Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vadí příliš vysoké prodeje Radeonu RX 6750 GRE v Číně

to vubec nedava smysl, protoze je grafika o 5% levnejsi prodava se jak rohliky, proto ji o 2 tydny nazpet uvedu v evrope, aby se mi skladove zasoby jeste rychleji tencili

4080 super je nejzbytecnejsi grafika roku ( je to kvuli tomu ze nvidia nedava slevy) kdyz nekdo nameril rozdil i 5%, ale na radeon zlevneny o 5% se stoji v asii fronty

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' proto ji o 2 tydny nazpet uvedu v evrope ''

rx6750gre uvedli v evrope??

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

asi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při diskuzi o smysluplnosti raytracingu jsem si uvědomil, že žebříček nejzastoupenějších karet v populaci mně sedí jen v případě výkonové třídy, že IMHO tam je hodně málo mobilních grafik. Vždyť se přeci více prodávají notebooky než desktopy, tak proč to v téhle statistice vypadá přesně opačně? To jsou ty herní notebooky až tak poruchový? To že steam detekuje karty podle nálady a tudíž to není dokonale přesné vím, ale tím se nedá zdůvodnit extrémně malý podíl notebookových verzí.

1) GeForce RTX 3060
2) GeForce GTX 1650
3) GeForce GTX 1060
4) GeForce RTX 2060
5) GeForce RTX 3060 Ti
6) RTX 3060 Laptop GPU
7) RTX 3070
8) GTX 1050 Ti
9) RTX 3050
10) GTX 1660 SUPER
11) RTX 3080

BTW až na 11 pozici karta o které bych s oběma přimhouřenýma očima prohlásil, že je aktuálně RT ready na moderním a cenově adekvátním monitoru k této kartě. Vítejte v realitě, vy všichni (ti všichni 4 v Česko-slovensku:) příznivci brzkých světlých zítřků pro raytracing.

Připomnělo mně to rozhovor s jedním fandou RT, ze kterého nakonec vylezlo, že je majitelem mobilní RTX 3060 a Intel je pro něj jedinou volbou, protože když si před 12 lety kupoval předposlední PC, tak bylo AMD horší:))).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odkud ten žebříček pochází? Podle mě je to jen seznam desktopových grafik. „RTX 3060 Laptop GPU“ není navzdory názvu mobilní karta, ale desktopová karta vybavená (původně) mobilním GPU, viz:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3060m-desktop-mobile-hybr...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Jsou tam i další notebookové verze grafik. Nechápu proč má Steam takové problémy se správnou detekcí mobilních verzí, když to zvládá i běžný SW.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Steam má obecně problémy s detekcí samostatných GPU v systémech s integrovaným GPU, což platí pro skoro 100 % notebooků. Dlouhá léta se táhne kauza, kdy na desktop sestavách s integrovanou grafikou Intel a samostatnou grafikou AMD řadě uživatelů hlásí jen ten integrovaný Intel, nikoli Radeon.

Další problém byly asijské herní e-kavárny, které tradičně nakupují kombinaci Intel CPU + Nvidia GPU. Tam se GeForce zadetekuje správně, ale jak se u systémů střídají uživatelé s vlastními Steam účty, tak to stejnou sestavu zaznamenává do statistik opakovaně. Jednou se to Valve pokusil opravit, ale za pár měsíců ta oprava přestala fungovat.

Pro Valve nemá vynakládání prostředků na opravu statistik smysl, peníze mají z digitální distribuce softwaru a už léta nedělají prakticky nic jiného.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

1) To by ale poskočil podíl integrovaných Intelů a ten je tam taky nízký.

2) Tím by se dal vysvětlit hodně velký podíl geforce nad radeony, ale nízký podíl mobilních grafik to nevysvětluje.

Pro Valve nemá smysl ani vydání HL3, takže uznávám, že moje otázka byla naivní. Ta statistika sedí opravdu jen zhruba co se týče základních výkonových a cenových tříd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cela Steam statistika ma vypovidaci schopnost totoznou s funkci random. Nema smysl se tim zabyvat, nikam to nevede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano za to steam opraví na prvních 10 místech budou AMD grafiky xDDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Steam se mě v posledních asi 5 letech začal ptát na hardware pravidelně a bez ohledu na hardware, který jsem zrovna provozoval, byla jeho detekce vždy správná.
Přitom se mě na stejném účtu dokáže zeptat i po týdnu a to jen proto, že jsem zrovna na chalupě na svém druhém počítači. Naopak kamaráda, který je na jediném PC se takto neptá. Z toho můžeme dovodit, že tvrzení o neúspěšném pokusu o opravu chyby je spíš žárlivou výčitkou než realitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co čekali, asiati jsou hodně spořiví. Když jsem viděl pár měsíců nazpět jak v JK je oblíbený 7500F tak jsem zíral. Takže ty Radeony a z našeho pohledu "shit" cpu jsou tam hitem - a vzhledem k velikosti populace vs skladové zásoby AMD už to problém je protože chtějí sypat "velké produkty" a ne čipy na pomezí lowendu takže po vyprodání prakticky zmizí z trhu.
Tady vysmívané nvidie vyráběné u Samsungu tak mají najednou úplně jiný význam, Huang uvažuje hodně dopředu. Jakmile totiž AMD nebude mít co prodávat v tomto žádaném segmentu tak NV může bez omezení svých drahých čipů sekat na 8nm kvanta Ampere gpu.
Ostatně u cpu je situace AMD obdobně tristní, sehnat i starý 5300G za rozumnou cenu je umění a v ČR už vůbec ne. To málo co vyrobí dají do sestav a na retail už se nedostane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.