Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Apple, Cisco a další mají na krku žalobu VirnetX poté, co se Microsoft vzdal

soudcovské kladívko

„Patentový troll“ VirnetX Holding se dobře najedl, když se s ním Microsoft dohodl, že mu odevzdá ne 106 miliónů USD přiřknutých soudem, ale rovnou 200 miliónů, a protože mu už vytrávilo, je potřeba najít si další zdroj obživy. Prakticky jím může být kdokoli, kdo má něco do činění s VPN a nemá potřebné licence od VirnetX. A tak se tato společnost zabývající se skupováním patentů a jejich licencováním (či spíše vymáháním plateb u soudu) nyní pustila do dalších dvou velkých soust: Apple a Cisco.

Předmětem žaloby je totéž co v případě Microsoftu: patenty týkající se způsobu navazování spojení přes VPN při využití DNS. Cisco tyto způsoby využívá v routerech, serverech a dalších produktech určených ke komunikaci, Apple zase v iPhonu, iPodu a iPadu. V žalobě jsou i další společnosti, takže VirnetX poté, co Microsoft tak nešťastně „kapituloval“ (popřel vlastní argumenty o „zjevnosti“ patentu tím, že se jej dříve pokoušel sám patentovat, avšak narazil na již existující patent), může mít poměrně vydatnou hostinu.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple, Cisco a další mají na krku žalobu VirnetX poté, co se Microsoft vzdal

Pondělí, 16 Srpen 2010 - 12:30 | Dušan Medlín | Safra, že já nemám patent na rekurzi :D
Pondělí, 16 Srpen 2010 - 11:21 | renoor | to je take tazke dokazat ze niekto pouzil VPN (...

Zobrazit diskusi