Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD srovnává výkon „Llano“ se „Sandy Bridge“

no myslim ze az si tohle srovnani udela Intel tak to dopadne obracene :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Test ukazuje že AMD si troufá na 2630QM.
2630QM je z prostředku řady intel procesorů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou dost specifické testy (Best Case Scenario pro AMD a jejich iGPU). Myslím, že v tomhle srovnání by dopadlo jakékoliv vyšší i7 úplně stejně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CPU část podle mě moc nenadchne, bylo by pěkné alespoň se přibližně dotáhnout na core, ale i když bude CPU část jen mírně horší pořád bude tohle APU úspěšné, hlavním tahákem bude totiž grafika, vzhledem k označení 6620 se dá odhadovat výkon +- Radeonu 5670, což stačí na nějaké to basic hraní. Hiend gamery to sice nenadchne, ostatně těm to určeno není, ale je třeba uvědomit si, že takhle výkonná int. grafika tu ještě nikdy nebyla, hodně lidem to bude stačit i na nějaké to občasné zahrání a jak to bývá zvykem, integrované grafiky jsou víceméně k CPU zadarmo. Největším přínosem tohodle APU bude tedy možnost postavit mainstreamový počítač s nějakou tou basic grafikou na hraní za cenu stejného mainstreamového počítače jen s grafikou integrovanou na kterém si nezahrajete nic. Už to bude úspěch, protože bude možné nějaký ten základní gaming i na sestavách z obchoďáků, to dosud možné nebylo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by byl vykon nekde kolem te 5670 tak by to byl obrovskej skok v integrovanych grafikach. Neco me vsak rika ze vykon bude trochu niz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak... AMD na rovinu už dávno hlásilo že tahle generace fusionu bude ještě K8 architektura z hlediska procesoru. Na buldozer nebyl čas čekat. Takže dotažení se na core od intelu neočekávám. Nicméně takový Athlon II X4 610e by mohl být asi tím co tam bude, pokud se bude jednat o mobilní provedení. No a v desktopové verzi očekávám taktování cca jako u Athlon II X4 650.
Asi tam bude už nějaké to turbo, takže ten výkon rozhodně nebude slabý a pro daný segment odpovídající. No a pro hledače maximálního výkonu už se chystá buldozer. A to už bude asi jiná story...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, dejte sem možnost lidem si po sobě opravit ty chyby i dodatečně:-) Nebo i smazat příspěvek, pokud za ním ještě nic nevisí...

... a pro daný segment BUDE odpovídající.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou uvedenou spotrebou? Rad se necham prekvapit, ale spise bych rekl, ze ta graficka cast bude pekne podtaktovana a tudiz se ke zminenemu HD5670 spise priblizovat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nic v zlom, ale je jedno, kolko tam bude SP, no grafika bude zdielat ramku s procesorom takze vykon ako HD5670 nieje mozne dosiahnut s konvencnymi DDR3. Vykon odhadujem a vpodstate kto rozmysla tak vie, ze bude okolo HD5570. HD5670 je s DDR3 nedosiahnutelne.... a bezny clovek osadi DDR 1333 tak to skonci na urovni cca HD5550-5570. Klikajte mi nesuhlas kolko chcete, no podla mna to inak byt nemoze. Este odhadnem CPU cast, tam to odhadujem na uroven rychlejsich Athlon X4, co pre notebooky je brutal, pre desktop vecsine ludi bude stacit a profesionalovia vedia co si maju kupovat, toto nieje pre nich, no vecsine ludi to budu podla mna super kusky do notebooku aj desktopu, este ked pridame crosfire podporu tej integrovanej grafiky s dalsou v pciexpress, je to parada...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak myslím, že parametry GPU v Llanu jsou celkem známé:
Beavercreek 480SP, 24Tex, frekvence počítám ta nižší tedy 650MHz. Samozřejmě sdílené DDR3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady se nejedná o to jestli někoho nadchne CPU nebo GPU. To je podružné. APU je o výkonu celého bloku. Je to o tom, že že CPU je poporován GPU a obráceně. Nejzajímavější bude srovnání Intelu a AMD na aplikacích požívající direct compute aby se ukázal celkový výkon řešení.

Toto video je pěkný marketingový tahák ale dokud to někdo neotestuje v reálu na zakoupeném APU tak to jsou jen dlouholeté a neustále prodlužované sny od AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to AMD sice moc nevěřím, ale rozhodně jim to přeji. Lepší konkurence Intelu se hodí a těžit s toho budeme my, zákazníci.
Tak AMD, teď je řada na tobě!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.