Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Akcelerace HD videa na ATI pod linuxem

prosím prosím.....to je v podstatě jediná překážka se skoncováním se zaostalými wokny!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste podotknu, ze xvmc jde i v xine, staci nainstalovat knihovnu pro xine a v mplayeru to nemusi byt otazkou kompilace ale staci ovladac prepsat v konfiguraku mplayeru, ktery klidne nainstalujete z jakehokoli balicku, treba i z repozitare. nic tezkeho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze uz prestava platit "pokud chci Linux (s akcelerovanym prostredim, hrami pod Wine, atd.) kup si nVidiu, ATi na Linuxu jen dela problemy"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lop: Prestava, na druhou stranu ze by uz byla ATI uplne bez problemu rict nejde. Ale to nebyla ani nVidia, navic lze cekat ze ATI se bude zlepsovat zatimco nVidia uz lepsi nebude. Osobne jeste svoji nVidia kartu vyhazovat nebudu, ale myslim ze pristi si koupim ATI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně pádný argument zbavit se oken a nainstalovat operační systém :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevim, jeste pred par dny mi v 8.10 ATI grafika nefrcela tak jak ma (tzn. ze jela bez 3D). Co se tyce NV vs. ATI pod linuxem, tak osobne si myslim ze ATI jeste dlouho nebude na urovni komfortu NV. Je to samozrejme subjektivni dojem, ale mohu porovnat .... Nemluvim ted o vykonu jednotlivych karet, ale o komfortu konfigurace a nasledneho behu aplikaci jako treba wine, compiz ... Ja osobne ATI na linux i nadale doporucovat nehodlam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, komunita svobodného sw bude aplikovat reverzní inženýrství... to je ale hnus velebnosti... to už budou jako MS?
U uživatelů (konvertujících z woken) jsem si již zvyknul na kradený Photoshop pod wine, ukradené NeroLinux atd., no kam nám ten čistý systém spěje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kecal: no jde predevsim o to, ze lidi kteri pouzivali nelegalni SW na windowsu a nenasli adekvatni nativni open source nahradu na linuxu tak se tento SW budou snazit pod wine rozbehat i na linuxu. Nesouhlasim s recickama ze na linuxu pod wine bezi dany sw stabilneji .... to je bohapusta lez. Da se spise rict ze ne sw tam bezi pri nejlepsim stejne jako na windows. Proste wine nejni vsemohouci a podsouvat to verejnosti je zcestne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to kecal: nevim jak to delam :), ale s akceleraci na ATI790GP s 3D akceleraci nemám problém a dokonce mi to píše, že funguje hdmi. Nemám placku tak nemůžu hdmi se zvukem vyzkoušet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorač, bylo to pro LPK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecal: NeroLinux -> WTF, to by normalny linuxak nikdy do svojej masiny nedal.

Ad) Adobe PS, prekvapivo mnoho linuxakov presedlalo na GIMP potom co videli ako PS bezi pod wine. Je to cesta mensieho zla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim Vas hodte niekto postup ako tu akceleraciu a komplilaciu presne spravit pod ubuntu. Dik
Miso

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě by stačilo, kdyby někdo hodil postup na rozchození akcelerace videa pod winama na AGP HD radeonech... protože v žátěži procesoru je umlátí kterákoliv starší nVidie... a nebo mám tu svoji kartu nějakou rozbitou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To misticjoe: Skusal si toto: http://www.cdr.cz/a/24504
Mne to funguje s 3650 AGP vo Win-XP. I bez .NET 3.x (mam 2.0) a tiez bez EVR (Vista / .Net3) - so 'System default' nastavenim. Zatazenie CPU do 15% pri 1080p. Mam P4 3Ghz. Ovladace 8.09. Problem je iba v tom ze to neakceleruje vsetky formaty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosimtě ten článek jsem četl, ale nepomohl... MPC mi takovou položku ani nenabízí (v DS video...)... asi mám někde něco špatně :-( nicméně HD videa by mě ani tolik netrápily, jen mě štve, že u divxů mi s nVidií 6600 mi některé filmy žraly i polovinu výkonu procesoru, než dneska (nedávno jsem se zhrozil u Farscape, kterej mi klidně sežere i 50% výkonu... a to i pod čistou instalací Vist s codecama CCCP - jinak běžim na XP)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To misticjoe: "MPC mi takovou položku ani nenabízí" ak myslis Media Player Classic tak by si mal pouzit ten o ktorom sa pise v tom clanku a to Mplayerc Home Cinema. V pripade ze ti to nebude fungovat tak skus instalovat tieto kodeky http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm potom klikni na FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2008-10-26 SSE. Vdaka SSE instrukciam zvladol moj CPU prehrat 720p a este mal 20% rezervu. Pred tym to trhalo. Aku grafiku mas?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak už akcelerace vyřešena - především byl základní problém v XP, které jely už několik let bez přeinstalace a zřejmě to prostě potřebovaly... nicméně žádnej velkej zázrak to tak jako tak nebyl - 1080p žralo na 3200+ skoro 50%... i řekl jsem si, že to ještě zkusím pod Vistama, nainstaloval je znova, vykašlal se na jakékoliv kodeky a rovnou jen stáhnul MPC HC... a světe div se, stal se zázrak :-) trailer na madagascar 2 1080p jede svižně a z CPU mi to žere mezi 2 - 7% :-O valim normálně bulvy :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.