Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD oficiálně oznamuje vytvoření nového výrobního podniku

>přesně prý ve 13:00 našeho času (tedy jestli to dobře počítám ? AMD
>uvádí v 5:00am PDT alias 8:00am EDT).

Pocitate zle, lebo v amerike uz nie je letny cas, ale u nas ano
New York (U.S.A. - New York) Tuesday, October 7, 2008 at 8:00:00 AM UTC-4 hours EDT
Prague (Czech Republic) Tuesday, October 7, 2008 at 2:00:00 PM UTC+2 hours CEST
http://www.timeanddate.com/worldclock/converted.html?month=10&day=7&...

ale oficialna s[rava na diskusiu uz vysla - myslim, ze su tram mierne odchylky ale obsah sedi...
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~128482...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hergot, jakoby nemohla bejt země placka ... ;)

Ale to minutí ofiko zprávy mě mrzí .... to bylo o fous.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

timto padaji vsechny teorie o tom ze AMD krachne. Nvidii urcite nskoci nejedna vraska.
A jakozto spotrebitel jsem spokojen. Diky konkurenci budou ceny hezky pri zemi :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a je z toho Arabské Mrakodrapové Demolice :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dúfam, že to nebude mať negatívny vplyv na produkty (či už CPU alebo GPU). Veľmi dobre si pamätáme, že jednou z príčin odkladu R600 a jeho následného neúspechu bola práve fúzia AMD-ATI a s tým spojená byrokracia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli jsem to dobre pochopil tak vice-mene koupili arabove AMD? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD je za vodou. Jeho supermoderní technologie podpoření dobrým finančním polštářem převálcují Intel a ten krachne a nezachrání ho ani fantasmagorický ceny izraelských lichvářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> 24×x:
Mno, vzato kolem a kolem, tak to není tak docela pravda. Arabové mají v rukou jen výrobní závody AMD, což je sice hodně, i když se o ně dělí se samotnou AMD, ale to hlavní, tedy patenty, know-how architektur procesorů a obecně to, co dělá procesory AMD procesory AMD, v podstatě zůstává u AMD. A jak to vidím já, nemusí být "The Foundry Company" nakonec jediná, kdo ty procesory bude vyrábět. Vlastně dost jistě nebude, už teď to dělá třeba i Chartered a nikde není psáno, že to nemůže dělat i někdo další (nabízí se mi na mysl třeba TSMC, která už teď dělá pro AMD grafiky a čipsety a v budoucnu by mohla klidně zvládat i procesory).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mnohym sa isto nebude pacit ze Arabi budu mat v rukach takuto technologiu.. Viem si predstavit ze NSA/CIA bude do toho dost rypat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tomto se už kdysi dávno mluvilo, ne? Dřív, když bylo AMD v krizi, tak jedna z teorií spásy byla koupě nějakým Arabem.
Mno, vypadá to, že to tak nakonec stejně dopadlo, resp. částečně.
Doufám, že to klapne a bude to jen k dobru. Více prachů do vývoje, větší produkce díky novým továrnám. Mno, máme se asi naco těšit.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi podnik s arabakama a tim padem technologie lifrovane na Blizky vychod? Doufam, ze to vlada USA zatrhne (i kdyz lobby musi byt pekne velke). Nejaky rasista nejsem, nic proti lidem na Blizkem vychodu, ti jsou stejni jako my z masa a krve, ale proste extremisticke staty nejsou na tohle jeste zrale. No, muj nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ljelinek:
Vláda USA bude mít imho na výběr: Pokud tohle skrze ní neprojde, bude to muset financovat sama, jinak se jí AMD rozsype pod rukama jak domeček z karet a to myslím, že v situaci, ve které x86-kompatibilní svět je (jeden dominantní hráč, druhý těsně před rozpadem a třetí přicmrndávač - VIA, který není konkurencí, ale v celo-x86-měřítku spíše legrační figurkou), vláda USA nebude chtít dopustit. Možná, že i na to AMD vsází (buďto se dáme k Arabům, nebo nám udělejte lepší nabídku, jinak sbohem a šáteček) ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podtste sa AMd zbavilo starosti s fab 4x, t.j. zacne testovacie kusy vyrabat najskor v roku 2009 (4X je totiz 40+C a cislo tovarne je u AMD rok od zalozeniaq AMD, kedy sa zacala testovacia prevadzaka - AMD bolo zalozne 1.5.1969)

Fab 4x stoji
600 mil. USD za budovy
2 600 mil. USD za vyrobne stroje
2 000 mil. USD za obnovu a opravy strojov za 5 rokov.

Vacsuie investicne akcie na svte su len 12 miliard USD za oceliaren v Indii ; 3,5 mld. USD za tovaren na chipy v Austin,TX (Tam posobia AMD< Texas Instruments a Motorola) a 3,5 mld. za tovren intelu v Izraeli.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~110287...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vláda USA má teď starosti s mafiemi izraelských lichvářů, co pokládají v USA jednu banku za druhou. V tý firmě v ABuDabi mají velký podíly Američané a Kanaďané a tak to vláda USA a Kanady a EU budou podporovat. Proti je ale Izraelská mafie, ta by chtěla ovládnout trh s PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arabové sou chytrý až jednoho dne nebu ropa sypat jako teď tak zas budou ždímat trh s čipama ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je podle mého skvělá zpráva. AMD je z problémů prakticky venku, teda pokud se potvrdí výkon nových Phenomů. V grafické divizi je na tom skvěle, v základovkách na svém píšečku (k procákům AMD) dominuje a pokud se povedou 45nm procáky a budou alespoň konkurence schopné někam do 6-8 tisíc korun, tak bude mít AMD před sebou mnohem lepší časy.

PS: To, že ji vlastní 1/5 arabáši a "její" výrobní závody budou vlastnit většinově též arabáši, nás jako zákazníky nemusí nikterak moc vzrušovat. A to že z toho může vzniknout bezpečnostní riziko je celkem blbost. Existují procesory s otevřenou architekturou, které dokáží řídit rakety úplně stejně jako procesory X86 od AMD. Takže tohodle se opravdu nebojím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT> AMD nema problem Ruiz je poradcom Busha
SUNNYVALE, Calif. -- March 1, 2006 --President George W. Bush has appointed AMD (NYSE: AMD) chairman and CEO Hector Ruiz to serve on the President?s Council of Advisors on Science and Technology (PCAST).

Ruiz currently serves on the National Security Telecommunications Advisory Committee (NSTAC)

Ruiz also previously served as a member of the Advisory Committee for Trade Policy and Negotiations (ACTPN)
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_13744~...

a robil uz v akreditacnej komisii Texasu za Busha
. Ruiz is actively committed to education and serves on the Foundation Advisory Council for the College of Engineering at the University of Texas. Dr. Ruiz was appointed to the Texas Higher Education Coordinating Board in 1999.
http://investing.businessweek.com/businessweek/research/stocks/people/pe...

Suhlas je isty bez ohladu na ine okolnosti - kedze suhlas musi byt vydany do konca roka 2008 a Bush konci tusim 3.1.2009

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu to správně, že AMD se tak stává stejnou technologickou firmou jako NVidia. Má týmy, patenty a výrobky a nemá výrobní závody. O ty se postará ATIC a ještě jim zbyde pár peněz na zaplácnutí děr z dob špatného vedení..
 
Není to špatná zpráva, Intel to nijak nepoškodí (pořád je skoro o řád větší) a AMD nepadne. Jen NVidia by se měla bát a možná se časem k někomu přidá, pokud se jí nezačne zase dařit. Docela zajímavý, ale očekávaný kotrmelec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> pleva:
Svým způsobem ano, akorát je tu rozdíl: nVidia (aspoň myslím) nemá tak velký podíl ve firmě, která ty čipy nakonec vyrábí ;).
Kromě toho opět oddělení výrobních závodů od AMD otevírá nové ve zprávě naznačené možnosti, že ta firma bude dělat i pro jiné. Proč by tou firmou nemohla být časem klidně i nVidia? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>ATI-Tom: konecne nejaky zasveceny nazor. Nekdo by uz mohl skocit na to, ze banky pokladaji investice do nezajistenych uveru a nedostatek likvidity ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No keby bol ten pripravovany phenom taky skvely, tak toto neriesia, nie? Okrem toho, vie mi niekto polopatisticky vysvetlit, preco by malo byt AMD vdaka tomuto za vodou? Bola divizia navrhujuca cipy ziskova a vyrabajuca stratova, alebo ako? Potom by to znamenalo jedine - ATIC zvysi ceny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ladik: Ty, s největším přehledem na internetu, jak můžeš Intelu skočit na špek s tou kachnou, že AMD nemá na výplaty? AMD se nevedlo ještě tak dobře jako teď. Koupila ATI a vykazuje ztrátu, ale to na základě odpisů. Ve skutečnosti se pakuje...ono je to všechno jinak, než co troubí izrelští lichváři spojení s Intelem, aby nás mohli okrádat s těmi jejich fantasmagorickými cenami za slepence C2Q a pod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

الله أكبر

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI-TOM, jses uplna nula a nic o tom nevis ! Sionisticti lichvari jsou pouhe loutky v rukach Jestiku co je ovladaji negativnimi vlnami z odvracene strany mesice (odrazen od druheho prstence Saturnu)!

Samozrejme nas zachrani vesmirna drubez neboli Advanced Tactical Interstellar Chickens (ATIC).

PS. Ovladaji i toho blba Bushe je to videt na tom kdyz se ho na neco nekdo zepta, precejen to trva nez ten signal doleti na mesic a zpatky :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tank: Tak nějak to bude...ale Bush je O.K., proto na něj nadává TV Nova a ten gauner Ronald Lauder, který ji vlastní s podvodníkem Železným. Ten Lauder to je prý izraelský mafián a velitel Celosvětového kongresu sekty izraelců s hodností generála izraelský špionáže, proto pomlouvá Bushe ve svých televizích, tu Novu by mu měli sebrat - TV mafiím do tukou nepatří, to samý Intel, ten už je jimi taky prolezlej, koukni na ty ceny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Here we are again, kids of Hyper Extraordinary Transvestit Club aka HETC. Phenom je mozek lidstva, Mikymaus vlastni FED a Tweety je US prezident. Gnolove maji tajnou tovarnu na obohacovani Uranu v izraeli. Smoulove jsou majoritni vlastnici Bank of England a FSA. Dzin z lahve ma tajnou farmu na marihuanu a pasuje ji ve vzacnych relikviich do US. Yakuza jsou hodni strejdove z Japnoska a Somalsko je nejvyspelejsim narodem teto planety vlastnici firmu AMD. USD je nejlepsi mena na teto planete, kryta zlatem z COMEXu. Otec atitoma je Usama a denne mu predcita Koran.

2atitom: tebe bych jednou chtel potkat v obchodni arene. Lidi s tvymi znalostmi, presvedcenim a intelektem mi vydelavaji spousty penez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sniper29a: Dnes můžeš klidně spát - to tě přejde - ale hlavní věc je, že jsme zachráněni a s námi celý PC svět a to tím, že AMD může plným tempem pokračovat ve vývoji a realizaci svých skvělých technologií. Deneb bude za pár dní jednoznačně největší "pecka" letošního roku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to jsou věci... nebýt toho co, se děje na burzách, myslel bych že je apríl ;) v kostce řečeno, vypadá to tak, že tzv. Západ (kam dnes taky patříme) si mezi sebe rozdělí Saudská Arábie a Čína. Že by se Huntington přepočítal? Nebo je to součást vývoje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firma co propaguje heslo "The future is fusion" se nam rozdelila :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak, že by AMD byla na tom stejně jak Nvidia. Nvidia nevlastní 44%TMSC, má nemálo problémů a nemá v současnosti  konkurenceschopný produkt, namísto jeho tvorby dělá reklamní kampaně a přemalovávání několikrát přemalovaných karet.
 
Naopak AMD má konkurenceschopné výrobky, ale chybí mu výrobní kapacity, aby dokázal výsledky vynikajícího vývoje zúročit, viz HAHHER - K8, kdyby obsáhl 80% trhu, na které výkonnostně měl, bylo by AMD za vodou, u GPU není problém, Někteří rádi "kecají" FUAD hlásí že má AMD s ATI Radeonem až 90% trhu, já jsem odhadoval, již dříve že dosáhne jen 60%, když jiní psali 40%.
 
Hlavní problém je ve Fab4X, budou peníze bude Fab4X, nebudou peníze, nebude Fab4X, a termín již hoří, když jsem tvrdil, že se na ní maká a ostatní jde stranou, tak jsem byl k smíchu a dnes mám k dispozici záběry přímo ze stavby.
 
A O TOM TO JE.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Mumak:
Tak teď vážně nevím, kterého boha jsi myslel ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vidím jako první hřebík do rakve intelu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Federmann:
To myslíš ten pojíždějící buldozer, co se dá natočit i u nás za rohem? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem zapomněl pochválit autora za přiměřený a výstižný nadpis, není to o prodeji Fab, jak by někteří rádi slyšeli, ale o založení společného podniku s ATIC ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Píše jenom, že Bůh je veliký

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to televizní šot, přímo ze stavby Fab4X, včetně vyjádření zainteresovaných šéfů státu NY, Inženýrské sítě platil Hector na místě již dávno ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Federmann:
To jsem si dovedl vygůglit taky, já chtěl vědět, kterého boha má na mysli ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hergot, v AMD jsou ale dementi, toho technokratickýho manažera Ruize měli už dávno kopnout do zadních tváří! Do roka a do dne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> blecha:
Však to udělali, už v AMD nebude ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v radiach hlasia recesiu prirovnavana je ku koncu sveta, zato vsade sa stavia ako o zivot, na pumpach klesa cena benzinu (uz 3 krat tento mesiac), a zaklada sa nova firma na vyrobu pre AMD, mne sa zda ze som pozral nieco ... :D,to bude len sen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2hugo3: to bude zrejme tim, ze az media zacnou hlasit o tom jak je vse u konce, tak to znamena uplny opak ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2atitom: ja spim vzdy dobre. Je mi spis lito lidi jako ty, jez jsou dvojimi otroky sve limitovane existence.

Ti co nepouzivaji mozek nejsou prilis rozdilni od tech co mozek nemaji. Coz je radi pouze mezi tupe, nikam nevedouci stado.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: no vzhledem k tomu, že je to arabsky  Allah Akbar (opravdu Bůh je veliký), tak je to jasné, no prostě no ;)
الله أكبر

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> JSK:
A kruci, tak na tohle bylo moje IQ krátké (i když ono spíše šlo o lenost zjistit, že to je arabština ;), teď už je to jasné :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JSK: No konecne vie niekto citat :-) a spravne ma byt Allahu Akbar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni o u mění číst arabsky, to je o Copy Paste do translátoru Googlu a pokusu automatický překlad čehokoli do češtiny ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: taky to tak Mumak asi myslel. U mě to spíš bylo Ctrl-C - Ctrl-V přímo do Googlu a děj se vůle Boží (Aláhova v tomto případě). A někde uprostřed seznamu linků byl odkaz na Wiki a konkrétním překladem jako popiskou. Jinak asi všechny odkazy vedoucí na stránky obsahující i "normální" text by řekly to samé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nema na strese solarni panely. To je ostuda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A těch parkovacích míst je taky poskrovnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.