Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD a AVG - jak se to rýmuje?

To je tedy výhra! Něco ve stylu "nechci slevu zadarmo".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je celkem zajímavé, už z toho pohledu, že pokud se nemýlím, tak majoritu v AVG má Intel Capital.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AVGčko na ČR vždycky kašlalo. Jen si vzpomeňte jaký tajnosti dělali s uvedením free verze, dlouhou dobu byla navíc jen v angličtině. Na oficiálních českých stránkách o ní nebylo ani slovo.
Mě tyhle bundlovaný, silně časově omezený softwary, stejně jen štvou. Není nic horšího, než čistit od nich třeba nově koupenej nb.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tim novym NB to byl vzdycky problem zejmena s produktama Symantec, to jsem vzdycky rostl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nový NB plný trial s***k je fakt lepší po formátu disku nainstalovat načisto. Přišla za mnou takhle kámoška, celá nešťastná, že musí pořád zavírat nějaký hlášky;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to mne sice také štve, ale většinou stačí si je jednou přečíst a pak podle nich zařídit a už otravovat nebudou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky me to hrozne stve. Navic v CR tam stejne kazdej da AVG/Avast/MSE, takze si myslim ze prodejum to moc nepomuze. Naopak clovek, ktery si koupi ntb pak nedostava do ruky kompletni vyrobek, ale jakysi polotovar, ktery je potreba dodelat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Jediné, co nevíme, kdy to bude a proč tomu tak nebude i u nás, když má AVG v ČR kořeny"
Lebo je to biznis AMD a ti v cechach korene nemaju. Mozno nejake opadane listie, ale korene nie. AVG len dodalo soft za (zrejme) najnizsiu cenu a AMD rozhoduje ako s nim nalozi.
Nechapem, ze sa nad tym vobec pozastavujete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem ako sa moze nad tym niekto pozastavovat, ked u nas sa viac kradne ako kupuje.

Pracujem v slovenskej spolocnosti ktora posobi medzinarodne, naklady na SK lokalizaciu sa ledva zaplatia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Procesory ovšem netřeba lokalizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa dobre navrhne datova struktura tak to prelozia aj sami fanusikovia programu... Cize az take strasne to nikdy nie je. Zavisi od samotnych tvorcoch programu ako si to stazia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto velky komercny produkt sa na taketo veci nemoze spoliehat. Vid napr. facebook, kde to ludia mozu prekladat sami - z casu na cas sa tam objavi namiesto "Paci sa mi" - "Je to jeba" a pod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pekna teoria.

u nas ide aj o hlas a tam uz treba audio studio...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nič nové. To isté robia už dávno poskytovatelia internetu alebo predajcovia PC. Čo však nie je "košér" že 99% ľudí je to k ničomu, ale musí to kúpiť lebo bez tohoto "super bonusu" to (prirodzene lacnejšie) nepredajú.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, vázat prodej zboží na současný nákup jiného je protizákonné ve většině civilizovaných zemí. Jinými slovy, bonus je zadarmo. Pokud vám to prodají bez něj, proč by to mělo být levnější? O 0 Kč/euro?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to jsi vycetl kde? :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, vázaný prodej by byl, kdyby sis chtěl koupit procesor od AMD a oni by ti ho prodali jen za podmínky, že si koupíš ještě licenci na AVG.

Pravda ovšem je, že pokud mi je "bonus" k ničemu, pak by bylo ideální daný produkt koupit bez něj, byť o 50 Kč levněji, což ale často nejde (např. notebooky s OEM windows jsou toho zářným příkladem, byť se tam nejedná o bonus).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, vázaný prodej by byl, kdyby ti procesor prodali jen za podmínky, že k němu vezmeš AVG.

Jenže oni ti AVG přidávají zadarmo. Z toho plyne, že bez AVG nebude procesor levnější, ať se vám to pánové líbí nebo nelíbí. Odečtením nuly (cena AVG) se cena procesoru nemění.

Líp už to napsat nedokážu. Pokud to nechápete, máte málo chápadel. Pokud to chápat nechcete, tak to jasně napište, ať tady s vámi nemařím svůj čas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě dnes mi Alfa Computer posílá notebook, který jde koupit s OEM Windows nebo bez nich. Takže opět kecy. Notebooků bez Windows se prodávají kvanta - odpovídající zájmu o ně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kecy z tvojí strany. Já jsem neřekl, že neexistují notebooky bez windows, ale že hodně z nich se bez nich koupit nedá. A o to tu jde - HW a SW jsou dvě (prakticky) zcela nezávislé "součásti", takže nevidím důvod nemít možnost je kupovat nezávisle na sobě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tímto mě moje oblíbené AMD velice zklamalo. Kdyť se to nedá nazvat ani "zdarma" a ani přidaná hodnota.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se Vám na tom nezdá...? AVG sice nemusím a určitě budu ignorovat přiložené miniCD s AVG u procesoru...
Nicméně nerozumím proč by si AMD nemohlo nechat zaplatit od AVG nějaký drobný peníz za přibalení nějakého CD. To jim asi přiteče víc peněz než o kolik se jim zvýší logistické náklady...
Jsem přesvědčen že AMD takovou službu zdarma určitě nedělá... Stejně jako výrobci počítačů nepřikládají antiviry jen tak pro nic za nic...
Ale předinstalovaný SW už opruz je. Pokud ho nechcete, máte navíc práci s odinstalací... Tady u procesoru ho jen budete ignorovat...
A i to Vám opravdu vadí?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu. A mozno sa Vam tu 6-mesacnu licenciu podari predat niekomu za 20 Kc, takze ako by povedal Bohumil Stejskal: "Jeste no tom vydelas!"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno ... do procesoru to asi narvat nepujde ale do chipsetu by se to predinstalovat dalo ... aneb zatim jsou predinstalovane veci jen na sestavenych pocitacich, ale v principu se muze stat ze nakoupite dily, sestavite, zapnete pocitac a hned vam vyskoci konflikt mezi antivirem predinstalovanym na disku, antivirem predinstalovanym v BIOSu desky a antivirem predinstalovanym na graficke karte :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není to spíš tak, že AMD prodává AVG a přibaluje k tomu CPU, aby to vůbec trochu jelo? AVG 2011 je hrozný moloch pomalý.

Vzpomínám, že Symantec má 90 dnů trial, to jsou 3 měsíce. 6 měsíců je v podstatě taky trial.
- Vůbec je pochybné placení za software podle času. Každý rok obnovovat?
- Jednou jsem to koupil, tak mi dejte pokoj.
- Taky nechápu proč nedokáží udělat antivir, který bude fungovat bez aktualizací. Spíše ho nechtějí!
- Existují technologie jako Whitelisting, které dokáží zabránit spuštění neznámeho souboru. Windows Vista i 7 to má již v group policy.

Osobně antivir nepoužívám, zbytečná ztráta výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Specialne u antiviru to smysl ma, protoze antivir bez aktualizaci je k nicemu.
3) Vsechny antiviry jsou principialne postavene jako blacklist. Sance antiviru objevit virus ktery nezna jsou zanedbatelne a riziko "false positives" vysoke. A neni to tim ze by autori antiviru byli tak neschopni, je to tim ze je to zatracene slozity problem.
4) Technologie na principu whitelistingu jsou napr. na iPhone nebo playstation. Lide nadavaji na slaby vyber aplikaci a opravnene. Na playstation ten whitelist nedavno hackli - a nemysli si ze udelat totez na windows tak to autori viru nedokazou hacknout ... teoreticky sice LZE napsat program ktery je bez chyby ale videl jsi uz nejaky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, že by bylo o co stát?
Ucházející procesor a špatný antivir!!!
Aby to AMD ještě nemrzelo, když to sežere pětinu výkonu počítače na provoz a ještě pustí viry do systému. Anarchie Virujících Géniú.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zjavne nie ste v obraze:
Brnenske AVG sa striedalo s bratislavskym NOD-om na prvom a druhom mieste v kvalite (podla odbornych testov) od roku 2002 do roku 2007.

a to este na trtom mieste byval prazsky AVAST
http://news.softpedia.com/newsImage/NOD32-Among-The-Most-Powerful-Antivi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak tyhle jako ze antiviry jsou hezke smejdy, NOD byl kdysi dobry, dotah jsem jej do firmy, po 3 letech jsem ho sam zase nechal zahodit, nebot poustel viry jak na bezicim pasu.
AVG a Avast ... no kdyz to nekde najdu, automaticky davam aviru a cistim od viru.

Paradoxne on i ten nenavideny symatec, ktery sice mnohde ma problem s odinstalaci, tak viry chyta velice dobre. nevim jak je ten na tom treba McAffe kdysi byl dobry.

No me to kazdopadne moc netrapi, mam linux a kdyz byla avira gratis, tak jsem ji pouzival na emaily a leceni cizich windows, dnes mam clamaw na emaily a cisteni, obcas pouziji linux f-prot ... sice nic moc, ale treba cisti i evci, ktere avast necha byt ... kupodivu i ten clamaw to chytne ... bavim se jen o scanu z linuxu, windows uz me moc netrapi, mam jej v praci ve virtualu a o antivir se stara admin ... v podstet je mi jendo, co se s tim stane, mam tam 3 programy a zadna data, linux mi to neohrozi a virtual at se treba podela, nahodim si ho znova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takto, ono len cisit nestaci. Problem Aviry je vo velkom mnozste falosnych ozanceni kodu za malware.

Je prvad, ze v roku 2009 uz bol NOD 4. AVAST,7 a AVG 10. v kvalite z 25 pouzivanych antivirusovych programov,.

Ale stalke maju malo falolosnych poplachov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mě by jen zajímalo kdo komu v tomto "obchodě" platil zda AMD AVG nebo naopak. Docela bych se vsadil, že AVG AMD,koneckonců AMD k svému produktu přibaluje reklamní CD AVG.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak AMD za to 100% neplati, proste mu to AVG pribali a je to de fakto jejich reklama, nebot AVG by si nidko sam nedal, a lamy si to daji, kdyz to dostanou na CD, oni vubec maji tendneci nahrat si do PC vse, co dostanou na CD/DVD od vyrobce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je něco v ceně procesoru, tak to platím. Kupoval jsem hodinky na netu a poštovné s balným byly zdarma. A kdo to poštovné a balné zaplatil? Prodejce ze své kapsy? NE! Já v ceně započítané do ceny hodinek.
Takže i v tomto případě bude o nějakou stovku procesor dražší, než by byl bez AVG. Opravdu v dnešní době nic není zadarmo a vše kupující nějakou formou platí. Takže zaplatíme AVG a kdo ho kdy vůbec dnes používá v placené verzi, pokud vůbec zdarma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ono to v podstate zadarmo byt muze. AVG to ma na rozsireni svych produktu, proto to mohlo pro AMD treba uvolnit zdarma a spousta lidi po tom pul roce nebude chtit uz menit antivir a tak si zaplati prodlouzeni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

dve potapejici se firmy naskocili na stejnou lod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.