Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4TB Hitachi Deskstar v Japonsku již v prodeji

No to je pěkný kousek pro externí úložiště. Možná, že jsem natvrdlý a nebo nerozumím ekonomice, ale proč nejsou ceny celosvětově vyvážené? Teda myslím, že nežijeme v africe, nebo v antarktidě a žádná diktatura s uvalenými sankcemi od OSN u nás taky není. Dokonce jsme v NATO! Zboží se dá dovézt odkudkoliv, tak proč se musíme vždy usmívat při přepočtu ceny ze zahraniční měny na naši? U nás ani HDD nevyrábíme, takže ani clo nemůže být přemrštěné z důvodu ochrany našich výrobců, tak proč? To nikoho nesere kolik pijavic se přiživí během cesty výrobku až ke koncovému uživateli? Ach jo....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v ČR jsou minimálně následující diktatury: povinná 2letá záruka (byť u HDD irelevantní), CLO, vysoká DPH

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ta záruka neexistovala výrobci by na to hřešili a prodávali by mnohem větší odpad...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce bude na kvalitu (a potažmo pořádnou záruku) kašlat jenom tak dlouho, budou zákazníci takové zboží kupovat. Vzhledem k tomu, že u HDD dává výrobce sám od sebe nějaký ten rok nad rámec povinné záruky, tak povinná 2letá záruka nemá vliv na tvorbu ceny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná u disků (a i jinde se sem tam najde) taková záruka, ale celkově vzato by kvalita byla výrobků byla ještě horší. A nebo možná nebyla (nevím, jaké jsou kde ve světě záruční podmínky a nakolik jsou ty naše 2 roky dlouhá doba), ale takhle aspoň zákazník má možnost zboží reklamovat a dostat nový kus po dobu 2 let (s tím, že když půjde opravdu o velký šmejd, tak po 3. reklamaci může dostat zpět peníze).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo no, když lidi by chtěli kupovat zboží (skoro) zadarmo a ještě aby bylo kvalitní... Se podívej, co kupují v "levných potravinách" v super-hyper-mega-marketech. Když už na tom je náhodou složení, tak to nikdo nečte, aby se nepozvracel na místě. Hlavně, že kilo stojí 50,- Kč. Pak si ještě stěžují, že je jim po tom blbě, tloustnou, blbnou a chtějí záruku ze zákona, aby nadále nemuseli přemýšlet nad tím, co kupují.

Možná jsem to trochu přehnal, ale spousta lidí se podle mě takto chová. Mě to vadí, protože to akorát podporuje šmelinu, lajdáctví a vytváří se zbytečné zákony tam, kde by neměly žádné být.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby nebylo tech zakonu, tak neni slozeni ani na potravinach za 1000,-Kc a to z toho duvodu ze je to ta potravina za 50,-Kc akorat s vetsi marzi.

Nemam nic proti tomu priplatit si za kvalitu ale ve spouste kategorii kvalitni vyrobek bud nesezenete nebo nepoznate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadarmo ? Asi neznášte cenu peněz, ono většina lidí nemaká za průměrnou mzdu! Tu by měli kdyby se vydělaný prachy dělili mezi všechny rovným dílem pak ano, každý by měl ten "průměr" kolem 24000 ale bohužel...

Takže to chápu tak že vám vlastně vadí nízké platy lidí, kteří se pak nutně chovají jak popisuješte...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, nejsem-li tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci, musím o to víc při každém nákupu přemýšlet - což je ten kámen úrazu, nikoliv ceny kvalitních věcí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a proto si místo 10dkg salámu koupíme jedno kolečko "kvality", nakrájíme na tři kousky a klademe na tři chleby, sice to bude jako bez ale máme kvalitu a může nás to hřát u srdce, díky za radu ó velký vezíre.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo si daji ten salam jen v 1 ze 3 pripadu, a v ostatnich pripadech si nedaji salam, ale neco jineho.Trebas si ugriluji zeleninu, coz vyjde levneji a jeste je to zdravejsi, nez salam, a je to jeste chutnejsi :-)
Ale to by se ti lide museli starat. Musi by pracovat...nedej boze, kdyby si tu zeleninu meli sami vypestovat. No to neee, pracovat, to si radsi koupim salam z Lidlu a budu nadavat, ze je hnusnej :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Další vezír, tebe je tady škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zelenina je smejd, mam vlastni, takze vim, ze v obchodech temer nejde koupit kvalitni. I nekvalitni zelenina je draha a jeste ji grilovat a platit za energie ... no to uz si muzu rovnou dobrat susenou sunku za 50kc 100g ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to ovšem jeden háček. Kdo mi zaručí, že když za jeden produkt zaplatím víc než za jiný, tak to nebude (byť jen kvalitativně) tentýž produkt, jen s jiným obalem a jinou marží? To je taky dost zásadní problém, že cena nemusí nutně jít ruku v ruce s kvalitou (a naopak).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad to, ze kdyz se jednou spalis, uz nikdy k tomu obchodnikovi nepujdes nakupovat, a nejspis to reknes i svym znamym, aby tam nechodili...atd atd. Vzdycky se spalis - i dnes se nekdy spalis. To nejde zamezit 100%. Ale trebas ja, pokud se nekde spalim, rozesilam info na vsecny strany

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1 ...aneb jak rikam, kvalitni vyrobek (predrazenou) reklamu nepotrebuje, lidi si o ne/kvalitnim vyrobku reknou mezi sebou.
Na druhou stranu.
Vcera jsem u nasich nacinal novou pixlu kecupu, stejnou jako ta stara, stejnej tvar polepky (jinej potisk), podle slozeni a chuti i stejnej obsah. Vyrobce na jednom uveden na druhym jen prodavajici (ten me o puvodu zbozi rekne prd)
Urcite byla cena ruzna a je otazkou zda bych v takovym pripade koupil to drazsi baleni, ja tedy ne.
Ne vzdy je tedy blbost kupovat levneji, ale kupovanim vyslovene humusackych potravin podporime jejich rozsirovani v obchodech, misto toho aby se vubec neprodavaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano a proto jezdim kupovat zbozi do Polska ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestě bylo opomenuto -
autorský fond (nebo jak té zlodějně nadávají)
recyklační poplatek

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli to je vyčuraností místních prodejců nebo tím, že to spotřebitelé vždycky zkousnou (co jim ale taky zbývá, když nemají moc na výběr - teď nemluvím konkrétně o HDD, ale úplně obecně). Takových paradoxů tady je... třeba škodovky jsou u nás nejdražší, byť se tady přímo vyrábí, mobilní operátoři tady taky mají žně, a tak to je skoro se vším... :-/ Fakt by mě taky zajímala ta skutečná příčina toho všeho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je právě to "spotřebitelé vždy zkousnou". Kolik věcí co si kupujeme skutečně nutně potřebujeme? Kdyby si lidi řekli "... tak za tuhle cenu vám na to ..." tak prodejcům nezbyde než jít s cenami dolů. Bohužel lidi chtějí konzumovat ať to stojí co to stojí (viz. půjčování si na vánoční dárky s úrokem >10% p.a.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle knížecí rady neberu. To jako v zájmu zlevnění telefonování by lidi měli méně telefonovat? Pak bude tato výmluva nahrazena jiným zdůvodněním, totiž že roste podíl režie. Jako třeba u ceny vody.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno telefonování je specifické, ale kdo sedí na zadku u PC, tak to může řešit voláním přez VoIP a nebo operátorovi utéct. na Lupě nedávno proběhl článek s diskusí o tom za kolik volají korporátní zákazníci. koukal jsem na drát, začal se zajímat a migruji ke známému pod rámcovou smlouvu, takže i ten mobil budu používat ;)
jinak to ale nejde - nekupovat. raději být na ovesných vločnkách než na těch náhražkách! je to každého volba

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto by u veci ktere jsou zivotne nezbytne - jako treba voda nebo internet - mela byt kontrola a omezeni ceny v pripade, ze se zjisti, ze konkurencni prostredi nefunguje.

Akorat ze u vody ta kontrola je a moc nefunguje ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý zda by to tak fungovalo pokud by lidé odmítali přemrštěné ceny. Podle mě by se tady prodával akorát odpad. Stačí se podívat na potraviny kde se cpou nahrážky, aby se cena udržela nízko a pijavice vydělaly! V elektronice nás zase zaplavujou pajcované součástky z číny, které jsou často i předražené.
Otázka: Kdo určuje výšku DPH, CLO a tu 2letou záruku? Odpověď je jasná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na iHned(možná i jinde) bylo srovnání stejných výrobků ve stejných obchodních řetězcích a závěr byl, že "železná" opona v potravinách trvá a co si dovolí řetězce tady prodávat, to si na "západě" nedovolí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nemusí být pravda. Právě malý obrat může být důvodem vyšší ceny (ceny na vesnici jsou často vyšší než ve městech). Kromě již zmíněného je to také cena lokalizace (povinné návody v češtině), která pro malý trh není malá a různé další lokální atestace, regulace a podobně (dnes naštěstí už většinou jen pro celou EU). A potom nevím jak v Japonsku, ale třeba v USA se ceny udávají bez DPH.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Návod v češtině ? Ten se jen tak nevidí... :) A když tak je to kousíček papírku se dvěma odstavečkama, jako sorry ale tohle přeloží i študák za pět minut, asi máme podle vás hodně dobře placené študáky, co ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už se mi hodně let nestalo, že bych koupil něco a nebyl u toho český návod. Jo vlastně manželka v práci koupila kancelářskou židli a návod na složení z dodavatele lámala asi tejden. Ale to byla židle od českého výrobce... :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se konečně dávají k základovkám české manuály ? Já nevím už jsem dýl nestavil. K NB mi dali manuál v PDF,... na disku, jsem ho našel... nikde o něm nepsali :) Asi by je ČB tisk za desetikorunu na recyklovanej papír zruinoval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K MB musim rict jsem dostal cesky manul pokazde za poslednich par let. Takovej ten multijakovej..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak včera jsem si donesl z CzechComputeru MOBO Asus .... A kromě speed instal manuálu na přehnutou A4 je plnohodnotná knížka jen v Angličtině , francouštině a němčině....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to je v poradku, na cesky manual nemate narok, kdo vam tuhle blbost rekl ? CZ manual je jen na jednoucelovou vec, nikoliv na slozitou, tedy na PC v zadnem pripade a MB taktez neni zbozi, bez 50tky ji nema nikdo ani montovat ... navod je na mixer, kladivo, sedacku etc. Chce si to precist ty zakony ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to, ze je to opravdu divne, a zrovna u Asusu, to je mi zahada...Obvykle takove ty popisy konektoru a co do toho jde za CPU a podobne u tech desek byvaji, ma to obvykle tak 10-15 stranek..Ja teda za posledni leta nekupoval Asus desky, ale co jsem koupil, tam to vzdycky bylo, fakt vzdycky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jestli ono to nebude tím, že v USA žádné DPH nemají :-)
V Japonsku je DPH 5%, holt tam neživé tolik státních flákačů jako u nás.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V USA DPH majú

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

... a japonští státní flákači jsou soudní na rozdíl od těch našich ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NEMAJI, v USA maji dan z prijmu, coz je skara neco jineho. DPH tam povazuji za bolsevizmus a kazdy kdo se je snazi zavest je bran jako nebezpecny levicak a okamzite prijde o vsechny hlasy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak v USA DPH nemaji, ale maji nejakou dan z prodeje + nekde je k tomu i mistni dan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlas, protože jinde nemají nižší ceny protože by to nikdo nekupoval, ale protože se najde obchodník který to doveze levněji u nás to nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože je tady bžilion malých obchůdečků kteří berou od několika velkých a ti od dvou dovozců kteří se lehce dohodnou... takže nemá ve skutečnosti kdo soutěžit ? Jsme moc malej státeček na větší množství dovozců asi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rakousko taky není kdovíjak velké (ale zase má výhodu napojení na německý trh) nebo Švýcarsko (no zase DE a FR) , ale to co tady si tam řetězce nedovolí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono treba u tech disku by to clovek klidne koupil odjinud sam ale co ma delat kdyz spousta internetovych obchodu EU neEU do CR nevozi?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v zasade v tom, ze kdyz se podle Vasi rady budeme chtit vratit do jeskyni a zivit lovem mamutu, tak zjistime, ze vsechny jeskyne uz nekomu patri a mamutu uz taky moc neni. Takze nam nezbyva nezv tom humusu bud zit, nebo se obesit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i další možnosti ale to už vyžaduje výraznější aktivitu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Smim vedet jake? Dekuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od lakonického Studuj dědku ! po eMigruj! Prostě bud´ zatáčka/hérečka a jdi přes mrtvoly za tvrdý cash ...
Ale to tuším nechtěl slyšet ani jeden z vás ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prodejci mají samozřejmě započítán také svůj díl zisku. Nicméně ono to je trochu taky o velikosti trhu. Když koupíš pět kontejnerů plných HDD, dostaneš cenu X, když koupíš jen půlku kontejneru (a to ČR ještě celkem fandím), cena nebude X, ale velmi pravděpodobně i 2X.

K tomu si připočti fixní náklady na lokální podporu (zastoupení, servis). Správně by každý výrobek v maloobchodní síti měl mít český návod, atd, atd...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechno beru, jen bych u HDD neargumentoval návodem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja kupoval provaz a k memu uzasu tam byl i navod, ne teda na obeseni, ale obecne :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

blbost, vozi se toho zde opravdu hodne a cenu mame stejnou, jako v cizine, nerkuli velmi podobnou jako v USA. Brali jsme disky po bednach a cenu jsme meli spickovou, ze bylo jedno, zda to vozime z USA nebo odjinud a ceny jsme znali, co bylo drahe se vozilo primo od vyrobcu z TW, ale zrovna disky se kupovali v CR, nebot se nevyplatilo je dovazet (postovne vs vaha vs dostupnost vs zaruka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škodovky nebo třeba Prazdroj je u nás dražší z ekonomicky naprosto logických důvodů - protože tyto značky naši spotřebitelé preferují, takže je vyšší poptávka.

Žně mobilních operátorů jsou způsobeny dlouhodobě nefunkčním regulátorem (ČTÚ) už od dob vytáčeného dial-upu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo vyšší poptávka jo ? A kdyby nebyla tak budeš argumentovat že je cenna vyšší protože se prodá málo a aby si výrobce přišel na svoje musí prodávat dráž,...musí přece chudák zaplatit vývoj žejo... běžte tady s těma pohádkama už tam kde slunce nesvítí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CEna je predevsim takova, za jakou je zakaznik jeste ochotny koupit. Vzdy si vyrobce muze vybrat na skale od : Prodavame za vyrobni naklady + 1kc, prodame toho mraky, protoze to bude levne, a neco malo na tom vydelame az po prodame to s 10000% marzi, nejspis to skoro nikdo nekoupi, mozna tak 1 blazen, ale ten nam zaplati 10 let na bahamach, takze taky dobry...A tak se cena pohybuje nekde v intervalu mezi tim. Pokud jses genialni financnik a umis presne urcit tu idealni cenu ruznych vyrobku tak, aby se jich co nejvice prodalo a vyrobce mel co nejvetsi zisk, jsem si jisty, ze se v zivote velmi dobre uplatnis a firmy jako Skoda auto a podobne se budou pretahovat, kdo te zamestna

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ty musíš být nejmíň ministr financí, však taky naše země vzkvétá...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nase zeme nevzkveta nijak moc, a to proto, ze tam je ten ministr financi, co tam je, a ti politici, co tam jsou..(plus co tam byli poslednich par desitek let). Vzhledem k tomu, ze tu neustale budujeme tuhleten socialismus, i kdyz nyni s takovu tou lidskou tvari, tak se tu nikdy nebudeme mit nejak extra skvele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Socializmus tady není tady je bordel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nerikam, ze tu je, ale ze ho tu budujeme...Teda vetsina lidi, ja se snazim tomu branit vsim, jak jen umim, ale je nas malo, takze se to prilis nedari...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

" ale je nas malo" to je tím že drsnější systém vyhovuje právě menšině, kdyby se lidi měli dobře...řešili by vůbec jaký systém je a kdo je u moci ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano.Idealni system vidim takovy, ktery nebude lidem sahat do zivota, necha je rozhodovat o svych zivotech, nebude je nutit zit urcitym zivotnim stylem a bude pouze dozorovat dodrzovani zakladnich prav, bude hlidat spravedlnost typu "nezabijes, nepokrades" a bude zajistovat armadu k obrane statu vuci hrozbe zvenci.
Zbytek neni potreba, aby resil stat, ale lide si to vyresi mnohem lepe sami. Nesebrat jim penize na danich a nechat je, at si sluzby zaridi a nakoupi, jake chteji.

To obnasi veskere zruseni povinnych pojisteni na cokoliv, regulaci cehokoliv, zakazu vlastni obrany a podobne. Chteji byt lide pojisteni proti strate zamestnani? Ok, at si to zaridi sami a nenuti ty, co byt pojisteni nechteji, aby se pojistili. Chces se pojistit pro pripad nemoci / urazu? Oki, tak se pojisti, ale nenutme nikoho, at je to povinne. A ze nemas pojistku, protoze sis koupil o par lahvacu vic, a ted potrebujes osetrit zlomenou nohu? No, tak na to jsi mel myslet driv, ted si to zaplat ze sveho, a nebo prijd, az mit budes..
Je to drsne? Asi ano, pro nekoho. Pro toho, co si neumi predstavit, ze by se o sebe musel starat sam...
My, co se o sebe chceme starat sami a nemame radi, kdyz se o nas nekdo stara proti nasi vuli za nase vlastni penize, takovy system povazujeme za jediny spravedlivy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normální demagogie s tím pojištěním..
Takhle to jaksi nemůže fungovat. Pokud se ti co na tom jsou momentálně lépe nepostarají o ty co mají zrovna smůlu, tak tím poškodí sami sebe.
1. Velká část těch co nemá na pojištění nejsou lenošní alkoholici, jak se nám někdo snaží namluvit.
2. Čím méně lidí bude do systému zapojených tím hůře pro systém.
3. Nikdy nikdo neví, kdy se z nějakého "neuspěšného" stane úspěšný.
3. Každý úspěšný jedinec potřebuje hromadu těch průměrných a neúspěšných, jinak je v loji, sám nezmůže nic.
4. Vhledem k tomu, že lidi nejsou ideální jedinci, tak ideální systém je utopie, ať už je to "komunizmus", nebo čistý "kapitalizmus".
5. Ať se nám to líbí nebo ne, musíme se podřídit většině a to je ta méně úspěšná část populace, opak funguje vždy jen krátkodobě a končí v krvi.

Závěr je ten, čím lépe na tom bude ta "slabší" část populace, tím lépe pro celek a tím více těch "úspěšných".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu moc nerozumim. Opravdu, prosim vysvetlit toto:

Zdravotni pojisteni dnes POVINNE plati KAZDY CLOVEK. Takze bohaty, chudy, VSICHNI plati zivotni pojisteni, mimo vyjimek, jako jsou podvodnici a bezdomovci, co na to kaslou a nikdo jimnic neudela.
Takze znovu opakuji, VSICHNI plati. Co z toho vyplyva? Ze VSICHNI na to "maji". Vsichni nakonec to pojisteni zaplati - nakonec asi proto, ze jim to stat strhne rovnou jeste od zamestnavatele.
Ok, a V CEM BYL BYL PROBLEM, pokud bychom TY SAME PENIZE, ktere nam stat strhava prostrednictvim zamestnavatele, tem lidem NECHAL, a nechal na JEJICH rozhodnuti, jestli se pojisti, a nebo si koupi basu lahvacu v Lidlu?
Nemuzeme rict, ze by ti lide na to NEMELI - MELI by, nebot by na vyplate dostali VICE penez. A mohli by se rozhodnout, co s nima udelaji.

V cem by byl problem?

A pokud to trosku rozvineme, v cem by byl problem, aby se kazdy pojistenec pojistil proti tomu, proti cemu by pouze chtel? Napriklad ja netrpim na anginy, takze bych se pojistil pouze na uraz a rakovinu (toto je jen priklad). Takze potom, az by me chytla angina, tak bych si ty antibiotika zaplatil ze sve kapsy (dobrovolne) a naopak az bych si zlomil nohu, byl bych na to pojisten.

V cem by prosim PRESNE byl problem?

Ze by ty lidi ty prachy radsi nahazeli do automatu, a pak by je nechali chcipnout pred nemocnici, protoze by nemeli ani pojistku, ani penize? No, me by jich lito nebylo, uprimne receno by mi to bylo zcela ukradene.

A stejne chci, aby v takovem systemu bylo ukradene vsem ostatnim, jestli se takto zachovam sam a pokud nebudu pojisten a pokud nebudu mit cache, tak CHCI, aby me nechali chcipnout take...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak ti blbne caps lock nebo co...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi by sis mel skocit do lekarny koupit nejake vitaminy...Zda se mi, ze ti zasadne chybi I a Q

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš problém pochopit v čem je problém, tak to není moje chyba... Zkus se podívat do USA. Třeba na to přijdeš. Ano v našem systému tomu tak je, ale to neznamená že tomu tak bude v jakémkoli systému, kde podobná pravidla nebudou fungovat. A zevšeobecňování pár procent či promile případů alkoholiků a gamblerů (což je oboje mimochodem považováno za nemoc) na velkou část populace je normální demagogie.
A velké řeči typu, když na to nebudu mít tak ať mě nechají chcípnout, vedou obvykle jen ti kteří nevěří že by je o mohlo potkat. Když je zle najednou škemrají jak mohou a chtějí pomoct.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo ti, co vedi, ze by se pojistili, i kdyby to nebylo povinne :-))
Kdyz se podivam do USA, tak vidim, jak soucasny socialisticky prezident totalne zkurvil system, ktery dokazal generovat neustale nove a nove objevy leku na nemoci, ktere do te doby nesly lecit, a podobne. Samozrejme za penize. Jakmile se ty penize ze systemu seberou, tak ten vyvoj pujde kam? No prece do kytek...Zpomali se...
znovu se ptam, a prosim o zcela komkretni odpoved: Pokud by stat ty penize nesebral lidem, nechal jim je. A ti lide by meli moznost se pojistit a nebo nepojistit, za ty same penize, a bylo by na kazdem jednotlivci - co by na tom bylo spatneho? Pokud by lide byli premyslivi a rozumni, asi by se nejspise pojistili dobrovolne, ne?
A kdo by se nepojistil, proc mu do toho mluvit?
Prosim o zcela konkretni odpovedi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Komu není rady, tomu není pomoci. Ještě jednou a naposledy tito tu napíšu. I pro toho, kdo se bude chovat maximálně zodpovědně a bude mít vysoký příjem je výhodnější, pokud se systém postará o všechny a zahrne všechny.
1. dostat od 10 000 lidí 10kč je vždy lepší než od 10 lidí 5000 Kč
2. více zajištěných lidí -> silnější systém
3. ti nemajetní se tak moc nenaštvou a nebudou se snažit pověsit ty majetné
4. nikdy nevíš kdy se z těch ekonomicky slabších někdo přesune mezi ty silné
5. lide nejsou vždy přemýšliví a rozumní a to dokonce ani ti, co si to o sobě myslí

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

K bodu 5 - ty tedy mas ambice ridit vsem lidem zivot - tem premyslim, i tem nepremyslivym? Zda se, ze ano. Zda se, ze vis lepe nez oni sami, co je pro ne samotne dobre. Je to tak?
Zda se mi, ze to tak myslis...potom mne zajima, jestli jses BUH, ci jak vlastne muzes vedet, co je pro kazdeho jednotlivce dobre a co ne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono je zajimavy problem USA vs Kanada ... v USA nemocni lide zivori a to i s nadprumernym prijmem a vychcane manzelky se rozvadeji, zatimco v Kanade dostavaji leky a peci tak nejak automaticky a krom vypadku prijmu to nikoho moc neboli ... proto mnozi z USA emigruji do Kanady, kde jim treba ze spolecnych financi leci rakovinu v USA nemas 1M USD ... smula, dostanes podradnou peci, sice di zaplati ozareni, ale nemas pak sanaci prezit, naslednou peci ti nikdo nezaplati ... kamoska se kvuli toho vratila do CZ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je otazka PROC to takhle je. Vezmeme to z opacne strany: Leceni rakoviny bude tedy stat - na koruny - rekneme desitky milionu. Berme tedy jako fakt, ze napriklad vyleceni nekoho z rakoviny ho bude stat trebas 20 milionu korun (vubec netusim, kolik to je, jen to davam jako priklad).
Takze NEKDO tech 20 milionu musi zaplatit. To je bez debat. A ted je otazka KDO.
Amerika : Muzes se pojistit, dozajiste i proti rakovine. Budes vsak platit pomerne vysokou pojistku. Tedy se spousta lidi proti rakovine vubec nepojisti, a pak "breci", kdyz ji dostanou.
CR : Platis si pojistku, ktera vubec neodrazi tvoji vuli, tvuj zdravotni stav, nic. Odrazi jen to, kolik beres plat. Pokud dostanes rakovinu, neplatis si ji tedy sam ze sve pojistky, ale plati ti lecbu dalsi lide, kteri k tomu byli DONUCENI.

Kanada: Nevim, jak to tam presne je, ale pokud vim, tak Kanada je na tom s tim socialismem taky pomerne daleko, takze bych se nedivil, kdyby to bylo jako u nas.

Osobne se mi jako nejspravedlivejsi system zamlouva ten, co BYL v americe (pod Obamou uz to davno neplati). Plat/neplat si pojistku JAKOU CHCES a podle toho dostanes / nedostanes peci.
Pokud nekdo rekne, ze chudak tenhle jedinec, ktery na pojistku nema, prece ho nenechame umrit - na to rikam :
Samozrejme, pokud si nekdo mysli, ze ho nema nechat umrit, nic mu nebrani, aby se ON OSOBNE angazoval a dotycnemu pomohl. Napriklad muze dat penize nejake nadaci, ktera nemocnemu pomuze. Ale z hlediska moralky a prava by mne nikdo nemel NUTIT NASILIM, abych tomu cloveku pomahal. Pomoc druhemu je neco, co se neda vynutit, je to neco, co dela cloveka lepsim, nez je drava zver. Ale kazdy ma hranice nastaveny jinak, nekdo pomuze vsem, nekdo jen tem s rakovinou..
Takze zaver : Nenutit, nechat kazdeho zit si jeho zivot podle jeho predstav

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V čem je problém? Lidé uvažují tak, že "mě se nic nestane" a na pojištění by dost kašlali. A většině by se to vyplatilo, takže to nelze považovat za vyloženě iracionální. Těch pár, co by mělo smůlu, by vám ale nemělo být jedno, protože tím narůstá nerovnost ve společnosti. A s tím jde do kytek spousta jiných věcí - bezpečnost, vzdělání, morálka... Nechat lidi chcípat prostě není dobrý nápad. A ten poslední odstavec, tomu snad nemůžete věřit ani vy sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat, co vas nuti narizovat ostatnim lidem, jaky maji mit zivotni styl, jak moc maji riskovat? Co vam k tomu vubec dava pravo ME narizovat, ze nesmim riskovat a nezaplatit si pojisteni? Citite se povolanejsi ridit muj zivot, nez ja sam?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajimavy priklad. Jen by me zajimalo, co bude s tema mrtvyma pred nemocnici. Kdo je bude odklizet a kdo to odklizeni bude platit? Bude pak najaky povinny "odklizeci" pojisteni pro ty, co nebudou mit zdravotni pojisteni? Nebo se o to pro ostatni zvysi dane (budeme v nich platit policii, armadu a odklizeci sluzbu)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odklizet mrtvoly by si meli predvsim jejich pribuzni. Pokud je to pribuznym jedno, a nebo zadni nejsou, potom by mrtvolu mel odklizet ten, komu tam vadi.
Pred nemocnici asi bude vadit te nemocnici - precejen by ji to nedelalo nejlepsi reklamu, kdyby jim tam pred vchodem lezely mrtvloly..Pripadne by ta mrtvola mohla vadit trebas vam, a tak byste ji mohl odklidit vy..A nebo by vadila me, a tak bych ji odklidil ja. A nebo by nevadila nikomu, a tak by ji nakonec sezrali psi, predpokladam...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ta nemocnice to zaplati z rad danovych poplatniku, popelar nebude mit na zdravotnictvi, takze vymrou, apk budou odpadky a zacneme si kupovat vlastni nakladacky a kazdy barak si bude odvazet sam za sebe, pak budem muset platit popelare stejne jako pravniky, protoze bud vsichni zacnou nemocnet na stredoveke nemoci (nebot ockovani nemoci nevymytilo, naopak jsme proti nim naprosto bezbranni) ... a nakonec nebude mit kdo platit dane a cele to tady zkolabuje .... stejne jako v USA, kde lide ziji od palacu, po karavany, protoze nemaji na dan z nemovitosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemocnice to zaplati ze sveho zisku - ZADNI danovi poplatnici v tom nehraji ZADNOU roli, protoze zdravotni pojisteni(tedy defacto dan, jak spravne zminujes), ktere je dnes povine, by povinne nebylo. Nemocnice by na odklizeni mrtvoly nedostala zadny grant, dotaci, ani nic podobneho. Pokud by napriklad mrtvola zustala lezet pred dverma kovare Pepy, tak by ji nejspise odklidil kovar Pepa, protoze by nechtel, aby mu odrazovala zakazniky, a ten kovar Pepa by na to jiste take nedostal zadnou dotaci ani nic podobneho.

Proc by popelar NEMEL na zdravotnictvi? Vzdyt dnes na nej ma, ne? Dnes to pojisteni plati POVINNE, takze dnes na nej MA. Pokud by si tedy pojisteni neplatil, byl bylo to JEHO DOBROVOLNE rozhodnuti ty penize nedat do pojisteni, ale do neceho jineho. Proc mu to narizujes, jestli ma ci nema umrit? Co mu do toho kecas? Pokud popelar bude chtit riskovat, ze umre, tak at riskuje proboha, co je me nebo tobe do toho, kdo kolik riskuje? Je to JEHO ZIVOT proboha.

Ano, bude to stejne jako v USA - lide ziji tak ,jak si to zaridili, jak se snazili a jaka zivotni rozhodnuti udelali. Pokud nekdo udelal spatna zivotni rozhodnuti, zije asi hur nez ten, co udelal dobra rozhodnuti. Tak to chodi...
Jen u nas plati, ze ten co udelal spatna rozhodnuti je zcela vysmatej, protoze mu jeho chyby zaplati ten, co udelal rozhodnuti dobra, a tak ho stat okrade na danich a tim uplati ty, co nejsou ochotni se o sebe starat sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zvlastni. V podstate by se tedy problem, ktery by vygenerovalo velmi ciste trzni prostredi, mel resit dobrovolnictvim (=bezplatnou praci ve prospech druhych). Dalsi moznosti by bylo, ze by se nasel bohaty sponzor, ktery by dane prace platil (=dobrocinnost). Pokud bude dostatek dobrovolniku/dobrodincu, pak by to mohlo fungovat. Pokud ne, tak se obavam, ze by to mohlo vest k rozpadu spolecnosti, jak popisuje izak__ . Otazkou samozrejme je, jestli jsou lide (firmy) dostatecne zodpovedni, aby mrtvoly na svoje naklady odklizeli. Za pravdepodobnejsi povazuji odtazeni neboztika pred dum souseda, pripadne provozovnu konkurence.
V kazdem pripade je zajimave, k jakym uvaham provokuje uvedeni 4TB HDD na trh :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejedna se totiz o problem. To, ze si nekdo neplati pojisteni a pak umre, protoze nema na lecbu, neni problem - to je spravedlive.
Na druhou stranu spouste lidi dozajiste vedi, kdyz "jejich blizni" umira bez pomoci. Tobe to mozna vadi, me to mozna vadi, Pepovi odvedle to mozna nevadi.
Dobre - takze i kdyz ja i ty vime, ze si to ten clovek zaslouzil, tak presto pocitujeme litost a pomuzeme mu, i kdyz vime, ze si to "nezaslouzi". V tom je ten dar milosrdenstvi - pomahat i tem, kdo by si to vlastne ani nezaslouzili - pripadne tem, kdo jsou mimo system, narodili se postizeni a podobne.

Samozrejme pokud se nikdo milosrdny nenajde, ti lide umrou a tak je to spravne. Pokud by to tak bylo a tobe to vadilo, jen sam sobe si muzes vycitat, ze jsi mu nepomohl - bylo to ve tvych silach.

Tomuto ja rikam spravedlivy system:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nuz, Obama to dobre pohnojil.. a ten jeho zdravotny socializmus lezi uz na ustavnom sude..

Mimochodom, slusna poistka pre celu rodinu (obaja rodicia, dve skolopovinne deti), pokial nemaju vacsie zdravotne rizika (ale pozor, nie je riziko ako riziko.. ked si niekto doj*be zdravie chlastom a cigaretami, tak nech pravom plati!) sa vojde do $600 mesacne.. a pokial mas dobreho zamestnavatela, tak velka cast z toho je benefit (plati zamestnavatel).

Ano, americky system nikoho nebuzeruje - je to tvoja vec, ale potom neznasam lavicacke kecy o tom, ako chudak je na ulici a nema na lekarske osetrenie! Potom vyjde velmi casto najavo, ze dotycny na to sral a neplatil nic, pripadne chcel usetrit, tak par rokov prestal platit..

P.S. Stravil som v USA niekolko rokov, chvalabohu nie pocas tejto opice z Kene!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že se vám to jako nacionálně smýšlejícímu chudému spotřebiteli nelíbí, ale dokud bude aspoň trochu fungovat trh (zde funguje), tak máte smůlu. Vyšší cena škodovek je zde skutečně proto, že zde žije hodně jiných lidí, kteří tuto značku z různých racionálních/citových důvodů preferují a jsou ochotni si za ni připlatit.

Maximalizuje-li výrobce zisk (což majitelé logicky požadují), pak je vyšší cena u nás správná a naopak není žádný racionální důvod požadovat, aby se u nás prodávaly lacino.

Pokud se vám to nelíbí, tak buď přesvědčte všechny Čechy, aby škodovky nekupovali, nebo volte strany, které hlásí odklon od tržní ekonomiky a návrat k centrálnímu plánování.

Být vámi, tak bych spíš nastudoval základy ekonomie, abyste se nedivil takovým samozřejmostem, a poctivě pracoval, abyste si mohl dopřát i tu vysněnou škodovku. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě je škodovka ukradená :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v Anglii ma skodovku kazdej druhej a to za cenu ktera je zde sci-fi. Tam je hodne lidi, "kteří tuto značku z různých racionálních/citových důvodů preferují" hlevne pro jeji nizkou cenu a pokud by si byli ochotni priplatit, poridi si uplne jinou znacku tomu verte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem, že ne. :)
Prodeje Škody v UK 2010: 17. místo - 2,1%
Prodeje Škody v ČR 2010: 1. místo - 29,6%

Zdroje:
http://raycee1234.blogspot.com/2011/01/carlcv-sales-czech-rep-2010.html
http://www.sporcle.com/games/nikitakou/cars_uk_2010

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skutecna pricina toho vseho je, ze mame neskutecne mnoho uredniku (cti prizivniku) tam kde jiny staty ne a to se musi nutne promitnout v koncove cene. Stat to podporuje, jinak kam by poslal makat ty absolventy uredniky??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja si koupil v mnichove jete audi a4 za 60.000 a vydrzi mi urcite vic, nez levna nova fabka (jo mam disel 1.8TDI ... stary chrochtacek, co vydrzi vic nez kastla) ... vetsinu veci mam primo od vyrobcu z Ciny, nakupuji globalne z celeho sveta, kde to mam levnejsi, lidi se mi divi, ze prece kdyz mam naprumerny prijem, tak to resit nemusim, ale to by jste neverili, kolik tim clovek usetri ;-) ... a nadprumerny prijem v CR je podprumerny v Nemecku ... tam bych bral 5.000-10.000e a neberu ani tech 5.000e ... ale brecet nebudu, mam moznost tam jet, takze je to muj problem, ze tam jeste nejsem ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že cena může být vyšší uměle a to z toho důvodu, že výrobce určí jinou cenu pro distribuci v evropě a jinou v japonsku (jako u oblečení). Protože mezi velkoobchody je poměrně velká konkurence, u konečných prodejců také, takže tam se nikdo podle mě nekapsuje. Clo myslím na toto zboží není (kupoval jsem v SAE flash polovodičové paměti a clo bylo nulové, tak to asi platí i pro hdd). Ještě tedy DPH, která je asi vyšší než v Japonsku, jestli tam teda vůbec nějaká je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze boze, to je tady na diskuzi zase komunistu :-))

Vezmu to v bodech:
Sam pracuji jako obchodnik, prodavame povetsinou sluzby. Musim rict, ze pokud je neco drahe, tak to proste zakaznik nekoupi, a to nas nuti bud zlevnit, a nebo tu sluzbu uplne zrusit. Takze blabol, ze to nefunguje, je fakt blabol. A tak je to i s operatorama mobilu - i kdyz tam je to slozitejsi, protoze ti operatori maji ze zakona "monopol", takze je ani trh nenuti nejak zlevnovat. A kdo za ten monopol muze? No stat s jeho regulacema...
Ale tak jako tak, pokud by lidi prestali vyuzivat mobilnich operatoru, tak tito bud budou muset sluzby zrusit, a nebo zlevnit. Jooo, ze si neumite bez mobilu predstavit zivot? No, tak platte...
Btw zas a znovu opakuji -ceny jsou smluvni, a pokud nekdo plati nejakemu mobilnimu operatorovi "cenikove ceny", je to ciste jeho rozhodnuti a rekl bych i jeho "blbost". I bezny clovek se pri trose snahy dostane nekam na 1/2 toho, co je v ceniku. A znovu opakuji - nase firma ma nejakych 100 mobilu a od O2 mame tarif neomezene volani po CR, par set SMS a internet zdarma a platime za to cca 1000bez DPH.

Rozdil ceny mezi CR a jinou zemi je dan opet statem a jeho danema a regulacema. DPH 20%, clo ani nevim kolik procent, poplatek OSE, recyklacni poplatek, priserne danove naklady firmy (na rekneme 24 tisic platu hrube mzdy zamestnanci zaplati firma vice nez 30 tisic kc). V neposledni rade povinna 2 leta zaruka - nevim, jestli si to vetsina beznych lidi uvedomuje, ale povinna 2 leta zaruka plati POUZE ve vztahu ke koncovemu zakaznikovi. Takze se muze LEHCE stat, ze prodejce nakoupi s pul rocni zarukou od dodavatele, ale MUSI to prodat s 2 letou zarukou koncakovi. Kdo tedy bude nest to riziko 1,5 roku navic? Drive byla moznost volby, jestli to zakaznik chce nest dobrovolne sam a ma nizsi cenu, coz uz dnes nejde. Takze to riziko POVINNE nese prodejce, takze ten udela co? Zvedne si marzi, aby tohle vubec pokryl.

Mimochodem - docela dobre si pamatuju doby, kdy bylo regulaci mnohem mene nez dnes, a presto se situace s kvalitou od te doby nejak extra nezlepsila. A blabol, ze kdyby nebylo zakonu, tak by to slozeni nebylo na zadnem zbozi - tohle taky miluju. Nabidku na VOLNEM TRHU (tedy ne tam, co je dnes) urcuje shoda s poptavkou. Pokud by tedy byla poptavka po potravinach - i kdyby za vyssi ceny - s popisem slozeni, tak by se tyto vyrojily jak houby po desti. Pokud by byla poptavka po salamu Junior za 30kc/1kg - tak by se holt objevil takovy salam. Vyrobce dost dobre nemuze za to, co CHCE kupovat spotrebitel. Muze to castecne ovlivnit reklamou, ale v drtive vetsine zakaznik urcuje, co chce koupit (opet rikam, na volnem trhu, nez v nasem state).
Nakonec je to krasne videt na "ceskem cesneku". Nejprve to vsichni prestali pestovat, protoze supermarkety zacaly kupovat 10x levnejsi cinskej cesnek. Casem se ale zjistilo, ze lidi maji vesti zajem o cesky cesnek, i kdyz bude 4x drazsi. A tak se deje co? Je obrovska poptavka po ceskem cesneku, farmari ho opet zacinaji pestovat, a dostava se do obehu. Proste proto, ze ho lide chteji a jsou ochotni ho kupovat klidne za 250kc za kilo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za 250 kilo ? Tak se mi hlaste já vám ho vypěstuju :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dobre, kilo bych si vzal...kde se muzu hlasit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

až se vás sejde aspoň za dvacet kilo, jinak to pro mě nemá smysl, jo a jak vás bude víc než za dvacet tak stoupne cena, nemám zas tak velký záhon abych uspokojil větší zájem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze ten cesnek nemas a nejses ochotny ho vypestovat? No tvoje chyba, mohl jsi mit 250 za kilo, takhle nebudes mit nic a budes muset zrat salam z Lidlu...
Vidis..takhle to holt funguje.

Btw priste si neser do huby a nenabizej, co nemuzes splnit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne že nemůžu splnit, nechci a to je rozdíl. Kilo ti pěstovat nebudu to bys jako "fiančník" mohl chápat že je to ekonomický nesmysl, aha ty jenom kapitalisticky drškuješ.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ROFL
tomuhle se rika hrosi kuze :-))
Tedy - vypestuj mi 20 kilo, koupim ho od tebe za 250 kc/kilo

A jinak - ty jses presne ten pripad cloveka, co nadava, jak je vsechno nahovno, ale kdyz bys i mel sanci neco udelat pro zlepseni sve situace, tak to neudelas, ale o to vic budes blbe kecat.
Pro me jses fakt klasicky prototyp zmrda

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho kdo mi nadává do zmrdů mám česnek ale za 2500kč/kg. :D bez DPH :D Nyní jsem zmrd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja ten cesnek nepotrebuju, koupim si ho za 250/kilo nekde jinde...
Porad jsme u toho, ze budes zrat salam z Lidlu, protoze nejses ochotny udelat nic pro zlepseni sveho stavu, ani vypestovat blbej cesnek...
Dobre ti tak :-)

Ale chapu, ze ti to nezabrani nadavani po hospodach, jak se mas spatne a muze za to kazdy, jen ne ty sam :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechám ti tvoje fantazie že se mám špatně a že nejsem ochotný bla bla, česnek bych pěstoval leda pro zábavu či jako službu lidem, když si spočítám čas/práci/náklady tak se (mi) to hrubě nevyplatí. Anebo to můžu udělat jako správnej kapitalista, nakoupím česnek u chudáka zemědělce za stovku kterej no tom vydělá celkem prd a prodám ti třeba tunu za dvasta kg... :P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to udelej, kdo ti v tom brani?
Akorat ze ty udelas velky kulovy, co..
Tak jo, papa a bez si zase nekam stezovat, jak se maj lidi spatne a je to proto, ze je ti zli kapitalisti okradaj :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, podle tebe si měšťáci mají pěstovat a vyrábět svoje jídlo, srát na dělbu práce a ještě chodit makat. No hodně lidí na vesnici to dělá a mají se dobře, ušetší za jidlo atd. ale nemůžou to dělat lidi ve městech... i když třeba my jsme dělali brambory a když jsme si spočítali náklady a čas a vzali do úvahy že v kauflandu stojí pět korun tak jsme se na to vysrali...

ad nářky, uvědom si že člověk kterej maká má bejt placenej tak aby nestrádal a nemusel se vomezovat, to nejsou nářky tak je to ve slušný společnosti, zajímavý že u sousedů to jde jen u nás ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Abych nestradal a nemusel se omezovat, potreboval bych mit na ucte v tuto chvili cca 500 milionu korun, a k tomu mesicni prijem cca 1 milion.
Ja osobne, jiny clovek to muze mit jinak, samozrejme.

Ja osobne pokud toto nemam, tak se holt musim neustale v necem omezovat, nemam to, co bych mit chtel, nejim to, co bych jist chtel, nepiju to, co bych pit chtel.

Takze se take omezuju...

Na druhou stranu nenadavam na to, ze se musim omezovat a NEKDO JINY by to za me mel resit. Nene...nadavam na to, ze me stat velmi omezuje v me snaze o reseni, to je jedna vec, a jinak se samozrejme neustale snazim vylepsovat svoji situaci, a to nad ramec toho, co "musim".
Takze jsem si napriklad nekolikrat zmenil zamestnani, az jsem nasel takove, kde mam nadprumerny prijem, a presto kdyz prijdu domu, tak jeste ve svem volnem case "pestuju cesnek", respektive napriklad lidem opravuju a stavim pocitace, na cemz je jeste mene penez, nez na pestovani cesneku...
Ve finale to znamena, ze se nemusim omezovat tolik, jako kdybych lezel na gauci, chodil si mesicne pro podporu a nadaval, jak me vsichni okradaji...
Takhle mne okrada ciste jen stat, nikdo jiny mne neokrada

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo to seš ještě skromnej, někteří lidi by chtěli pro sebe celou planetu, co planetu, vesmír a makaj tak tvrdě (za tisíce lidí) že se jim to jednou podaří :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba jen dopředu počítá s inflací, až pude euro do kytek... jinak obchodníky, co ve skutečnosti sami nic nevytvoří, prodávají zbytné "hodnoty", ale ostatním by diktovali co mají dělat, taky miluju :0) Budou navíc ti první, co budou v případě krachu ekonomiky v loji. Jedna moje oblíbená písnička obsahuje větu "nepojíš cukrových homolí" a řekl bych že na někoho tu přesně sedí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, zasmali se zbrojnosi a odjeli na sicim stroji znacky Lada...
Existuji obory, kde produkty neci prace proste prodavaji obchodnici, protoze to jsou napriklad produkty, ktere se neprodavaji v samoobsluze na rohu.
Pokud nejaka firma programuje informacni systemy pro velke podniky, tezko je proda jinak, nez ze bude zamestnavat obchodnika, ktery tam do toho podniku dojede, odprezentuje, a proda. Jinak to z 99% nejde.
Takze samozrejme obchodnici "s teplou vodou" pujdou do kytek, ale naopak budou cim dal tim vice ceneni obchodnici, kteri skutecne umi prodat produkt, ktery ma sam o sobe vysokou pridanou hodnotu - coz je napriklad spolecnost, ke pracuju aktualne i ja. My ted zrovna resime problem, ze je nas malo a potrebujeme posilit obchodni tym, a to PRAVE PROTO, co se okolo nas deje.
Pokud nekdo prodava scoringove modely, ktere se u zakaznika implementuji do jeho informacich systemu, tak to vazne nejde jinak, nez ze vysoce kvalifikovany obchodnik jde za vedenim toho podniku a ten obchod se uzavre u neho. On za nama neprijde, tak to nefunguje :-)
A i kdyz prijde, stejne ten obchodnik musi jit, vysvetlit mu to, atd atd...
A takhle je to ve spouste oboru.

Jinak ty penize, o kterych jsem mluvil, byly brane za soucasne situace, samozrejme :-)
Zcela vazne - pokud bych dneska mel 100 milionu, tak je do tydne do koruny utratim, a bude to naprosto smysluplne a nebude to nijak snobske ani prehnane :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si prostě tak neskutečně dobrej... všem těm sockám tady si to úplně krutopřísně natřel. Hotovej ředitel zeměkoule, OMG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z ceho tak usuzujes?:-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A teď tu o perníkové chaloupce prosím :0)
Jeden z nejjednodušších způsobů jak oddělit zbytné produkty od nezbytných, tj. těch které jsou potřeba za jakékoli situace (například potraviny voda atd.), je i to že ty nezbytné žádného obchodníka, bez kterého by se to neobešlo, nepotřebují. To že zařídím aby něco fungovalo efektivněji (a to ještě za určitých podmínek) není pro "přežití" nezbytné....
Když bude kritický nedostatek protravin, hypermarket zkrachuje nastoupí přídělový systém, kapišto?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, my se bavime o tomto...
No to dozajiste, ale v okamziku, kdy nebudou potraviny a voda neprezije vetsina z nas vice jak par tydnu - maximalne. Lidstvo se velmi rychle zredukuje - a to RADOVE - , takze napriklad z milionu lidi v PRaze zustane rekneme par desitek tisic...
Pak jiz obchodnici tolik potreba nebudou, ale zase ti co potreba budou, budou o to potrebnejsi - napriklad obchodnici se zbranema budou VELMI potrebni a velmi zadani :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opět uhýbáme? Stačí se podívat na válečná a poválečná léta. Nemusí se jednat o hladomor, stačí, že bude nedostatek.... A k takovému "obchodníkovi" se zbraněma stačí dojít a říct "jménem státu se zabavuje" a nazdar bazar.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano jiste...pokud znova nastoupi komunismus, znarodnovani, vrazdeni tech, co se nebudou chtit sveho majetku vzdat dobrovolne a podobne, potom to tak bude..
Ale zase byt vama komunistama, nelakoval bych si to tak ruzove - lide dneska uz maji zkusenosti, myslim ti "obchodnici se zbranema" a oni uz vedi, ze byste je stejne povesili, takze se budou branit...byt vama, dam si na to pozor :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už vás někdy pane lojzo suchanku napadlo proč jste se svými ultrapravicovými názory v této diskuzi sám? Myslíte si že jsme všichni komunisti? Já nikdy ve straně nebyl a ani nebudu. Názory ostatních dávají smysl, ale ty vaše nikoli. Spíše si vás dokážu představit jako pravicového diktátora. A takových už na světě bylo. A jak to s nima dopadlo jistě víte.
Omlouvám se za OT.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem tu sam, ci spise je nas tu malo proto, ze vsichni ostatni uz jsou tak moc zvykli na to, ze je nekdo cely zivot vodi za rucicku, stara se o ne a narizuje jim, co maji delat, ze to nechteji zmenit. A to dokonce ani za situace, kdy jim stat sebere 80% toho, co si vydelaji a pouzije to na to vodeni za rucicku a zakazy a prikazy. Pres to vsechno na stat nedaji dopustit a budou mu vesele s radosti strkat ty penize do chrtanu a nechaji se za to ojebavat.
Teda ne, to zase kecam - lide neco dokazou - dokazou nadavat, to je pravda...Jak je vsechno spatne, a vsichni je okradaji.
ale kdyby meli sanci s tim neco delat, neudelaji nic.

No ja napriklad od 1.1. prestavam byt zamestnancem a planuji, ze uz nejspis nikdy v zivote nebudu. Protoze takove nehorazne penize tomu statu proste do tlamy strkat nehodlam

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čtouc titulek článku nevěřím svým očím v diskusi - asi nějakej crosslink na dfense nebo co...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.