu, tak jsem o ně přišel. Bohužel je potřeba při zálohování vzít v úvahu i kvalitu vypalovaček a po mých zkušenostech, když začne odchazet, první odejde vypalování právě DVD RAM. Bohužel to člověk zjistí, až už je pozdě. 3x reklamace mechaniky TSSCorp. v NB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

-> Naith: Zajímavé ... já DVDRAM používám průběžně asi 30 a zatím jsem na problém nenarazil, na všech až na jedno, nebo dvě s FAT32 mám EXT2, což ani jedno není FS určený pro tenhle typ médií. Mechaniky střídám 4, ale všechno různé modely LG.

Ale taky je používám k zálohování a dávám si pozor, abych měl dotyčná data i jinde ... tohle ale dělám se vším, prostě normální opatrný přístup. Jo a taky jsem na ně nikdy nezapisoval pomocí Windows ... nevím jestli to v tomto případě hraje roli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"gamut" má i český ekvivalent: škála, rozsah....Nemusíme cpát anglikanismy všude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Uphillman: Pokud budete slovo gamut překládat, tak vám nebude nikdo rozumět - je to zažitý termín, který se běžně používá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JVc: na druhu stranu, taky otvaraci ceremonial OH by bez tych zableskov v hladisku stratil nieco na atmosfere ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pfhawk:
Mno.. ten povyk okolo mitsubishi laser vue je klasicky marketingovy hype pricom ide vlastne len o zmrtvychvstanie projekcnych televizorov. Ten ich laser vue je vlastne prachsprosty DLP projektor, akurat ze sa nesvieti lampou ale 3 lasermi. A jediny super moderny technologicky prvok na tom je, ze sa im podarilo to svetlo nasmerovat na matnicu v takom malom priestore.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: ja jsem taky zacal mit problemy s DVD-RAM .. crc errory , problemy s pristupem ... :( prechazim na 2.5" HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uphillman: gamut: rozsah farebneho spektra, skala farebneho spektra
gamut je kratsie a je to odborny termim z kolorimetrie.

kolorimetria je vedny odbor zaoberajuci sa vnimanim, meranim a ciselnou reprezentaciou farieb pomocou/vo farebnych priestoroch, ako napriklad, YIQ, YUV, Lab, sRGB

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.