Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD chystá lepší platformu propagace aplikací optimalizovaných pro Fusion

hehe :) vydrz na baterku:

HP Pavilion dm1z (AMD Zacate E350) 5:02
ASUS Eee PC 1215N (Atom D525 / NVIDIA Ion 2) 5:42

3d mark
HP Pavilion dm1z (AMD Zacate E350) 2213
ASUS Eee PC 1215N (Atom D525 / NVIDIA Ion 2) 2480

cena
HP Pavilion dm1z (AMD Zacate E350) $450
ASUS Eee PC 1215N (Atom D525 / NVIDIA Ion 2) $500

ale copak, kam se podela ta slavna lepsi vydrz na baterku? a to pozor 1215N ma pri tom jeste vetsi display. takze by se snad se stejne velkym dalo mluvit o jeste vetsim naskoku :) a zadna drasticky nizsi cena se ocividne taky nekona :) $50 dolaru za lepsi vydrz baterky, vetsi display a silnejsi grafiku .. bad amd, very bad!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je poukazovat na výdrž u ionu když při testu výdrže je většinu času vyplá ;)
Navíc výdrž se často u stejnýho hardwaru liší výrobce od výrobce, srovnej si to HP mini 5103 který je taky v testu a má Atom N550 o 20% vyšší kapacitu baterie, 10 palcový displej a výdrž má vyšší jen o tu větší baterku.
Když to shrnu, E350 má proti Atomu vyšší výkon CPU, výkon GPU +- na úrovni diskrétního lowendu (ion), při +- stejný výdrži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak to testovali je v tom clanku dost jasne popsano. je to general usecase. proc bych mel testovat atom s neustale zaplym ionem, kdyz tomu tak realne neni? tady se jasne projevilo to co rikam jiz od zacatku. kdyz ho neni potreba, uplne diskretni gpu vypnout a ject na slabem GMA je mnohem lepsi nez podtaktovavat "skoro diskretni" gpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ze si nenapisal, ze v PC mark Vantage ziskal Zacate o 30 percent viac bodov ako Atom+Ion a ze aj oni konstatuju, ze Zacate ponuka z testovanych najlepsie rozlozenie, vydrze, vykonu a uzitocnej hodnoty za najlepsiu cenu... a to je iba zaciatok, prva lastovicka.... samozrejme nieje to na posranie ale podla mna AMD sa trafilo presne v ramci svojich moznosti...., tu je preklad google z tej recenzie... "existuje veľa ďalších dobrých cenovo ultraportables tam - vrátane 550 dolárov Intel ULV-poháňal ThinkPad Edge 11 a 500 dolármi Ion 2 - poháňané ASUS Eee PC 1215N - ale na 450 dolárov dm1z poskytuje najlepšiu rovnováhu medzi výkonom, grafiky a životnosť batérie za cenu....."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže protože je GMA slabý a Ion žravý, je lepší pomocí Optimusu přepíbnat mezi diskrétní a integrovanou grafikou. Ale když konkurence uvede procesor krerý je výkonnější s grafikou která má stejný výkon jako Ion a přitom má stejnou výdrž jako Atom s vyplým Ionem, tak je to důvod k výsměchu? Ty máš fakt zaslepený názory jen na jednu značku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moment, ty si snad myslis, ze ta grafika v e350 jede porad na maximum? podtaktovavaji ji, kdyz nic nedela. ocividne je ale i podtaktovana grafika v zacate vic zrava nez gma na atomu. to ti uz nedoslo, coz? :) rozdil vydrze je skoro o hodinu v beznem use case. uzivatele nebude zajimat, jak by to dopadlo kdyby mu ion jel porad bez prestani, protoze to se nestane. jeho zajima jen to, ze na atom/ion muze fungovat beznym zpusobem o hodinu dele. navic ma vetsi display a ne stejne vykonou, jak se tu nekteri snazi naivne tvrdit, ale vykonnejsi grafiku. Ty máš fakt zaslepený názory jen na jednu značku ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak znovu, v tom samým testu je HP Mini 5103, s N550, s menším diplejem a bez přídavný grafiky, který s o 20% větší baterií dosahuje o 20% vyšší výdrž, takže spotřeba celku je v tomhle případě evidentně stejná, ale přestože díky stejnýmu výrobci by to bylo logický srovnat, ty si samozřejmě vybereš jeden notebook od jiného výrobce aby srovnání dopadlo tak jak potřebuješ ty.
Jo a kde je u mě nějaký náznak zaslepenosti? nebo jsi to jenom copy-paste z mýho příspěvku abys byl vtipnej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak muzes srovnavat vydrz atomu bez speedstepu a se speedstepem a vyvozovat z toho zavery to vazne nechapu. pridej k tomu svoji ignoranci realnych usecase "Nejlepší je poukazovat na výdrž u ionu když při testu výdrže je většinu času vyplá ;)" a mas z toho zaslepenost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi si nevšim, srovnávám dva notebooky od stejného výrobce se stejným účel použití a zhruba stejnou cenou, srovnávám výkon a výdrž na baterie, jestli je tam Atom nebo trpaslík s kladívkem je každýmu jedno, podstatný je co to dělá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevím, proč se snažíš.... stejně jako s reálnými teroristy ani s ním se nedomluvíš...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Stačí říct si své a už na něj nereagovat. Rozumný člověk si udělá vlastní obrázek. Tady nakonec stačí kouknout, jak začíná jeho první post - myslím, že je na první pohled zřejmé, kdo je zaujatý, potažmo kdo si účelově vybírá fakta. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

srovnavat muzes. ale jak jsem napsal, ty z toho srovnani vyvozujes nejaky uplne nesmyslny zavery .. a to je prece vec druha

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"uzivatele nebude zajimat, jak by to dopadlo kdyby mu ion jel porad bez prestani,"
Tak to teda asi dosť trepeš. Pretože bežný užívateľ si pozerá web stránky zvyčajne na viacerých záložkách a na tých sú super flash somarinky, ktoré dávajú grafike zabrať a preto bude stále zapnutý ION. akže v reále ten book vydrží menej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na bezne flash reklamy staci i muj mobil

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je síce pravda, ale nie integrovaná grafika :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vazne? to je zajimave. vetsina pracovnich dekstopu ma integrovanou grafiku a flash reklamy basti jednu za druhou ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To chci vidět, jak někde v terénu budeš sebou tahat adaptér jen kvůli flash reklamám :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja si na laptopu flash reklamy vypinam. a doufam ze to dela kazdy rozumny clovek, at uz ma amd nebo nvidii. jestli vy ne, tak to potes koste ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ION vydrží průměrně na baterii nejspíše skutečně víc, na druhou stranu je to malý rozdíl. Netbook na Zacate je ale o 50 dolarů levnější než ION2, stejně jako jsou levnější i Zacate mini-ITX desky než ty IONové, neměl jsi tedy pravdu, když jsi tu X krát tvrdil, že ION je levný na výrobu a kdesi cosi, ale pochopitelně svůj omyl nikdy nepřiznáš. Největší výhoda Zacate IONu není ale GPU část jak všichni očekávali a AMD na tom postavila svůj marketing, nýbrž superskalární CPU část, nabízející lepší response systému v běžných úlohách a to je přesně to, co v netboocích scházelo, kdo měl možnost pracovat na ferrari one (K8 1.2Ghz dualcore (Athlon L310)) i Atomu 330 s IONem, byl mu rozdíl jasný hned. Když k tomu připočteme i výhodnější cenu Zacate, není co řešit. Těch pár bodů v 3D marku nikoho nevytrhne, výkon i schopnosti GPU jsou +- stejné, ne-li u AMD vyšší (DX11)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten o $50 drazsi ion, o kterem mluvis, ma 12" display

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

50& za 2 palce větší display se stejným rozlišením je moc, navíc tohle není jediný příklad, zacate je levnější, potvrzují to i ceny mini ITX deseky (alfacomp):
MSI E350IA-E45 - Zacate stejná výbava jako ION níže tj USB3 3100,-
ASUS AT5IONT-I 3 549,- 449kč za pasív? dejme tomu ale:
ASUS E35M1-I Deluxe 3 759,-
- 200kč navíc sice, ale 6x SATA3, bluetooth, Wifi-N navíc, což stojí určitě víc než 200,-
Poslední dvě desky jsou od stejného výrobce se stejným pasivem, uvaž že Zacate je navíc zatíženo novinkovou přirážkou, přesto je levnější, ale s člověkem kterému nejde o fakta, ale jen o vlastní sebereprezentaci jako neomylného nelze pochopitelně vůbec vést dialog, jde u tebe pouze o eristiku, jsi jako Sofista.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a ma ASUS E35M1-I Deluxe pasivni chlazeni? jestli ne, tak ten rozdl je 649,- a to uz by tem extra featuram mohlo odpovidat. jak to tak vidim, tak je ta cena spis ~ stejna a lisit se bude v build kvalite a vybave. a i kdyby to bylo o jednotky procent, zadny superlevny zazrak, tak jak ho tu spousta amd lovers predpovidala, se rozhodne nekona

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano má, ASUS AT5IONT-I a ASUS E35M1-I jsou konstrukčně kvalitativně úplně stejný grade, jejich pasívy jsou naprosto stejné, obě ty desky si vygoogli, Zacate deska je mnohem štědřeji vybavená jen za 200,- -> Zacate musí být levnější než ION. Jde o to že jsi tu tvrdil, že ION platform je o hodně levnější než Zacate. Ve skutečnosti je Zacate o trochu levnější než ION. Rozdíl mezi o hodně levnějším a trochu dražším je značný, mýlil ses tedy, ale už opravdu končím, nemá to cenu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to se pletes. vy jste tvrdili, ze kdyz je e350 mensi, bude vyrazne levnejsi. ja vam oponoval, ze cena neni jen o velikosti cipu, ze ion byl vyrabeny ve starych fabech a ze mel velmi levny vyvoj, .. to si trochu pletes pojmy s dojmy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fúha, že aká diskusia sa tu rozpútala :o)
Tak Vám hodím ďalšiu udičku tentokrát single-core.

Ontario AMD C-30 APU (single core) otestovaný
zdroj: http://notebookitalia.it/amd-fusion-c-30-vs-atom-n550-toshiba-nb550d-nb5...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dual-Core Bobcat 1.6GHz Processor + AMD Radeon HD 6310 GPU DirectX 1 alias AMD Zacate E350 APU DirectX 11.
Nato, že to je pravdepodobne prvá recenzia mohlo to dopadnúť aj lepšie...

HP Pavilion dm1z (with AMD Fusion) review
zdroj: http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no měli by se s podporou a propagací aplikací co APU část využijí hodně snažit... protože pokud to bude umět využít pár programů, tak grafika v procesoru bude opravdu jen na grafiku....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fusion vzdy bola planovana ako APU teda s vyuzitim GPGPU

Ja si myslim, ze problemom tu je Microsoft

Totiz ak sa ta aplikacia napsie cisto v openCL pojde sputit na

1. AMD CPU
2. AMD/Ati GPU
3. nVidia GPU
4. AMD CPU a GPU
5. AMD APU
6. MS Windows
7. GNU/Linux
9. iny Unix

bnez akejkolvek zmeny

Na kazdom systeme nainstalujete len open CL exekutivu (AMD ju ma v Catalystoch)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať už APU plánovali jakkoli, bez aplikací to skončí jenom tou grafikou. a já osobně zatím moc GPGPU věcí nepotkal, vyjma Cudy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len nechápem prečo sa neustále točíte len okolo platformy Fusion. Akože na grafike HD 6xxx ľudia nepotrebujú využiť výkon GPU ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možná to bude tím, že tenhle článek je o Fusion platformě....
a taky... kolik jsi viděl aplikací co podporovaly Ati Stream/Open CL/DirectCompute? kromě benchmarků jsem ještě žádnou aplikaci která je využívá neviděl....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a možná kvuli tomu druhému důvodu, že pokud nějaké aplikace vůbec jsou tak jsou skoro neviditelné, nad něčím takovým moc lidí nepřemýšlí... možná proto jsem v původním psal že by se měli hodně snažit při propagaci, aby to nedopadlo jako Ati stream....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si nepochopil?
Ja hovorím o tom, že síce propagujú Fusion a aplikácie pod OpenCL, ale predsa to isté zvládne aj HD6xxx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pochopil, ale kromě pár světlých příkladů které napsal ukulele, KDE jsi openCL viděl? já nikde..... tudíž ty jsi zase nepochopil mě, když jsem tam psal že by to měli pořádně propagovat.... protože ATi stream ani OpenCL NEJDE vidět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspoň pár příkladů s podporou AMD Stream:

Adobe Flash Player 10.1
ArcSoft’s TotalMedia Theatre
Cyberlink MediaShow Espresso
Cyberlink Power Director
Cyberlink PowerDVD
Folding@Home

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pár světlých vyjímek které se dají najít na stránkách AMD..... zajímalo by mě kdy se tam objeví něco víc použitelného... a používaného...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud je Flash něco exotického, co snad používá jen pár geeků tak sním svůj klobouk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ach jo, to abych vždycky říkal "kromě flashe" nebo kromě něčeho jiného.... protože flash už snad všichni bereme tak nějak automaticky, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze ńá jednu krásnou vlastnost, můžeme si na ní dohledat starší příspěvky, tohle 18.11 jsi asi nenapsal ty, ale tvůj dvojník že? "nezapomen, ze atom i ion vyplnuji vyrobni kapacity starych fabu, takze jsou relativne levne"
No a ono je to přesně naopak, viz příklady co jsem psal, Atom+NM10+ION2 je dražší než APU+Hudson a nějak tomu nepomáhají ani ty tvé zázračné výrobní kapacity starých fabů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sry, reakce na terrorist

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak holt jeste jednou: podle tech cen, co jsi uvedl a prislusne vybavy to vypada, ze cena e350 ~ atom + ion. vy jste tvrdili, jak bude e350 super mega levnejsi. na to ja jsem odpovedel, presne jak uz jsem psal o neco vis "nezapomen, ze atom i ion vyplnuji vyrobni kapacity starych fabu, takze jsou relativne levne". i pres vyrazne vetsi velikost atom + ion je cena srovnatelna. tim padem "takze jsou relativne levne" plati. je milito, ze se vase verneovske predpovedi nevyplnily, ale s tim se budete muset smirit ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.