Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vyzývá Intel ke dvoujádrovému souboji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: buď "si je jistá", nebo "je sebejistá", ale ne "si je zřejmě velice sebejistá"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak AMD si je s Intelem srovnalo nanečisto a teď machrují, ale pochybuju že by přišly se stejnou výzvou kdyby zjistili, že jejich CPU je pomalejší. No ale jako reklama je to dobrý nápad, to se musí AMD nechat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD mě začíná pomalu štvát. Nebýt toho, že Intelu pokradla patenty v dobách 486tek, dnes neexistuje. Sám mám doma CPU AMD, ale přijde mi, že se chovají jak malé děcka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, co si predstavujete vy pod pojmem "odpovidajici procesor", ale ja osobne si pod tim predstavuju procesor s odpovidajicim vykonem, takze by me zajimalo, co chtej vlastne testovat, snad jen chovani pri ruznych typech zateze ... ale to je pro pouziti v univerzalne zamerenym serveru pomerne bezpredmetny ... V takovym testu se muze akorat ukazat, ze procesory ve skutecnosti odpovidajici nejsou ... na coz by se samozrejme porazena strana vymluvila a vrazila do souboje nejakej lepsi procesor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se tahle nabidka od AMD zamlouva. Intel se samozrejme nebude chtit nechat zahambit, a proto zapracuje na tom, aby AMD rozbil. Pokud v tom nebudou nejaky tweaky, at ze strany AMD ci Intelu, tak to bude velice zajimave a jediny kdo na tom muze ziskat je zakaznik. Takze - Hosi do toho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to prijde jako male deti. ... Pojd se bit kdo je silnejsi.... ach jo. Kdyby radeji resili problemy. Vsichni vedi ze tady musi byt oba. Pokud jeden pujde nekam tak CPU budeme znat akorat na nejakem letaku.
Fandim obema s jednim by to neslo. Vsak dobre vime co je to monopol a co dovede udelat.
Takove vyzvy mi prijdou trapne rozhodne by je neprijal a nechal by to na zakaznicich a snazil by se jit cestou male spotreby a nejakeho vykonu jako hlavni proud ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se to veme kolem a kolem tak AMD veme svůj nejlepší procesor Opteron x2 8xx a Intel šáhne po svém nejlpším procesoru ala Montečita. Poskládaji to dohromady tedy 8 kousků a zjistěji že přeci jen 8x26MB cache dělá divi. Pak si někdo uvědomí že ta podmínka x86 vlastně má svůj důvod a tedy je celý tohle fraška. Nedivim se že to Intel nepřijal protože prostě nemusí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud nekde rozhodujou taky "manageri" bez spetky znalosti a ochoty si poradit, je potreba takovahle "reklama".
O nicem jinym to IMHO neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb> nepokradli; AMD totiz vyvinula x87, a tak medzi Intelom a AMD doslo k crosslicencingu, co nakoniec uznal aj sud. Problem bol, ze v zaciatkoch x86 Intel nestihal vyrabat, tak procesory robili aj ine firmy; po ziskani pozicie uz o tie firmy Intel nestal a zacali sa sudy. S AMD a Cyrixom im to nevyslo.
Inak je to od AMD riadne detinske... Ale Intel ma podobne veci tiez za sebou, su to tiez len ludia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chulda: a proč si myslíš, že manažeři rozhodují podle maximálního výkonu? Je spíš zajímá, jestli je dobrý servis, jestli nejsou problémy s dodávkami, občas možná i cena. Prostě případný prostoj v případě výpadku serveru znamená mnohem větší ztrátu než koupě jednoho CPU navíc, aby se vyrovnal náskok konkurenčního CPU :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb: A proč myslíš že manažeři rozhodují tak jak píšeš? Jsou lidé kteří dané věci rozumí a jsou lidé kteří jí nerozumí. A manažeři jsou zase jen lidé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mkr: vždyť jsem psal, že v dobách 486tek... Pentium obšlehnout nemohli a taky byla jejich 586 pohroma. No a pak sehnali tým od konkurence a vyrobili konečně něco svého. Ale co si budeme povídat: pořád to používalo instrukční sadu, kterou diktoval Intel. To, že AMD zavedlo svá rozšíření, je sice hezké, ale mám pocit, že zatímco AMD Intelovská rozšíření zavádí ve svých CPU, Intel na 3DNow zvysoka víš-co :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pajik: protože manažery zajímají peníze. Pokud jim někdo zdůvodní, že potřebuje nutně právě ten NEJ počítač, dostane ho, pokud na něho firma má. Ale těch případů není moc a třeba u nás rozhodně hraje velkou roli to, že máme spoustu stejných počítačů. A pokud vím, ve všechn je Intel.
Tím chci říct, že AMD by se mělo snažit dostat k velkovýrobcům jako např. HP, jenže, jak se ukázalo, někdo je nechce ani zadarmo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb: jsi poněkud mimo.
 
1) instrukční kompatibilita je podmínkou, jak by se ti líbilo, kdybys měl "PC", na kterém by ti nenastartoval ani DOS?
2) na úrovni mikrokódu se lišily už Pentium a 586 (586 vycházela ještě z 486 specifikací), rovněž K6 mělo jiný mikrokód.
 
A jinak pro ty, co se pohoršují nad chováním AMD: stejnou věc dělá i MS (všimněte si reklam na MSSQL server), a tam tedy realita dostává těžce na prdel, protože srovnávají nabušený X86 server s opterony s postarším serverem s Oraclem (tyhle technické informace jsou samozřejmě co nejmenším písmem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb: a že "někdo AMD nechce ani zadarmo" -- to je také trochu polopravda, protože o Intelu je známo, že své (velké) odběratele vydírá tím, že pokud by začali odebírat od AMD, přestal by dodávat buď jen ty nejžádanější modely procesorů, nebo dokonce by s dodávkami přestal úplně. Intel si totiž takovou nečistou hru se svými velkými aktivy může dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb "ale mám pocit, že zatímco AMD Intelovská rozšíření zavádí ve svých CPU, Intel na 3DNow zvysoka víš-co":
Posledni dobou uz i 3DNow->Intel, a uplne nakonec Intel okopiroval AMD x64 (registry, instrukce...) :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já chci zpátky svojí Amigu1200 s MC68060 na 50MHz !-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče marketingové strategie, je otázka, jak dopadne nápad Intelu dát procesoru kódový název "Paskville" :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> kert:
Intel v tomhle duelu po Montecitu šáhnout nemůže, protože ten není x86 ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se nezdá... Ale čert ví co kuje Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel duel odmitl! Kdyby to aspon posrali ve ferovem souboji... mel jsem P4 a ted mam DC AMD X2, zatim je super :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spolupracuji s firmou co ma k dispozici cluster servery poskladane na Opteronech 1xx, 2xx (experimentalne i 8xx) a take Intel Xeon prakticky vsech frekvenci a typu. A svete div se ... ty co jsou postavene na blade s opterony 2xx / 8xx jsou rozhodne rychlejsi nez ty s Xeonem ... ze by chyba? ... urcite spatnej kernel, blby hw :)) jasneee :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spolupracuji s firmou co ma k dispozici cluster servery poskladane na Opteronech 1xx, 2xx (experimentalne i 8xx) a take Intel Xeon prakticky vsech frekvenci a typu. A svete div se ... ty co jsou postavene na blade s Xeony jsou rozhodne rychlejsi nez ty s Opteronem... ze by chyba? ... urcite spatnej kernel, blby hw :)) jasneee :)
 
 
...to jen jakou maji nektere prispevky vypovidaci hodnotu. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD, Intelu pajd bojovat ale Itanium 2 nach doma.
Hm AMD rozhoduje o tom čím se může Intal prezentovat.
Ano možná je na tom momentálně AMD o neco lépe (x86).
Ale jinak se AMD chová jak puberták.
A hlavně stále dokola AMD & Intel, ATI & iNvidia.
A ty diskuzní příspěvky nekterých b..ů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

achjo: myslím, že jsi to vystihl. Je mně jedno, kdo má rychlejší procák (mám Athlon XP 2400+ a nepozoruju žádné problémy s výkonem, tak proč řešit pár set MHz u 2x rychlejších procáků? :-)) ale o to, že AMD se chová... no jako děcko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen doufam, ze jsi myslel pozitivni hodnotu Daemone :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Často se tu píše, že AMD je jak malé dítě, nevím proč? Intel v současné době těží nejvíce ze svého jména a reklamy. Intel sám přiznal, že jeho dvoujádrový procesor je "šitý horkou jehlou", a že jde v podstatě o dvě Pentia v jednom. Pokud chce AMD oslovit běžné zákazníky, kteří nesledují testy procesorů, musí také (jako Intel) provést důkladnou "zákaznickou masáž". A tím je souboj procesorů. Ona totiž většina peněz neplyne od nadšenců a fandů Intelu nebo AMD, ale od obrovské masy lidí, kteří mají důkladně vypláchnutý mozek reklamou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se chova jako se chova....
jako male dite kdyz DELL ho nechce... ne nechce se mi to popisovat.
 
Tachy?
1 nejvetsi zakaznici patri velke firmy jako DELL  IBM a ted uz i APPLE ...
2 ty nejvetsi masi lidi nejsou zase tak velci a na zadnou reklamu je nikdo netaha .. oni se prece nemohou rozhodnout ... jelikoz tomu nerozumi a ta reklama ani neni tak velka a v konecnem dusledku lide sahaji na cenu ... Koupi to co jim kdo rekne nakeca nebo cokoli...
Jak ostatne porad rikam vydrzet musi obe firmy... jinak se na ty CPU budem divat jen v reklamach letacich atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To morph: Ale proč DELL, IBM a další používají hlavně Intel? Protože to vymyslel nějakej inženýr? Ne, ale protože to žádá trh. A proč ? Reklama a preztiž. Tu Intel má a hlavně u široké veřejnosti je v podvědomí. A AMD chce kousek této prestiže Intelu ukrojit a probít se do vědomí obyčejných lidí. Souhlasím s tím že jsou potřeba obě firmy, ale ruku na srdce, myslím si že AMD si zaslouží větší podíl na trhu. Navíc, pokud by byla situace vyrovnanější určitě by jsme na tom vydělali mi - zákazníci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemas pravdu DELLovi zakaznici chteji i AMD .. AMD si dela reklamu snazi se ale DELL to zatim nechce. Zatim si cokoliv od DELLu nekoupis s CPU AMD at je reklama jaka chce.
Jinak souboj by bylo nejlepsi tak 50 na 50..ono pokud je nekdo vysna truhu je to spatne .. nejlip je kdyz je trh vyrovnany... Jen by upozornil ze s cenama to uz tak nejak moc nezahybe.. teda ne u CPU za 3 4 5 tis. Hlavni cenovy pohyb by se konal u jinych CPU a to pro normalniho ceskeho uzivatele PC neni nijak zajimave.
Dalsi vec AMD by se mela vykaslat na nejaky souboj ale jit jinou cestou (ne od CPU pryc ) snazit se byt rozumny souper.. to co se deje ted nikam nevede. Jo vede to k urychlovani CPU a hned nejaky novy.. ono je jasne ze pro zakaznika hlavne pro normalniho ceskeho zakaznika je lepsi dlouhodobejsi technologie. Neni kam spechat .. takhle se obe firmy honi kdo driv (jo pro urcity segment trhuje to jiste zajimave ) ale delaji se chyby uryhluje se to aby jsme to stihli ... Dlouhodobejsi vyvoj a zamysleni nad vyrobkem zakaznikovi prinese daleko vetsi uzitek. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jen dodal, že jeden z argumentů, který uvádí DELL proti AMD, je neschopnost garance dodávek procesorů v potřebném množství. Doufám, že i tahle překážka padne, i když předpokládám že jestli bude DELL něco od AMD prodávat, tak to bude určeno hlavně pro serverové platformy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

morph: Nemas pravdu, prave soutezivost je motor k rozvoji a je jen dobre ze se obe spolecnosti snazi sec to jde, jinak jsme tu take mohli jeste byt u K6 a prvnich pentii a se vsemi dusledky pro ostatni odvetvi.
Oblast pocitacovych technologii je prave ta jedna dulezita, ktera zasahuje do vsech ostatnich oblasti lidskeho vedeni. Rychlejsi PC umozni rychlejsi vyzkumy technologii v ostatnich oblastech lidskeho vedeni.
Napriklad rada lekarskych zakroku by bez nich nebyla mozna nebo byla mnohem obtiznejsi, rada leku by neexistovala prave proto ze vznikla diky pocitacovym simulacim a tak dale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.