Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Archos uvádí tablety s tenkými disky od Seagate

Měl jsem 400gramový tablet a i tak to byl kolikrát opruz někde přidržovat... Tu 250GB verzi možná ocení nějaký milovník filmů, který současně není u svého NASu, ale jinak mi smysl uniká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak smysl je myslím jednoznačný, mít na cestách velkou kapacitu k dispozici aniž bych musel tahat externí disk. Hodí se to na např na stahování fotek z aparátu nebo videa z kamery na cestách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten externi disk se zas az tak moc nepronese :-) ... zvlast kdyz by to byl tentyz jako ten co cpou dovnitr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám podobný názor. Tablet má být mobilní, lehký a skladný. Integrace HDD je krok zpět. Do mého tabletu pohyblivé části nesmí. Když už se bez stovek GB na cestách neobejdu, tak raději větší odpojitelný externí disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ten disk tam bude prijemnej jen do prvniho narazu nebo padu zarizeni. Podle me neco teto velikosti predpoklada caste noseni, tudiz i riziko padu, coz diskum nesvedci. A pokud uz potrebuji velkou pamet na cesty, mel by mit kazdy tablet USB konektor na pripojeni harddisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní notebookové disky mají i ochranu proti pádům. Mám jeden takový ve stroji, na kterém právě datluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak schválně - pusť třeba kopírování většího množství souborů v rámci disku a pusť notebook několikrát z 10cm na stůl :o) - ok, schválně nemusíš, ale s tabletem se to může stát velmi často - ty "ochrany" jsou z větší části reklamní blábol...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bez problemu, ty jsi asi nevidel testovaci videa Thinkpadu, kde to presne takhle testovali, pak s tim i vybrovali ...

No ja videl klepnout iPad o roh a podelal se display ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že vYbrovali s tvrdým - to je většinou účinnější, nicméně testovací videa na mě opravdu žádný dojem nedělají - reálnější provoz taky ne - jediná funkční ochrana mechanického dílu před poškozením otřesem je zastavit ho před nárazem - což na 100% nelze - v 99% lze díky "Gsenzoru" uklidit hlavy do parkovací polohy - a ? jak pozná, že bude náraz ? zaparkuje při každém pohybu ?- takovej jsem viděl jeden Fujitsu - jako stolní počítač ok, jako notebook nepoužitelný - pořád vyplej disk při sebemenším pohybu - ve vlaku bych se na film nepodíval :oD k ničemu - a máš představu, jaké působí síly na roztočené plotny, když je vychyluješ - gyroskopický efekt - to jim taky nedělá dobře... kdyby byly SSD levnější, žádný rozumný výrobce jiný hdd do notebooku nepoužije...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je, když se s tím nekde lehce klepne, disk odejde a výměna za přijatelnou cenu je problém (s tím jsem si užil u diskových ipodů, nejčastější závada). Do těhle zařízení mechanika nepatří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.