Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asustek začíná být z tabletů nervózní

Tablety několik let nikoho nezajímaly a jak to apple dělá, jendoduše přijde pan Jobs řekne stádu svých ovcí todle je cool a všichni si pro iPad hned do obchodu běží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedno se ale Applu musí uznat. Ty jejich výrobky sledují nějakou jasnou koncepci. U iPhone to byla úplná podpora pro dotyk. U iPadu možnost prohlížet pohodlně web a současně nízká váha. Ostatní výrobci se (mám ten pocit) snaží nikoho nenaštvat a nacpou do výrobku všechnu techniku která se dá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jobs občas při těch svých prezentacích lže, párkrát už mě to nadzvedlo ze židle. Jsou to často takové malé lži, ale jsou. Třeba když představoval iPhone první řady, tak řekl: "Ostatní telefony jsou vybaveny nějakým bejby-operačním systémem. iPhone běží na (chvíle dramatického ticha, pak se za Jobsem na obraovce ukázalo obrovské X přes celou stěnu) Mac OS X". O tom, že existuje nějaké iOS nepadla ani zmínka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom za lži? iOS přesně vychází z OS X, je to jeho mobilní klon. Ano je místy dost ořezaný, některé knihovny nebo funkce jsou blokované. Ale jako programátor mám jedno vývojové prostředí pro OS X i iOS a používám stejné algoritmy. Doporučuji podívat se na články pana Čady. Jinak pro přesnost iOS je označován až od verze 4, předtím se o něm mluvilo jako o iPhone OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše by šlo napsat "Podle sebe soudím tebe", ale neznám vás, a nechtěl bych vás urazit. Ta "ovčárna" funguje i jinde než v IT. Přeji vám, aby jste se ve své kariéře dostal na nějaké významné místo u zahraniční firmy a uvidíte.

Víte, zblbnout několik miliónů lidí, aby ztratili rozum a jen kupovali co jim řeknete je nemožné. Navíc Apple do marketingu investuje poměrně málo (oproti jiným IT firmám), ale dělá to promyšleně a konzistentně. (takže tu reklamu mu pak udělají jiní a zadarmo). Jinak podívejte se i na jiné firmy mimo IT trh, také jsou masově úspěšné a jejich zákazníci jsou rádi za jejich výrobky a s radostí je používají. A nikdo jim neříká že jsou zblblé ovce. A proč asi? Jak se ptal autor článku. Jak to dělají? Odpovědí je hodně, a místo plyvání na Apple by se měla jejich strategie přednášet na našich školách a lidé by ji měli studovat. Proč asi hodně českých (nebo asijských) výrobků je technicky/ cenově dobrých, ale zákazník je bere jako "další položka na pultu"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, zas tak těm kecům o ovcích, co tady šířil Hulán nevěř. Prostě si to kup, vyzkoušej a pak pomlouvej. Vlastnil jsem cca dva roky Hulánem oslavovaný HTC Touch Diamond. Jediná jeho dobrá vlastnost oproti iPhonu byla to, že se dal použít jako flashdisk. Aby se trochu HTC rozhýbalo bylo nutné přeinstalovat ROM ( s Eržikou to běhalo jakž takž. Celkově pomalé zařízení, surfovat s wifi po internetu utrpení. I jako nouzovka opruz. Oproti tomu v té době dostupný iPhone 3G naprosto vymazlená věc. Já osobně, pokud budu kupovat nějaký tablet, tak iPad ( rychlost, iTunes,atd....)
Pro spolek místních zlodějů, nijak se nepozastavuji nad tím, že si něco oficiálně koupím přes iTunes, těch pár centů, či Euro co tam chtějí za aplikace, to mě nezrujnuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhone nemůže fungovat jako flashdisk? Oni si ty apply musí fakt kupovat jenom ovce, když se ty jejich produkty dostanou na normální(rozuměj základní úroveň funkčnosti až po jailbreaku nebo aktualizaci OS, kterou nám ten hodný Apple dá po x měsících vykrucování stylem „co tam není to naše ovečka nepotřebuje".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, koupím-li si Vipera do něhož nenaložím sedačku jako do Octavie, jsem ovce, kdo nedá do své Fábie 7 lidí, tak jako já do své Alhambry je také ovce. Jinak na iPhone funguje mass storage, jen né tak jednoduše jako na klíčence, ale přes SW. Na druhou stranu, když jste členem X milionového stáda ovcí, tak aspoň nejste sám, a lecos si užijete :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slabá omluva a úplně blbé přirovnání. Pokud vím, tak iphone má dost paměti, takže kde vidíš toho Vipera?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, pokud jsem to špatně vysvětlil. iPhone rozhodně nepřirovnávám k Viperu. Obé mi prošlo rukama a je to o něčem jiném. Měl jsem na mysli, že jak v IT/ komunikacích, tak i v automobilovém průmyslu, existuje spousta modelů, řešení a přístupů. Automobily lidé už berou jako spotřební zboží, které vybírají podle toho k čemu mají sloužit. A nikdo se už nehádá (kdo není trabantista nezná co je auto, škodovkáři nesnášeli žigulikáře) a neposuzuje člověka, podle toho v čem jezdí. Není ovce, jen proto že si koupil auto které je podle jiného špatné z pohledu výkon/ cena.

To že, nemá iPhone přímý přístup do paměti, nebo např. párování s jiným telefonem přes BT, je jasné rozhodnutí Apple. A jeho důvody, které k tomu vedly jsou logické, i když pro některé neakceptovatelné. Proto jsou na trhu i jiné značky a jiná řešení. Ale je blázen ten kdo zvolil variantu Apple? Prostě tyto vlastnosti oželí, nebo vyřeší jinak.

Mě např. toto řešení velmi vyhovuje.
A) počítač a data na něm jsou mojí obživou, a velmi často někomu tyto data na klíčence předávám. Mám jich několik (pár kaček a malý rozměr). Je pro mě nepředstavitelné, že bych někomu umožnil manipulovat s daty v mém mobilu. Ty data mají mnohdy cenu malého auta.
B) co bych dělal, když by volal zákazník, když zrovna kopíruji 4 GB soubor. Zalehnu k počítači a budu "vysílačkovat"?
C) Díky SW řešení MS v iPhone, můžu svůj mobil svěřit svým dětem/ženě na hraní. Bez toho, že by viděli nějaká lechtivá data, nebo smazali velmi důležité dokumenty.

Ale každý máme jiné nároky, plně chápu, že iOS produkty jsou pro vás jako zákazníka nepoužitelné, a za ty peníze chcete jiná řešení. Apple nemá monopol, a můžeme se pak dohadovat nad kvalitou českého piva nebo vína.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja za tim spis vidim system a nabidku sw...

tablet s win je tezkopadny...
tablet s jablickem dela to na co si ho porizujete nic vic nic min...

dalsim faktorem pro jablka je vydrz...a v neposledni rade je tady appstor... kdo si to jednou vyzkousi :) nebude chtit uz jinak :))navic takhle dal apple lehce vydelat vyvojarum a vydelaly na tom i jablka...

Myslim ze hodne lidi se diva na iPad jako na tablet (pracovni stanici s dotykovym displayem)... ja ho vnimam jako spotrebni elektroniku :) umi to prehravat filmy...surfovat...emailovat...skypovat...poustet hudbu...a daji se na tom cist dokumenty a hrat hry :)

Ostatni vyrobci se mi snazi vnutit ze potrebuju pocitac s dotykovym displeyem... ale kazdy kdo s nim zkusi chvili pracovat se nakonec vrati k mysi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někoho zajímá cena/výkon a někoho zas vymazlený kousek HW. Proč ale jeden z nich musí být ovce? To fakt nechápu...
Už se tu nakousl automobilový průmysl. Hledejte analogie. Najdete je. Tak proč ta zapšklá nenávist ála Hulán?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ber to jako protiváhu všeobecného a otravného protěžování iphona. Dřív se na mobilmanii a podobných webech dalo v diskuzích najít něco zajímavého - dnes je i pod diskuzí pod článkem o Nokii, SE, Motorole, LG, Samsungu plno imbecilních jablíčkářů co doslova zasírají diskuze svými kydy ála „iphovno je best".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co chceš dnes hledat diskuzích zajímavého. V dnešní době jsou telefony, PC, notebooky bežné spotřební zboží, Ve valné většině už tak můžeš leda diskutovat o lejnu. Nebo snad na nějakém webu diskutuješ o kvalitě košil, či spodního prádla?
Stěžuješ si, že jablíčkáři zasírají diskuze. Co děláš ty tady? Řek bych, že to samé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OGM. Diskutuje se o reálných zkušenostech, které z technických parametrů nevydedukuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se rozmýšlím mezi tabletem a netbookem, mám na výběr třeba toto:
http://tablety.heureka.cz/samsung-galaxy-tab-16gb-gt-p1000/specifikace/#...
vs
http://notebooky.heureka.cz/hp-mini-5103-wt211es/specifikace/#section

Je to prostě nepoměr a tablet za tu cenu nemůže vyhrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč je Jabkáč úspěšný. Nabízí dobrý SW a HW. Jediný problém že stojí majlant. (A taky preferuji HW klávesnici.)
Proč to neudělají ostatní? Mám Nokii za pár stovek, má vše net, maily, foťák, navigaci. Ale proč tam dali tak hroznou klávesnici, T9ka zkracuje SMSky a hlavně fotky jsou k ničemu. Sw v PC trágedie. To nejsou schopni napsat rychlou (pár megovou) utilitku která zálohuje data na disk? (víc nepotřebuji). Přitom v jiném mobilu stejné série je docela dobrý foťák a výborná klávesnice. Stačí vzít součástky z různých mobilů a máme perfektní stroj za pár kč. Tak proč se takový mobil nedělá? Drobné chyby otravují život lidem a nutí je přemýšlet o novém mobilu. Je otázka jak dlouho bude ale takový marketing fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím zda je to zde v diskuzi košér, ale tady je něco s tou klávesnicí:

http://superiphone.cz/2010/11/vavaliero-klavesnice-v-kozenem-obalu-pro-i...

A Apple nestojí "majlant", jen my máme zatraceně nízké příjmy. Mrkněte se na US e-shopy a ceny NTB/ tabletů apod. Ony se ty ceny "značkových" výrobců se zase moc neliší. Další věc je dát dohromady celkovou cenu HW a SW. Pak jsou rozdíly nepodstatné. Kolik mě stojí Nintendo/ PSP/ iPod Touch včetně her co do toho za rok narvu. Mnohdy to co je na první pohled drahé, výjde nejlevněji. Tím nechci protěžovat Apple řešení, "kmenové" tanečky mám dávno za sebou. Konkurenční produkty jsou dobré a mnohdy lepší, jen záleží na potřebách zákazníka. My se tady dohadujeme, jako lidé co IT baví, ale co ty miliardy lidí, pro které je IT produkce hudba z jiné planety. A dejte těmto lidem do ruky iPad a nebo netbook s Win nebo Linuxem. Jasně že Netbook bude parametrově lepší, ale jaký produkt tyto lidé budou preferovat.

A jak píšete s těmi mobily, to také nechápu. Proč musí daný výrobce produkovat každý měsíc 4 nové modely, místo aby vychytal jeden a ten jen různě mutoval podle uživatelské kategorie. Nač je mi mobilní fotoaparát s 7 a více Mpx, když daná optika a čipy stejně jsou nad hranicí svých možností. Naopak proč výrobce mění logiku ovládacího menu, když to bylo "vychytané" (SE).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.