Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD oficiálně naznačila cenu procesorů FX-Series v soutěži o pět z nich

300dolarů je v přepočtu zhruba 6200KČ - nesmí se zapomínat na daně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn. Strasne rad bych veril ze konkretni model bude vyrazne vykonnejsi nez Core i7-2600K, ale moc neverim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude záležet na aplikacích, které využíváte. V programech, které využijí jedno až čtyři jádra bude pravděpodobně kralovat Intel. Když budete používat aplikaci, která je schopna škálovat s každým jádrem navíc, tak tam spíše ukáží procesory FX svůj potenciál. Tyto procesory jsou primárně navrženy na multithreading a v singlthread programech budou výkon dohánět hlavně Turbo režimem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze bude BULDOZER "vraj" vykonnejsi v viacjadrovych aplikaciach je naozaj pekne - len skoda ze momentalne 99% vsetkych programov a aplikacii dokaze vyuzivat 1 alebo 2 jadra - v lepsom pripade 4 jadra !!!
Ja osobne nevidim dovod preco kupovat predrazeny 8 jadrovy buldozer ktory doma clovek nevyuzije, - ked za lacnejsie kupim vykonnejsie i5-2500 alebo i7-2600

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl jste vůbec první větu mého příspěvku? Nikdo Vám nebude držet revolver u hlavy a nutit Vás aby jste si koupil FX od AMD, který nejste schopný využít. To prostě bude pro lidi, kteří vědí, že vícevláknové programy denně využívají a ten procesor bude pro ně vhodnější. Znám lidi co nejsou schopni využít potenciál nízkotaktovaného dvoujádra a pak další skupinu, které by ani 16 jader nestačilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

99% programů? to asi používáš hodně zastaralýho softwaru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

spaniel zastaralý software nepoužívá, akorát má blbý kecy.

Rozdíly mezi i7 a bulldozerem budou většinou do 25%, čili nic závratného. Ovšem bulldozer bude zcela dominovat(o >60%) v aplikacích, které využívají SSE, např. x264.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten kto spracováva video je aj 8 jadier málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.