Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aplikace pro Metro ve Windows 8 bude možné pořídit pouze na „Windows 8 app store“

Vícedotykové myši už existují viz myš microsoft touch...

A bude microsoftí app store i pro placené desktopové aplikace ? (ideální by bylo rozhraní kde by šlo "obchodů" přidat více (i pro neplacené aplikace)) A co třeba platba pomocí SMS ? to by bylo pro uživatele kteří nechtějí operovat na netu s kartou ideální...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - volná možnost správy repozitářů by byl výborný počin. Prostě by si člověk přidal Google/Mozillu, Adobe, VLC, LibreOffice a byl by spokojený, jak to všechno může krásně fungovat. Bohužel tipuji, že záměry MS budou zcela jiné a naopak bude "jediný správný zdroj"(TM). Nezbývá než doufat, že to někdo hackne a alternativní repozitáře opravdu vzniknou, bylo by (ve světě Windows) na čase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mělo být správné hackovat něčí produkt, jen proto že chcete aby fungoval jinak? Není lepší takový produkt ignorovat a používat konkurenci?

Jinak já jsem spíš pochopil, že MS chce své aplikace + aplikace třetích stran nabízet ve svém marketu, aby ulehčil život běžným uživatelům a také na tom nějak vydělal. Určitě nebudou bránit instalování programů z jiných zdrojů nebo Appstore jiného provozovatele. To by ten systém museli komplet uzavřít a tím zrušit svou konkurenční výhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právěže se tomu podle všeho bránit budou. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz chci aby muj operacni system fungoval jinak tak si ho klidne upravim a je to naprosto spravne a licence to podporuje ... a zadna konkurence co by fungovala tak jak chci neni.

Microsoft to ovsem vidi jinak a ze stejneho duvodu budou bránit instalování programů z jiných zdrojů nebo Appstore jiného provozovatele. Skvele se tim totiz zbavi konkurence - uz ted je pro BFU tezke prejit na firefox, kdyz navic nebude v appstore ...

(I kdyz ... zrovna firefox tam asi bude.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a uz maji domenu - www.windows8apps.xxx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO vybírat desátky od developera je moc pokud už MS vybírá poplatek za vývojové prostředí, certifikaci apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to MS zváží a dá vývojáři který chce dělat aplikace pro jeho šop nástroje zadáčo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ms běžně dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky dostali vyvojari tablety zadarmo a nekteri je prodvaji na ebay za 3000 USD pomalu !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Licence jsou udělat nepřenosné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se nechce věřit, že by MS skutečně plánoval svůj app store jako výlučnej zdroj pro Metro aplikace... Vždyt si musej uvědomovat, že by je Evropská komise spolu s ostatníma antimonopolníma úřadama sežrala zaživa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto by tam mělo být volitelné ozdrojování, pak by myslím nikdo neměl nic namítat... i když vlastně... proč nikdo nic nenamítá proti aplu který má svůj app store a pokud vím z nějakého třetího obchodu žádné aplikace neexistují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Namita. Mozna se to jeste nedostalo k soudu ale to neznamena ze to nikomu nevadi.
2) Apple nema temer monopolni postaveni. I kdyz se snazi to zmenit (mluvim ted o zakazu Samsung Galaxy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem teda ještě nezaznamenal aplistu kterej by protestoval že není víc obchodů s aplikacema... a i kdyby tak to bude výjimka potvrzující pravidlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Android si vytváří vlastní obchod s aplikacemi skoro každý výrobce hardware. Zejména pro zařízení, pro které není oficiálně dostupný Google market.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já o voze ty o koze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zařázení bez marketu raději nekupovat, tipicky ta nejlevnější čína.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple má obrovskou výhodu, že nemá snad v žádnym oboru dominantní postavení... Aby si ho antimonopolní úřady začaly všímat, tak by musel dorůst do určitý velikosti ve smyslu tržního podílu, čehož naopak MS už dávno dosáhl... Představa, že by MS povoloval, jaká aplikace a od jakýho vývojáře se smí/nesmí instalovat, by se asi úřadum moc nelíbila :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na jabko se nedá instalovat jinak než z marketu ? Sice ho nemám, ale vždycky když tahám z Adobe novou verzi Lightroomu, tak se tam nabízí ke stažení jak verze pro Windows, tak pro Apple...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nejradej stahuju aplikace "odkudsi".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zásadně z repozitáře balíčkovacího systému. Co není v oficiálním, hledám v http://gpo.zugaina.org/, jestli se tam nenachází neoficiální ebuild. Pokud ani tam není, holt si musím vytvořit lokální repozitář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>(chytré mobily, iPhone, iPad a další).

Líbí se mi, jak iPhone kladete mimo chytré mobily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že Microsoft nemá žádný efektivní package management, je přirovnání Windows AppStore k Linuxovému repozitáři poněkud podivné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá páč ho nepotřebuje. Většina aplikací je typu "ALLINONE", snad jedině v XP chtějí některé aplikace "ručně" předinstalovaný "balík" .NET ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem jistý, jestli je to příčina či důsledek. Nicméně správa software ve Windows je proto naprosto tragická. To vede k tomu, ze knihovny XY je v systemu treba i 150x, protoze si ji kazdy program pritahne sebou. A pokud je v ni bezpecnostni chyba, jste v prdeli. Bylo by totiž naivni si myslet, ze vsech 150 dodavatelu teze knihovny ji opravi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak je tam chyba, děravý je jeden program, zatímco při centrálním použití - když je tam díra jsou ohroženy všechny programy co knihovnu používají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, derave jsou vsechny ty programy dokud to neopravi ... coz z tech 150 bude nejspis tak 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkám nesmysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je argument... dneska se řada programů aktualizuje sama, tudíž mají i novější verze knihoven - opravených. A 150 programů nemám ani celkem natož aby všechny používali stejnou externí knihovnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jak to tak pozoruju, tak se velmi bojím, kam až tahle snaha Microsoftu povede. Win mobile 7 jsou propadák a uživatelské rozhraní tohodle propadáku teď hodlají dát i na desktopy. Microsoft by si měl uvědomit, že PC nejsou konzole ani jednoduchá mobilní zařízení, kde stačí dát pár dlaždic a je vymalováno. Klasické GUI od WinXP po Win7 je co použitelosti maximum, čeho se dá dosáhnout, jakákoli další inovace bude už krokem zpět.

Opravdu nechci být nucen přejít na desktopu na dotykový display. Co se týče ergonomie je to snad to nejhorší, co může být. Nedokážu si představit, že budu na PC pracovat tak, že budu hodiny mávat rukama ve vzduchu a pořád na něco ťukat. Úžasně ergonomické!! Klásická klávesnice s myší je asi to nejpoužitelnější a nejergonomičtější řešení, jakého bylo dosaženo. Pomocí drobných pohybů pohodlně opřených rukou je možné s minimem námahy udělat maximum věcí.

Myslím, že ještě budeme rádi vzpomínat na časy, kdy z PC nebyly jednoučelové stroje s primitivním rozhraním, kde je všechna funkcionalita předem nalajnována.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme jak WIN 8 změní trh s hardwarem. Zatím to vypadá, že Metro je dobré do tabletů, konvertiblů a případně i velkých dotykových monitorů - které nejsou nějak drahé a možná se začnou díky WIN 8 více prodávat a objeví se více modelů. No a pak je tady možnost Metro nepoužívat takže ani klasický uživatel si nemůže stěžovat. Já budoucnost vidím v jednom zařízením, které nosím ssebou a podle potřeby buď na něm pracuji přímo - na cestách nebo ho připojím kdekoliv do dokovací stanice a pracuji jako na klasickém PC. Takové zařízení v podstatě WIN8 podporuje tím, že zachovává obě uživatelská rozhraní a je to možné už teď. Vemte si třeba MSI Windpad 110W tablet s dokovací stanicí. Na cesty používáte Metro, po připojení do dokovací stanice Aero.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ten win8 developer na mém notebooku a rychlost spouštění a vypínání je úžasná proti win7 enterprise, na tom zapracovali opravdu skvěle, ale třeba metro IE se nechce pustit a žádnou chybovou hlášku neháže, tak nevím co si o tom myslet.

A souhlasím že ovládat metro myší je jak štárat se prstem v ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se v tom developeru dá vlastně dostat ke klasickému start menu? Vždycky když na něj najedu, tak se mi to tím přepne na metro :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu vícedotykovému ovládání: Zapomínáte, že M$ má na trhu stále oblíbenější KINECT. Už se hovoří o PC podpoře a jsem převědčen, že v nejbližších letech dojde k naprosté změně ovládání PC. Ve spojení s rozpoznáváním řeči zcela nahradá myš i klávesnici. Jasně vidím strategii M$ - nejdříve prodat co nejvíce konzolí, potom uspokojit PC hráče a "hračičky", s jejich pomocí doladit ovladače a začít to tvrdě tlačit jako naprostou nezbytnost pro ovládání PC. Metro je první krok k podpoře (a k odepsání myši) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dělat před počítačem gesta xichty a máchat rukama kolem sebe je dobré na efekt v nějakém filmu ale ne na práci, já bych to nechal děckám a hračičkům na těch konzolách...
...a mluvit na počítač, to je pro mě děsně neefektivní, už vidím grafika jak hlásí "počítači obarvi pixel na souřádnicích x 998 y 336 na barvu #5544ff" no fuj... a heslo se bude zadávat jak ? tak že ho uslyší celá místnost ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, delat pred pocitace gesta a machat rukama je IDEALNI na hrani vetsiny zanru pocitacovych her. Samozrejme na praci je to nepouzitelne - alespon dokud to nedoladi do takove kvality ze vezmes do ruky tezitko budes s nim jezdit jako s mysi a pocitac bude reagovat :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"IDEALNI na hrani vetsiny zanru pocitacovych her" LOL, vy asi nemáte o hrách moc přehled...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No uznávám, že na profesionální využití to bude těškopádně, ale jako programátor jsem si před lety taky říkal, že nechápu,co jsou všichni unešení z nějaké myši, se kterou toho moc nenapíšu. No a dneska se bez ní neobejdu. A grafik si to dneska taky nakliká a namíchá myší.
A M$ má fantazii a talent na protlačování svých vizí. Už kvůli kšeftům s licencemi. A pro marketing je to obrovská příležitost: "Zahodtě myši a používejte naší jedinečnou neviditelnou myš, vyberte si z tisíců virtuálních klávesnic, namalujte si na papír vlastní klávesnici s vlastními tlačítky-funguje pouze v našich Windows" atd.
Nebylo by nakonec fajn mít v zorném poli na papíře namalovanou vlastní klávesnici s často používanými příkazy, proměnnými, výrazy, spoušťáky programů, přepínači, zvukovými regulátory, různými jednotlačítkovými kombinacemi více kláves ?
No a běžní uživatelé by byli přímo unešení "nejnovějším" malováním štětcem ve vzduchu, rolováním jedním prstem, ovládání playeru gesty a slovy, atd.
Myslím, že to není daleká budoucnost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myš mám na grafiku zažitou od Amigy což už je drahně let, myslím že s tím začal Aple a neměnil bych, jenom v určitých případech je vhodnější použít tablet s perem citlivým na přítlak. Nějaké máchání ve vzduchu je pěkně debilní protože to nemá žádnou hmatovou odezvu, stejnětak vaše klávesnice na papíře, tento koncept je už dávno uvedený v život (klávesnice vykreslená "laserem" na podložku a snímání kamerkou) a nějak se to za ty roky neujalo...
Tady ty všechny vifikundace mají omezené využití, na to na co se hodí se hodí dobře ale nejsou to univerzální periferie. Šroubovákem se prostě dobře šroubuje ale špatně zatlouká...
To co popisujete se dá udělat s dotykovým LCD, stačí jenom prográmek který vykreslí spoustu tlačítek na které půjdou namapovat akce, tipl bych si že už existuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že to není ideální. Já o taky nestojím. Uváděl jsem jenom možné příklady.
Ale tvrdím, že Microsoft to bude za každou cenu protlačovat jako jediné možné řešení, bez kterého do budoucna nebudete moct existovat. A jistě vymyslí lepší způsoby,než mě zrovna napadly, jak to masám i specializovaným skupinám vnutit. O to víc se bude snažit, že tentokrát to nemá okopírované (tím nemyslím METRO) a tak vytříská na licencích/soudech.
A také tvrdím, že METRO je první vlaštovka, na které bude v budoucnu "jeho" nejnovější inovace v ovládání počítače prezentovat, a proto ho vnucuje. "Vyzkoušejte si naše revoluční ovládání, vždyť myší se METRO ovládá tak složitě a předpotopní rozhraní už přeci nemá smysl podporovat ..." :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Metro není produkční rozhraní. Tím se jeho působnost dost omezuje, nedá se předpokládat že se stane rozhraním jediným. Budu se jen smát pokud microsoft bude metro vylepšovat tak, že se z něj postupně stane druhé aero :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.