Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Americké antimonopolní úřady prý zkoumají obchodní praktiky Apple

Neni na tom nic divneho.

Android market je s pravidly prilis benevolentni - je tam hromada "hnoje", aplikace pochybne urovne, kvality, casto odkazujici na dalsi platby autorum pro ukonceni demo rezimu. Proste anarchie typu shareware a cracky pro Windows.

V tomto ohledu me Android dost zklamal a fungovani AppStore z uzivatelskeho hlediska je o nekolik radu lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze bys radsi doplnil 20% DPH jeste dalsi 30% dani "applovneho"? Klika ze apple neni monopol, protoze kam se hrabou Microsoft s Intelem dohromady na to co si dovoli ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik si účtuje Google? .) Popravdě řečeno, z něčeho se provoz Appstore zaplatit musí, navíc musí generovat zisk. Apple není žádná misie. Ale uznávám že na iPhone se software hůř krade.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víte, co je problém? Apple rozhodně nemiluju, ale ono to základní na tom prostě funguje. Když za podobnou cenu, jako třeba iPhone 4, koupíte jakýkoli jiný výrobek, nebude to fungovat tak bezbolestně a samozřejmě. Možná Blackberry. Ukažte mi třeba takový, který má tak dobrou implementaci CalDAVu a současně Exchange... Když chci pracovat a ne zkoumat, co a jak udělat, bohužel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na marzi applu nevidim nic spatneho. Oni s tim celym prisly (rikejte si co chcete ale android market apod. jsou jen KOPIE appstore). bez nich by se dany obchod (uzivatel koupi app) vubec neuskutecnil. Za to ze Vam davaji SDK, provozuji potrebne servery a staraji se o to cele mi 30% prijde jako primerena provize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj názor má hodně blízko ke komunismu. Velký bratr nám řekne, co je správné a co je špatné, ochrání nás před vším špatným a povede naše životy správným směrem. Děkuju nechci.

Sám se rozhodnu, kterou aplikaci chci a kterou ne. A sám si zvolím komu, kolik a jak zaplatím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To si pletete asi s imperialismem, ostatně před tou pitomou soutěží se Velký bratr označoval Yankeeland, resp. jeho vláda.
Komunismus je pojem definovaný jako ideál, nepleťte si to se socialismem a s čímkoliv po světě, co si bere komunismus do úst a není jím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radeji mit 1 free nebo placenou aplikaci zarucene kvality, nez 10 demoverzi cekajicich az se ukliknu a dostanou ze me nepoctivou cestou penize.

A pak to hledani.. Google jakozto jednicka mezi vyhledavaci ma hledani v android marketu hodne slabe. Napisu slovo nebo nekolik a ono to vyhodi veci co s tim vubec nesouvisi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže kdo rozhodne, která je ta pravá? Na Windows si taky může každý nainstalovat milion aplikací odkudkoliv. PR Applu vymýšlí a (velmi úspěšně) šíří do povědomí lidí fiktivní problémy Androidu (fragmentace, nekvalitní aplikace, placený obsah atd.), které vlastně žádný problém nejsou. V Marketu je systém hodnocení programů a komentářů, já se orientuju podle něj a vždycky jsem nakonec ten správný program našel.

Vyloženě podvodné nebo škodlivé programy Goggle z Marketu vyhodí a případně i na dálku odinstaluje lidem z telefonu (pokud tu funkci nezakážou).

Co se týká hledání, s tím souhlasím. Výsledky nejsou zdaleka ideální, hlavní problém ale vidím v tom, že mezi free aplikacemi je 90% demo verzí a adwaru. Chtělo by to jemnější filtr - opensource, freeware, demo, adware, shareware atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

umistit app do appstore není zas takovy problem, jen musi korektne fungovat. Co je na tom ze se apple snazi udrzet urcitou kvalitativni uroven??? je to pri dnesni "gramotnosti" lidi rozumny krok... lide by jinak meli tendenci stahnout nejakou pochybnou pady zpusobujici applikaci a jelikoz by jim telefon 3x za minutu vytuhnul tradicne by si řekly "ten iPhone je ale šmejd..." což by v dusledku zpusobovalo problémy rekneme s hodnocenim produktu.

Vim o cem mluvim, lidem se načte místo seznam.cz treba qip.ru a hned volají se slovy "už zase mi nejde internet..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz budes chtit hrat tenis a nekdo ti rekne "ma to ty a ty pravidla" nazves ho taktez velkym bratrem a sdelis mu ze to budes hrat jak budes chtit???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel jsou jen 2 moznosti:
1. Hromady hnoje, mezi kterymi si vyberes to co chces, ovsem musis si sam ohlidat kvalitu.
2. Tvrda cenzura, ktera nerespektuje jiny program nez svuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3. nekdo bude cistit viry a podvody, treba i bonz uzivateli, hodnoceni uzivatelu a profiku ... a bude jasno.
Moderovana diskuze pod SW a moznost se zeptat autoru/uzivatelu .... BINGO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je skvělý nápad, ale není moc realizovatelný. Nebavíme se tu o malém serveru kam chodí pár tisíc lidí. Tady jsou tisíce programů a miliardy klientů. Uhlídat to nelze. Proto si myslím že Apple filtruje problemové Aplikace při vstupu do marketu, to se stíhnout dá. Vše ostatní je nad lidské možnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by slo oddelit oficialni/neoficialni cast marketu (treba jako unstable/stable) a aplikace z te mene kvalitni casti nezobrazovat. Museli by se probojovat mezi "spicku" nejakym zpusobem (treba kdyz hledam prave onu aplikaci, podle hledani na webu + poctem min. instalaci).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty praktiky Applu jsou hodně podezřelý a ostatně se divím, že už dávno žádný soudní řízení neprobíhá. V okamžiku, kdy nějaká firma získá na určitém trhu dominantní postavení, musí se podřídit antimonopolním zákonům. Zablokování aplikací vyrobených jiným SDK než Applu, nové podmínky pro poskytovatele obsahu a podobné další sviňárny určitě hodně šéfů firem nadzvedly ze židle. Apple si to mohl dovolit pouze díky své dominanci.

Naproti tomu Google s Androidem má větší tržní podíl a žádné podobné podrazy jako Apple nedělá. Některé firmy se prostě chovají dle zákonů (a třeba i ctí nějaký morální kodex), jiné dělají striktně to, co je pro ně výhodné a balancujou na hraně zákona.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to naprosto v pořádku. Chceš nakupovat na Appstore, ano, tak souhlas s licenčníma podmínkama který tě jako uživatele chrání. Ne, tak si uteč z vězení ale až ti to vyhnije, to tvoje věc.
Co je na tom tak nepřijatelného?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že existuje nějaký jailbreak, který se navíc Apple snaží bojkotovat, jak to jenom jde, je nepodstatné. Apple kolem svých produktů vytváří tzv. vertikální monopol, kdy na sebe navazuje různé služby a to tak, aby do toho systému konkurence vůbec nemohla vstoupit. To je ve většině zemí světa protiprávní jednání.

Oproti tomu třeba na Androidu může každý provozovat svůj vlastní "Market".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Porad si ale treba konkurencni google muze poridit SDK a muze vyrobit vlastni aplikaci a ta pokud splni definovana kriteria bude prijata do appstore.
Srry ale nevidim v tom monopol, kazdy muze vytvorit app jen musi jit officialni cestou. Ja bych to nazval spise rovnost podminek. At jste big Google nebo pepa z horni dolni mate stejne podminky a stejnou sanci na vydelek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple je takova mala komunisticka anomalie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hukot..ale jak je videt i v teto diskuzi, lid si to proste zada...
Kdepak, aby si lide sami rozmysleli, kde chteji prodavat, kde chteji nakupovat a co. Nene, to by byla anarchie, nedej boze by to zavanelo tzv. volnym trhem, coz je co? Coz je fuj fuj fuj zle zle nesocialisticke, to se nesmi...
Je potreba obchod zregulovat, prodejce zregulovat, naridit, zakazat, a nakupujicim je potreba naridit, prikazat, omezit....
A teprve potom vznikne ten pravy raj na zemi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cože?!? Stupňování regulace je nevyhnutelné, protože ten Váš volný trh spěje k monopolu - státu ve státě. To je horší, než právě ty různé regulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme...je naprosto nepripustne nechat firmy sve sluzby poskytovat tak, jak chteji, a zakazniky nakupovat to zbozi a ty sluzby, ktere chteji...To bysme ten komunismus nikdy nevybudovali, to by nam to porad nejaci svepravni obcane kazili, kdepaaak, to nedovolime:-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano presne tak, ono by tomu tak byt nemuselo, ale dnesni trh je proste nenazrany, jde do takobvych absurdit, ze diky milionovym kusum setri kazdy cent ci dolar na ukor kvality a vyhodnosti pro lidi, presto ze to z celkove ceny dela temer nic, nebo castku, kterou by si zakaznik rad priplatil, ale proste nemuze.

NEBOT TRH URCUJE POPTAVKU a ne poptavka trh, jak se nam snazi nekdo namluvit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vasi poptavku urcuje trh? jako ze vidite v Tv reklamu na nove vlozky a hned si je musite bezet koupit?
To je mi vas vazne lito, ale nebojte, jste vyjimka, vetsina lidi se takto nechova...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak jste na tohle prisel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi stejný zaslepence a fanatik jako Stalin, Brežněv nebo Gottwald. Zcela nekontrolovaný trh, který sám od sebe bude fungovat stejná utopie jako komunismus.

Volný trh má tendenci sklouzávat k monopolu (dostatečně silná firma má peníze, za který vymyje lidem mozky (říká se tomu marketing), podplatí úřady (lobbing), zničí konkurenci v zárodku (konkurenční boj) a drží si monopol až do konce věků. A všichni jsou šťastní. Takhle si to představuješ?

Kapitalismus, aby mohl efektivně fungovat, předpokládá několik podmínek:
1) Dokonalá informovanost (kolik lidí ví, co si vlastně kupuje?)
2) Kvalifikované rozhodnutí od kupujícího (většina lidí má mozky vymytý reklamou a marketingem)
3) Neexistenci přirozených monopolů (ropu a diamanty můžou těžit všichni, že?)

Jak to vidím já? Regulace co možná nejmíň, co jde, to zprivatizovat, ale tvrdě šlapat po krku monopolům. To je cesta k efektivně fungujícímu státu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se tyce monopolu, doporucuji tento clanek:
http://www.aynrand.cz/view.php?cisloclanku=2002110101

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

snad jen pripomenu slova klasika:
"Vládní pohled na ekonomiku by se dal shrnout do několika málo krátkých frází: Pokud se to hýbe, zdaň to. Pokud se to stále hýbe, reguluj to. A pokud se to přestane hýbat, dotuj to."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdo vas nuti pouzivat tyhle sracky na prvnim miste? kolik z vas zvedlo prdele od pocitace a slo do prirody a nebo pokecat s kamarady. v dobe digitalni demence kazdej leze na twatter, fuckers book. plna huba sracek, ale v realne uz ani jeden z vas neumi komunikovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm.... máš pravdu - bohužel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, nepovolit uzivatelum instalaci z jineho zdroje nez appstore a jeste si z takovych aplikaci brat 30% je celkem silene. Ano, nikoho nenuti si to koupit, ale i tak je to zatracene velke zpropitne. Firmy jako microsoft se popotahovaly kvuli daleko mensim kravinam. Ale zas kazdy je sveho stesti strujcem, kdyz nekdo da za prumerny telefon 20k ... dobre mu tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.