Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Biografie Steva Jobse instantním bestsellerem

Ja ji jiz mam, v EN, nemam rad preklady a dabingy, je to nekdy dost drsny zasah do autorskeho dila :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba PDF možnost? Dobré je tu knihu mít, ale proto mít ji na polici zase tak dobrá neni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na zadni strane je napsano "eBook + Audio available".. tak predpokladam ze v elektronicke forme si to koupit muzete taky. Osobne preferuji papir, kdyz uz do elektroniky cumim celej den :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sklamanie nad knižným vydaním. Myslím že je to dobré na pobavenie.

Steve Jobs Biography Confuses Stephen on 'The Colbert Report'

http://www.5min.com/Video/Steve-Jobs-Biography-Confuses-Stephen-on-The-C...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna vcera jsem na ni koukal v knihkupectvi ...a vite co? Tehle kontroverze se nejako asi necitim povinen byt ucastnikem, takze sem ji tam s klidnym srdcem nechal lezet. Ale docela obdivuju bud marketing vydavatele nebo chytrost zdejsiho prodejce, ze se mu podari takovou vec dotlacit i k nam a v to tak kratkem case. Paradoxne zde asi zafunguje trosku Hype-reoly (Hype a Aureola), protoze, ti kdo se budou chtit vystylizovat jako masu vybocujici sebevedoma individua hrde hlasici se k Applu, maji moznost si ujizdet na sve vlne a pritom zaplatit jen "apple knihu" a finance nevykrvacet na nekterem z realnych produktu teto spolecnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oni to sem museli dotlačit v takto krátkém čase, protože jeho smrt bude aktuální tak 3 měsíce, pak už je ta kniha neprodejná. - Koupili byste si dnes životopis Alberta Einsteina?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

třeba já jo. ostatně z knih poslední doby můžu jmenovat loni vydanou autobiografii alberta speera. ale připouštím, že já nejsem normální :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

autobiografie a podobne diela ma zaujimaju, ale musia byt pisane aj putavo. Osobne citam vela a rad, ale o Jobsovi citat nebudem. Nejak to velke halo okolo neho mi znechutilo cele apple a nielen kniho o nom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple nema zadne velke halo. Velke halo ma Recko, EU a neschopna politika. Jobs je proti tomu uplny odpocinek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že i za 500 let nabude zajímavý životopis Napoleona, Caesara nebo Sacharova? Či dějiny Británie nebo Číny? Současný stav v této zemi je právě důsledkem dominance blbosti a průměrnosti či neodpovědnosti, kterou většina populace ještě prezentuje jako svou přednost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, Napoleon a Caesar neco dokázali, narozdíl od Jobse.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ackoliv neuznavam nespravne situovanou aureolu zesnuleho "vizionare" ... neda se rict, ze by nic nedokazal. Jen to zrejme neni to, co by mnoho lidi rado Jobsovi prirklo.

Mozny pohled pro Apple: ....ostatne pokud budou moct v apple jeste rok ci dva tvrdit, ze maji vizi genialniho designera, nikdo se nebude zaobejvat tim, zdali ta zarizeni jsou nebo nejsou skvela! Pokud by se vec stavela blize realite, tedy ze Apple bude jeste dva roky pokracovat ve stopach dobreho obchodnika/manazera/stratega ... uz by zakaznik mel zarucene vice prostoru o premysleni o produktu - ostatne preci mu ho vnutila vize "obchodnika" jobse a obchodnici jsou ulisni a chteji nas osidit.

Dokazal udrzovat jiste verejne mineni o produktech a firme. Prokazal, ze na trhu je mozno stale stavet na bazi znacky a kouzlu vizualni prezentace. Holt to tahlo ze zjevnych duvodu Amiky a pak trosku ten zbytek.

Jestli nebudem chtit Jobsovi pripisovat zadny kredit, myslim, ze minimalne se da rict, ze se jedna o jednu z postav, ktera v prubehu casu potvrdila stalou platnost jedne z nekolika velmi uspesnych obchodnich strategii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, byl to obchodník a evidentně i dobrý, stačí se podívat na výsledky firmy. Ale jak o něm např. v mediích psali, že to byl geniální vynálezce, vizionář, a podobné nesmysly, to je trochu moc. Někde ho dokonce přirovnávali k novodobému Edisonovi :) Z "obyčejného" obchodníka dělali skoro boha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jo. Dokázali vyzabíjet/vyvraždit (ať už přímo nebo nepřímo) tolik lidí, že se na ně jen tak někdo nechytá.
Jsou osobnosti a osobnosti.
Jobse srovnávej se jmény jako jsou Enzo Ferrari, Henry Ford, či třeba Tomáš Baťa. Tedy s celosvětově úspěšnými obchodníky, kteří dokázali vybudovat nějakou úspěšnou společnost, kteří přinesli nový způsob výroby a prodeje.
A i když tito lidé už nejsou mezi námi, tak je pořád zájem o jejich maličkosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit, díváte se na to ze svého vlastního úhlu pohledu. Zkuste svou vlastní zkušeností zhodnotit život/ činnost: srbského partizána, řadového vojína Wermachtu, polského odbojáře, anglického stíhače, ruského vojáka co se dostal do týlu nepřítele, japonského záložáka na Okinawě.

Jste si vědom, že doposud jsme nedosáhli úrovně ani naplnění práv a svobod Římské republiky? Jste si jistý, že lidský život má vždy stejnou hodnotu? Myslíte, že současná doba pokroku v GHz taktování procesorů, nebo citlivosti dotykového displaye je srovnatelná s objevem suchého zipu a tekutých krystalů z projektu Apollo?

Věřte že ta historie/ životopisy a věčná spirála pokroku je velmi zajímavá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci zabřednou do filozofování. tu větu s "vyzabíjet/vyvraždit" ber trochu s nadsázkou. Co člověk to jiný názor na věc.
Proto říkám že se s takovýma lidma nedá Jobs srovnávat.
Jobs nebyl nic jiného než úspěšný podnikatel/obchodník a proto by měl být srovnáván s pouze s jinýmy úspěšnýma obchodníkama.
A vzhledem k tomu co dokázal, ať se to někomu líbí nebo ne, tak zalouží být srovnáván třeba právě jak sem zmiňoval Ferrari, Ford, Baťa a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nebyl úplně nejlepší příklad. Zrovna Ford si ty auta sám navrhoval a prakticky i vyráběl. Narozdíl od Jobse, který byl obyčejný obchodník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to, ze Jobs byl vyborny obchodnik az do smrti, kdezto Ford usnul na vavrinech a nechal si utect fakticky monopol, ktery se mu podarilo vybudovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zcela presny uder na hlavicku .. bohuzel pro mnohe do hrebu, ktery uzavira jednu modni eru.
Biografie jsou v tomhle zvlastni, jako testament naprosto nepouzitelne .. zejmena pokud porovname s literarnimi produkty, ktere jsou sice spojeny se slavnym jmenem a specifikou jeho nositele, ale maji vlastni samostatne tema/obsah - Ted mi nevim proc na mysl prisli Feymanovi knihy, ale jako priklad je to skvele. Davno mrtvy ale pro mnohe diky kniham nesmrtelny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Knihu mám v plánu si koupit a věř tomu nebo ne, ale žádný Apple šílenec nejsem a o jejich produkty nestojím. Všichni vidí jenom spojení Jobs-Apple.
Jsem prostě pc nadšenec a na Jobse se dívám jako na někoho, kdo byl součástí zrodu osobních počítačů, zrodu operačních systémů jak je dnes známe, zrodu nákupu hudby v elek. podobě atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jen ať lidi vidí, jaký to byl fanatik a tyran....
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/jobs-chtel-znicit-android-za-kazdou-c...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sice mozna byl, ale "Steve Jobs byl Apple"... ted bych tipnul, ze bez nej budou v p****i jak Baťa s drevakama. I kdyz treba se pletu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

když udrží punc exkluzivity a drahoty, tak jo....jejich ovečky mají potřebu se cítil být lepší.....to je výborná strategie - více peněz za málo muziky
když ne, tak všichni přejdou na daleko lepší Android

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, nepamatuju si, kdy jsem si naposled koupil knihu s fiktivními příběhy, a touhle knihou to dohánět nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vite ze to jsou fiktivni pribehy? Kdyz je to delany na zaklade rozhovoru s nim a overovani u stovky dalsich lidi, sam autor v uvodu priznava ze nekdy se to samozrejme lisilo. Ale tim ze byl byvalym reditelem CNN a editorem v TIME tak bych mu spis veril.

Obdivuji jak zavistlivi lidi dokazou cokoliv odsoudit :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autorizovany biografie jsou povestny neobjektivitou, je to neco jako autobiografie, kterou stejne vecinou pise nekdo jinej.I kdyby autor chtel, nikdy nebude zcela objektivni, bohuzel ale vecinou ani nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, víc bych věřil neautorizovanému životopisu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No Kulhánkova Vyhlídka na věčnost už vyšla, měl bych ji mít někdy příští týden :D Uvidíme jak od Vládců strachu a Cesty krve dospěl :p ale Jobse si fakt nekoupím, když jsem se rozhlížel tak jsem narážel na infa, které tu zazněly výše: fanatik, tyran, ale třeba už došel svému klidu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze jak povazuju Kulhanka za geniuse, tak Stroncium jsem proste nedoctl, protoze uz v pulce knihy to bylo nesnesitelne:-( Prijde mi, ze cim starsi knihy, tim byly lepsi. Ta nejstarsi asi i nejlepsi...
Uz Nocni klub zacal byt takovy...mirne jsem zacal povytahovat oboci, ac to bylo stale super ke cteni..

Co me ale stve absolutne nejvic je to, ze kdysi davno , kdyz jsem nejak nemel penize na zivobyti, jsem prodal vsechny knizky, co jsem mel, a dneska 1 Kulhanek stoji klidne 5 tisic :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ja to jak tam vyhlasuje Androidu termonuklearni valku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další nevýhoda elektronických knih - nelze je dát na WC k obecnému použití.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dej na hajzl čtečku a můžes jich tam dát tolik, že se z toho pos..., každý kod wc navštíví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to na torrentech i na uložto, co bych kupoval. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Instantní bescelér mě nebere, kupuju zásadně jen instantní bezmrkev. Jen zaliju horkou vodou a bezmrkev je hotová.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mein Fight je proti tomu slabej odvar, v nem nikdo nevyzyva k valce, videl sem i povedenou fotomontaz s japkem a Jobsem a s tim citatem, fuckt dobry-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Do ankety misto koupit melo byt, kdo to bude cist:o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kniha je kniha a žádné PDF, nebo něco podobného stáhnutého z warezu knihu nikdy nenahradí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba zrovna v tomhle případě by se o tom dalo dost polemizovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, "instant" znamená "okamžitný", ne "instatntní"!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prospěšné ho je asi jako čínské chemické instantní polévky tak bych to viděl také jako instantní dílo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.