Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizace „Mango“ pro Windows Phone přidá mimo jiné češtinu

...to mi (nevím proč) připomíná reklamu na novou a vylepšenou Škodu Favorit a její neméně úspěšnou parodii v České sodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ano, nová a kulatá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne že bych to uživatelům windows phone nepřál, ale z mého pohledu by bylo lepší kdyby cz nebyla a museli jsme se spolehnou jen na anglickou verzi.... dneska mi přijde že čím jsou lidi mladší (rozumějte dnešní středoškoláci), tím je s jazykama větší problém, tak proč to ještě podporovat českými verzemi... jen ať se učí!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně mám WP7 v angličtině a s příchodem lokalizace nehodlám za češtinu měnit, přijde mi že v anglickém systému se orientuje lépe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to bude nějaká nová marketingová strategie Microsoftu, prohlásit všechny nedostatky za výhody. Nemožnost přepnutí do češtiny je výhoda, protože se člověk naučí anglicky. Nemožnost synchronizace proti Exchange je výhoda, protože člověka aspoň ve volném čase nedeprimují pracovní emaily. Nemožnost instalace aplikací s GPL licencí je výhoda, protože pak by bylo aplikací zbytečně moc a uživatelé by z možnosti výběru mohli být zmatení. Absence slotu na paměťovou kartu je výhoda, protože všechna paměťová kapacita, co by uživatel mohl potřebovat, už je v zařízení. Atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavý, kde jsem to jenom slyšel před pár lety... Jo aha, nějaký bezvýznamý iPhone 1st gen a nějaký absolutně neznámý Android 1.6... Ne ale teď vážně, já lokalizaci nepoužívám nikde, ani na Windows mobile jsem ji neměl, stejně tak jako ji pár let nemám ani na PC, prostě anglický software mi sedne mnohem lépe. Ale zpět k WP7, co mi tam chybí tak je akorát nějaký manager spuštěných resp. uspaných aplikací, a sdílení internetu pomocí WiFi. Obojí by mělo Mango vyřešit, takže já budu nad míru spokojen :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že tam můžeš nainstalovat jenom to, co v Redmondu dovolí, ti taky nevadí? Že si aplikace nezávislých vývojářů nemůžou ani pípnout, když nejsou aktivní, je OK? Lidi, neberte tady ten lock-in, kdy můžete udělat jenom to, co milostivě dovolí operátor a velký bratr. Kdyby některá z těchto technologií (iPhone / WP) nějak výrazně vyhrála, tak se začnou dít takové prasárny, jako že bude jenom jeden oficiální (povolený) IM klient a operátoři budou účtovat korunu za 100 znaků textu - vždyť už teď (operátoři) říkají, že to tak chtějí v budoucnu dělat. Já neříkám, že je Google nějaký svatý, ale otevřené řešení bychom měli preferovat preventivně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si tam nainstalovat co chceš když maš odemčejé zařízení :-) Ano, musíš ho odemykat, ale řekni mi jedinej systém kde můžeš instalovat cokoliv ihned z vyndání z krabice - umí/uměl to jen a pouze WM, symbian potřebuje ceryifikát, iOS musíš jaipbreaknout a pro android musíš aplikovat root, takže v tomto jsou všechny platformy rovny :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba na N900 s Maemo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli. Do Androidu jdou instalovat nepodepsané aplikace bez rootnutí pomocí aplikace z Marketu (to jsme si moc nepomohli :-) nebo přes SDK. On Android taky není úplně košer - třeba když Google maže uživatelům jejich aplikace bez jejich svolení, takové Maemo nebo WebOS jsou trochu jiná liga.

Každopádně třeba ten tethering - kde to jsme, aby mi operátor diktoval, jestli si můžu nebo nemůžu udělat z telefonu WiFi hotspot?! Platím mu za data, tak ať je pěkně vysolí a co s nimi udělám už je moje věc a jeho blbá starost. K tomu přece nebudu čekat, až se někdo v Redmondu dohodne s těmi vydřiduchy s Telefónicy, jestli to vůbec půjde a kolik za to budou chtít účtovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemožnost synchronizovat proti Exchange? Šéf si nějaké WM7 koupil a právě že to nic jiného, než Exchange neumí (pravda, nerozchodili jsme to). Nakonec to vyhodil, koupil Androida a synchronizuje proti Outlooku, jak byl léta zvyklý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šéf aj s tebou ste ovce. Na Android existuje platený Exchange klient.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak WM7 ale ActiveSync jsem nastavil (rozchodil) jeste v dobe MS Exchange 2000 a to byl na to samostatny produkt Mobile Information Server 2002. To byla prdel :D
Od verze Exchange 2003 je to uz kompletne implementovano a slape to nadherne. Na exchange ActiveSync ma kazdy z velkych hracu na poli mobilu k dispozici sveho klienta. Zajimave, ze jste to nerozchodili. Synchronizaci s Outlookem si dnes uz ani nedovedu predstavit. Pripojovat mobil pres kabel, BT, WIFI k PC nebo notebooku abych to syncnul... brr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to buď rád, protože Mango ti do starých telefonu češtinu nepřidá, dostaneš jen podporu locales.

To je typický M$ přístup - proč také podporovat lidi, kteří si za pár kaček nakoupily WM7 telefony protože je nikdo nechce. Raději budou chtít donutit lidi aby si koupili nové modely s Mangem zase za plnou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS to rozdělil na víc verzí celkem logicky (kdyby byla jen jedna a v ní všechny lokalizace, bude zbytečně velká).
Co se týká podpory, je to spíš věc výrobce telefonu. Pokud vím, přinejmenším v HTC slíbili, že východoevropskou ROM (s češtinou) v servisu bez problémů nahrajou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pochybuji, že rozdělení na regiony je kvůli velikosti, ony ty textové stringy zase tolik nezaberou. Tady jde hlavně o umělé omezování co se týká Marketu, možná některých funkcí atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anglická lokalizace WM6.5.3 (kterou mám momentálně nejvíc po ruce) zabírá 913kB ve 314 souborech. Když si vemu, že bych tam chtěl 24 jazyků (které má Mango obsahovat) tak to dělá 7536 souborů a celkem skoro 22MB, což je v IMGFS souborovém systému docela slušná zátěž (když vemu, že samotný WM6.5.3 nezabere více, než 2000 souborů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde jen o stringy, v některých jazycích bude plná podpora pro rozpoznání a syntézu hlasu a to už záležitost pár bajtů není...
Co se týká omezení Marketu, to je řešené na serveru a řídí se to zemí přiřazenou k primárnímu LiveID.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Cely zivot delam v anglicke verzi autocadu a ted, na stara kolena, jsem prisel do firmy, kde maji CZ lokalizaci!! :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, podobne aj na desktope/notebooku. nazvy typu "priečinok", rozumej folder, ma zabijaju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to este niektori pamataju, ze to bol dlhe roky adresar/directory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja to stale pouzivam nerikam ani folder ani slozka ale adresar/directory... nekteri mi pocitacove slabsi kamaradi jsou pak z toho marni a ja to musim prekladat aby pochoopili co jim chci rici nebo kam je navest

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek:-) aspoň vím, proč si takový telefon nekoupit, z mého hlediska samé zbytečnosti. Loni jsem si koupil svůj první dotykáč a na dlouhou dobu asi poslední. Hlavního účelu telefonu - volání a psaní SMS lze v něm dosáhnout jen obtížně a to jsem se těšil na velký diplej, protože holt už mi není dvacet a hůř vidím. I když je fakt, že jsem ho koupil i kvůli mapám. Jen tajně doufám, že moje oblíbená Nokia bude ještě dělat S40, jinak v budoucnu mobil asi zahodím definitivně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by se mi líbil S30. S40 je už zbytečně překombinovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.