Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASRock deska s i945PL, CrossFire a eSATA

Základní deska ASRock 775XFire-eSATA2

Už jsme si delší dobu nepovídali o nějaké zajímavé základní desce, nyní vám tedy jednu představíme. A když zajímavá, tak od firmy ASRock, která je právě zajímavými produkty pověstná. Její teprve před několika dny představená novinka 775XFire-eSATA2 pro procesory Intel je založena na poměrně low-endovém čipsetu i945PL (oficiálně neumí 1 066MHz sběrnici), i tak má však pár příjemných vlastností, které se mohou hodit.

Jednou z těch, co jsou na první pohled (tedy co se názvu týče) patrné, je podpora CrossFire. Ano, nejen na i975X lze toto dvougrafické řešení od kanadské firmy ATI rozchodit. Pochopitelně je použit režim ×16/×4 (druhý PCI Express ×16 slot se čtyřmi linkami se zde nazývá AGI Express slot).

Druhou stejně viditelnou vlastností jsou 3Gbitové eSATA (externí Serial ATA) porty, zde hned dva, ovšem jsou sdíleny hardwarovým propojením se dvěma ze čtyř vnitřních (k externím konektorům se připojují interními kabely). Zbytek desky už je tak nějak standardní: 6kanálová zvukovka (prý HD Audio) Realtek ALC660, jen 4 USB 2.0 porty, 100Mbitový ethernet, 3 PCI plus ještě jeden PCI Express ×1 slot a další.


Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ASRock deska s i945PL, CrossFire a eSATA

Žádné komentáře.