Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple žalován za nedbalost a vadný design iPhone 4

Velmi podstatna pripomienka: jednoznacne islo o susicku na pradlo a nie mikrovlnku pokial ja si pamatam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pani, tak ale v tomto ste trocha pozadu od sucasnej situacie. Apple sa uz oficialne vyjadrilo k problemu a (vraj) to poriesia softwarovo: http://www.macblog.sk/iphone/apple-sa-oficialne-vyjadril-k-problemu-so-s...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda ten Apple fak musí mít vymakaný programátory, když zvládnout pomocí software oprqačvit i problém v dizajnu HW ... ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"opravit"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nema, proste zmeni parametry transmiteru, je to podobne jako uprava nastaveni v biosu, akorat v mobilu k tomu nemas vetsinou pristup

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdeže, Apple jen ubere dvě čárky na indikátoru úrovně signálu. Viz ten zmiňovaný text výše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty to vidis ako hus pivo. Nejaky renomovany IT magazin robil rozbor problemu a chyba je to cisto HW, kedze iPh 4 klesa uroven signalu v lavej ruke (po tom skrate) o 20dB!!!
http://u.nu/27tyc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, třeba je ve firmwaru možnost.

Fungování antény: _ (1,2,3,4)
1) Funguje
2) Funguje když se jí chce (Fungování antény = random (1,4))
3) Většinou nefunguje
4) Nefunguje

To by pak opravdu stačilo jen opravit parametr v softwaru :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, jaký to má vliv na žalobu? Snad jedině v tom, že Apple tímto přiznává vinu a těm lidem tedy asi náleží náhrada, což ale právě vyřeší až ten soud.
Jak ale dodává borowitz, je velmi zvláštní řešit HW problém softwarem. Uvidíme, co se z toho vyvrbí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V prvom rade, pan Barton, cital ste ten clanok v mojom odkaze? Na jeho konci je pisane, ze Apple ponuka moznost vratit iPhone 4 bez akychkolvek poplatkov. Toto mi pride absolutne ferove. Dalej sa v tom clanku jednym dychom dodava, ze kvoli tomuto ich kroku bude s najvacsou pravdepodobnostou zaloba stiahnuta.
V druhom rade nechapem tie zaporne body. Nezastavam sa Apple, len som chcel upozornit na nove skutocnosti v suvislosti s clankom.
V tretom rade si dovolim este IMHO poznamku - Apple nezamestnava idiotov. Myslim si, ze takejto zavaznej konstrukcnej chyby pri schvalovacich procesoch roznych organov ani nie je mozne sa dopustit. Ano, kazdy vie, ze clovek je vodivy a povrch tej anteny tiez "vyzera byt vodivy". Ale preboha, to si vazne ludia myslite, ze Apple plati nejakeho megaidiota, ktory by navrhol nieco takeho??? Naozaj?
A v stvrtom rade znova k Vam, pan Barton. Netusim ake mate vzdelanie, ale podla clankov na vasom servri som predvedceny, ze viac nez dostatocne na to, aby ste mohli vediet, ze aspon teoreticky je mozne aby chyba bola naozaj len softwarova a nie hardwarova.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K vášmu tretiemu bodu: Áno, naozaj to vyzerá, že anténu navrhoval megaidiot. Samozrejme to nemohol byť zamestnanec Apple a preto sa možme oprávnene domnievať, že Apple návrh antény jednoducho outsorcoval. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pracoval jsem na projektu vývoje bezdrátového zařízení v pásmu 433MHz (počítal jsem i antény), takže bych k tomu chtěl něco říct.
Osobně si myslím že Apple udělal kardinální bodu v návrhu antény. Díky její konstrukci dochází k naprosto nečekaným a nepředvídatelným změnám v útlumu. HW je už navržený a předělat jej není možné. Jediné o co se můžou pokusit je rychlejší detekce síly signálu a zvýšení vysílacího výkonu. Problém se tedy podaří z velké části eliminovat, ale za cenu výrazného snížení výdrže baterky při hovoru.
Aneb Apple to pěkně pohnojil a nyní se z toho snaží nějak dostat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tim ze se vyjadril k problemu tak tim problem neodstranil.Zatim Jobs jenom radi drzet telefon "jinak".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak jsem si to právě donastudoval, SW to Apple vyřeší tak, že umázne dvě čárky úrovně signálu. Prý totiž iPhone ukazoval vyšší úroveň signálu, než tam uživatel opravdu měl :-o
Pak už stačilo přehodit telefon z pravé do levé ruky a hovor se ztratil. Tomu já říkám "vrtěti psem". Apple ale nyní nabízí možnost iPhone 4 do 30 dnů vrátit ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ok, pozeram, ze ste to cital. Moj prvy bod v predchadzajucom prispevku, prosim, ignorujte :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem se taky bavil u návodu na mikrovlnku. Bylo tam, že se děti nesmějí houpat na otevřených dvířkách. Mohly by se zranit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To s tou kočkou se mi moc nepozdavá....to bych si mohl zničit iPhone pri otvírání lahváče a pak požadovat po Apple náhradu s tím, že nemají v manuálu uvedeno, že přístroj neslouží k otvírání pivních flašek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu ale v americe je mozny vsechno ... to mas jak tu zalobu kdyz si chlap koupil karavan vyjel na dalnici a sel si varit kafe a ejhle havaroval tak zazaloval vyrobce ze to nebylo v manualu napsany ze nemuze za jizdy varit kafe a hadej co? No prece vyhral :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Treba dodat, ze ten karavan mal tempomat a ten debil to pochopil akoze ten karavan ma autopilota :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Údajně to bylo tak, že si nějaká starší ženská chtěla koupit klasickou troubu, ale prodavač ji přesvědčil, že mikrovlnka je to samé.
Ta paní ale měla kočku, která se v troubě ráda zahřívala a sušila (samozřejmě při nízké teplotě). Milá paní to ale zkusila i v mikrovlnce (když je to přece to samé) a následky už známe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

třeba se ta paní jmenovala Schrödingerová a chtěla vyřešit jeden teorém po svém :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ovsem to by dvirka mikrovlnky musely byt NEPRZHLEDNA :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlém, ale měl jsem už několik mobilů a všechny mi vždycky v levé ruce normálně fungovaly.

Navrhnout mobil tak, aby v pravé šel a v levé ne, to chce opravdu velkou odbornou erudici.

Utvrdilo mne to v přesvědčení, že se těžko někdy stanu iOvcí. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chce si to nejdřív něco přečíst. Zkus třeba toto: http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2

Každému telefonu se zhorší signál a to podobně jako na iphonu (v testu je pro porovnání nexus one). U iphonu je pouze problém, že pro velkou část rozsahu síly signálu ukazuje 5 čárek a rozsah mezi pěti a žádnou je potom pouze cca 22dB. A tolik skutečně je možné v rukou utlumit (na nexus one je možné podobně utlumit signál o 17dB).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono to velice tezko bude tak ze za to v apple "nikdo nemuze"... Videl jsem jeden link na stranky apple kde se "nahle" uvolnilo misto pro 4 inzenyrske pozice "design antenniho systemu iphone", jejich managera a manager pro testovani kvality antennich systemu.... Nastup ihned.
Takze pravdepodobne par lidi z fleku vyhodili a Jobs se ted jen snazi to nejak zazehlit...
A samozrejme tohle naznacuje ze je problem skutecne v HW designu antenni soustavy a to update software nevyresi - a to ani zmena vzorce vypoctu signalu podle AT&T. Muzou jenom tim ze ukazuji slabsi signal mit jakousi "vymluvu" ze rozhovor vypadl protoze je spatny signal a proste obecne nestaci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Optickým snížením úrovně signálu dosáhnou toho, že uživatelé budou velice nepotěšeni tím, že nemají signál tam, kde jej doteď bez problémů měli. Pak zkusí synovu Nokii nebo sousedův HTC a půjdou hodit iPhone 4 Jobsovi na hlavu.

Takže je to vlastně chytrý způsob stažení vadného výrobku z trhu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže podle stejného testu co jsem ti nahoře postnul se kvalita příjmu, pokud to nedržíš maximálně špatně (jako s jakýmkoliv telefonem) zlepšila proti minulé generaci(a tam si nikdo nestěžoval). Tam kde minulá verze se nechytala to teď funguje. Je to skutečně hlavně o tom jakým způsobem uživatele informují o síle signálu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pokud vím, lidé si nestěžují na to, že se jim při telefonování snižuje indikátor signálu. Jim vadí, že se jim signál ztrácí jaksi prakticky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si to. Potom pochopíš. Jinak nemá cenu se dále bavit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba v návrhu antény to zjevně je. Pokud mi dodáš iPhone4 tak ti jej rád proměřím na vyzařování. Technické prostředky v práci na to máme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V testu na anandtechu si to přeměřili. V maximálně špatném případě snížíš u iphone 4 signál o 24dB. To je sice více než u nexusu (17dB), ale ne o moc. Víceméně to ukazuje, že se jedná o běžný problém, na který pouze apple sám upozornil nevhodnou indikací.

Každý telefon má prostě způsob, jakým když ho chytneš, tak síla signálu dramaticky klesne. A je naprosto irelevantní jak to signalizuje nebo o kolik čárek klesne(čárka není žádná jednotka signálu).

Podstatné je běžné použití a při tom ukázali, že (minimálně proti předchozí verzi) se kvalita příjmu zlepšila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť tam nic neměřily. Zdráhal bych se tomu vůbec říct "test". To že párkrát odečetly útlum z displeje absolutně nic neříká. Vždyť nepoužily ani obyčejný široko-spektrální měřič EM vyzařování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezahcujte to PLS. Vam sa mozno rozdiel 7dB zda maly, ale uvedomte si, ze pokles o 3dB znamena polovicny signal. Tj namiesto 500uV mate 250uV. Skuste si abstrahovat co to znamena, ked klesne signal o 24dB (hint: 20dB = pokles 100x [100uV => 1uV]).

A za dalsie, ten pokles o 20dB je pri uplne beznom drzani v lavej ruke. Neni to ziadne obalenie founu rukami zo vsetkych stran - ide o beznu poziciu founu v lavej ruke.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som robil v servise na mobili. Funguje to tak, ze koncovy stupen pracuje v niekolkych krokoch vykonu - napr. 32 krokov. To znaci, ze pokial je mobil blizko BT stanice a ma velmi dobry signal, jeho vykonovy stupen pracuje pri telefonovani s nizkym vystupnym vykonom. Ma to hlavne dva nasledky - nenarastie vam nador na mozgu a baterka vydrzi dlhsie. Ovladanie vykonu na koncaku robi procesor a pri vymene anteny alebo koncaku sa mobil musel "prekalibrovat". Osobne si myslim, ze Apple zmenil ovladanie - software a zvysil vysielaci vykon a programovo zosilil prijimany signal. Po hw stranke nic nevyriesil, ale zakaznikom sa bude zdat, ze je to vo vacsine pripadov opravene.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano máš pravdu. Zjednodušeně se to dá takto popsat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ale pak v tom, ze sice zakaznici budou mit vice signalu, ale zase se jim rychleji vybije baterka a naroste jim nador na mozku => to bude dalsi zaloba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší na tom je, že v různých recenzích iPhone4 se uvádí jako záporná vlastnost, že "přístroj není z důvodu technického řešení antény vhodný pro leváky". Což je velice zajímavá myšlenka, protože by to znamenalo že by levák musel telefon držet při telefonování v levé ruce. Což se snad nikdy nestane. Pokud vím tak běžně člověk drží telefon v opačné ruce než kterou něco dělá. Už právě proto aby ji měl při hovoru volnou. Tedy by se dalo říci že tento telefon je určen výhradně pro leváky. že by někdo z konstruktérů? Nebo z vedení Apple?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem levák a telefon držím v levé ruce :-)
A to proto, že na pravé ucho hůř slyším. Ne moc, ale prostě v levém uchu se mi lépe poslouchá. Ale není mi moc jasné, jak to souvisí s šikovností rukou :-D
Má to některý z přítomných podobné?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem levák a telefon držím v levé ruce, respektive držel jsem, nyní mám handsfree - na levém uchu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Som pravak a foun drzim zasadne v pravej ruke.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano? Vážně? Tak to musíte být velmi šikovný. Já bych toho levou rukou moc nenapsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne každý na telefenu musí něco psát, nektěří zdá se jej zcela netradičně stále ještě používají i k telefonování :)) A na klasickém "hloupém" telefonu není povětšinou problém vyťukat číslo či obsluhovat menu či seznam kontaků tou samou rukou, v které se drží (většinou palcem) a to bývá právě jejich značná výhoda oproti jejich uberinteligentním bratříčkům.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, já taky telefon používám k telefonování. Nevím co by na něm psal. Ale pokud telefonuji tak při tom něco dělám. Většinou si něco zapisuji do diáře, vyťukávám na klávesnici....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no všimni si, že většina lidí, když píše u telefonování, tak se snaží držet telefon ramenem, i když zcela logicky by stačilo přehodit jej na druhé ucho :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V případě potřeby je možné telefon přehodit do druhé ruky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.