Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bibble 5 Pro je venku

Mám koupený Lightroom

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si kedysi kupil Bibble, bol som velmi spokojny ale uz ma to preslo.

Aj ked b5 vyzera dobre, bibblelabs prestal podporovat fotaky ako Canon G5,6 s ktorymi mam kopec fotiek. Dobre, mozem mat nainstalovanu aj b4. Nevadi.

Horsie je, ze moj Ricoh GX100 DNG sa podpory v b5 tiez nedockal.(zatial ?? gx100 lens je podla suborov podporovany)

Za tie roky co sa b5 vyvyjal (3-4 roky ?) sa z jedneho z leadrov trhu stal outsider, b5 to ako tak dohana.

Kazdopadne ak chcem aj robit fotky zo 450D+GX100 a pouzivat b5, musim pouzivt minimalne nastroje a to uz radsej zvazujem lightroom, zacinam pouzivat 3.0b.

Keby sa tak dali vratit peniaze za licenciu. Alebo by som b4 pro (upgrade na b5 free) predal. Sklamanie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

resp. da sa licencia predat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji CDR za informaci - už jsem si vyžádal licenční klíč (upgrade zdarma). Co jsem zkoušel poslední preview verze, Bibble opět ukazuje ostatním konverzním programům záda. Teď ještě jaká omezení bude mít Lite a jestli se nerozhodnu upgradovat za těch pár šupů na Pro.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zada ukazuje pouze pokud poslednich par let bezi pozadu :-)
Kvalita prevodu zustava na urovni predchozi verze (tzn ze proti DXO Optics, Nikon Capture NX a Adobe Camera RAW nema sanci), nektere funkce pro plne automatizovany prevod (to je to co mnoho uzivatelu pozaduje) chybi. Pokud chcete videt jak ma podobny program vypadat, doporucuji DXO Optics 6.xx

A o odstraneni podpory starsich aparatu radsi nemluvim, tohle si zadna konkurence jeste nedovolila. DXO optics ma tohle resene formou modulu, ktere se stahuji pri instalaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mixal: to záleží na podmínkách v té licenci, ale většinou to není možné, protože ty nevlastníš ten program, ale pouze právo jej používat a toto právo většinou není převoditelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam koupeny Silkypix Developer Studio 3.0G

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka kvality tak Bibble4 na tom vobec nebolo zle az na katastrofalny sharpening na urovni jednoducheho free programu, irfanview ma sharpening o dost lepsi ako B4, B5 este neviem. Extrakcia detailov pre niektore snimace (12 mpix v Nikon D90) spickova, pre niektore nic moc.

Dalsia vec su farby, ktore v niektorych situaciach "usli", niekedy vsak na rozdiel od adobe "prisli" :). V dobe Canonu D60, 10D sa mi farby ovela lepsie nastavovali v B4 ako AdobeCR.

Ta odstranena podpora starych fotakov a k tomu nemoznost pouzit DNG(to by pre mna vyriesilo 2 muchy jednou ranou - podporu novych nepodporovanych a podporu starych) fakt mrzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apple Aperture to je on, meho fotaku sampion :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Boo - souhlas :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Někteří ale celkem uvítají rychlost konverze a to byla u Bibble vždycky jejich silná stránka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ufraw ... protoze ma plugin do gimpu, umi profily a je dobry.

Az bude umet i Gimp 16bit obrazek, budu spokojeny, zbytek jiz mohu udelat v gimpu, popr v Imagemagicu, kdyz budu chtit nejake kungfu na 10.000 obrazcich ;-))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No zatim si vystacim s Adobe Bridge (+ Camera Raw). Ale mlsne pokukuji po necem inteligentne zpracovanem, idealne neco hodne podobneho Apple Aperature :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to má být na PC, tak nejblíž Aperture je svými možnostmi Lightroom (což by zároveň přineslo tu výhodu, že pobere všechny změny už udělané v ACR). Jinak v tomhle okamžiku bych ho nekupoval a počkal si na 3.0, vydání je záležitostí pár měsíců a je škoda zbytečně utrácet za starou verzi a pak hned za upgrade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.