Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Budou téměř všechny smartphony za 5 let s dotykovým displejem?

Já jsem také analytik a zjistil jsem stejné "šokující zjištění".
Podle katalogu nejmenovaného serveru (mánie na mobily) v roce 2010 vyšlo 74 chytrých dotykových a 7 nedotykových mobilů.
V roce 2011 zatím 45:1.
Případné chyby +- něco omluvte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, už před rokem-dvěma kámoš, absolutní zastánce tlačítek, neměl co vybírat a skupuje "do zásoby" staré funkční siemensy a díly na jejich opravu... ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pošli prosím link, nenašel jsem. Docela mě zajímá těch 7 + 1 nedotykových. Měl jsem pocit, že od 2010 už žádné chytré nedotykové nejsou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Napiš v googlu manie mobil a na prvním místě je ten server, který nechci napsat jmenovitě. Tak dej katalog mobilů, "Hledání podle parametrů" ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se to stane, tak začnu používat "hloupý" telefon :-)
- Mimochodem za 5 let možná žádné chytré telefony nemusí existovat, protože jim viry vymažou mozek.
- Troufám si říct, že na Nokii 3310 by bylo velmi těžké udělat nějaký exploit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svého času byly oblíbené SMS s "virem", fungovala sice jen na určitý typ telefonu, takže pokud jste chtěli takovou někomu poslat tak jste musel vědět co má za telefon. Zrovna na 3310 taky taková existovala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší telefon jakej jsem kdy měl - Nokia E51.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, E51 je můj zatím nejhorší telefon, který jsem měl. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam E52, nebyt cim dalej tym horsieho firmware, bol by to fajn telefon. Super vydrz, relativne ok velkost. V mobile mi staci telefon, sms, e-mail a kalendar.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, je to moje první Nokie, takže je to asi normální vlastnost, ale docela mi vadí, že se s ní naprosto blbě "telefonuje". Konkrétně - nemůžu vypnout hyperinteligentní slévání nepřijatých hovorů (pokud mi někdo volá vícekrát, v menu nepřijatých hovorů uvidím jen kdy volal naposledy), nepochopitelně nemůžu přejít na detail volajícího ze seznamu posledních hovorů (chci si opsat číslo kontaktu a vím, že jsme teď spolu domluvili - přesto musím na kontakt přes adresář), nemůžu přeposlat sms zprávu na totéž číslo (smaže mi původního adresáta, musím ho znovu lovit přes adresář), pokud ukončím hovor musím se asi 5sekund dívat na zprávu o tom, že jsem ukončil hovor (díky, to vím, chci dělat něco dalšího)...

Já od telefonu očekávám, že bude umět telefonovat a posílat smsky, a že mi toto nebude komplikovat. Nokia E51 tohle IMHO těžce nesplňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak vidím, ani dnešní mobily nedokážou překonat můj 6 let (!!!) starý siemens S75 a pokud si správně pamatuju maj problém i s ještě starší S65... no jo, to je mi pokroku ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano, dnešní telefony nedokážou překonat tak starý telefon ve vámi vybraných parametrech, protože se vyvíjejí úplně jiným směrem. Špička směru reprezentovaného S65/S75 skončila v jejich době celý směr vymřel během dalších pár let.

Na druhou stranu není problém vybrat parametry ve kterých S65/S75 současným chytrým telefonům prostě nestíhá, resp. je spousta úloh ve kterých je naprosto nepoužitelná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě máš pravdu. Smutné je, když někdo dělá telefony, které umí úplně všechno naprosto úžasně, s výjimkou telefonování. To pak takovým hnidopichům jako jsem třeba já prostě vadí.

BTW měl jsem shodou okolností před tímto "chytrým" telefonem také siemense S45/S55/S65 a ty spoustu věcí neuměly, ale vcelku obstojně zvládaly telefonovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

M35i mi drží do dneška. s novou Li-pol baterkou pohotovostní výdrž +-10dní

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by stačil telefon, sms, kalendář ... a právě kvůli potřebě během chvilky zapsat událost bych dnes nevolil nic jiného než dotykový telefon. Za poslední rok můžu porovnat používání "hloupého" SE K750, a "chytrých" SE X s HW klávesnicí a SGS se sw klávesnicí. Jednoznačným vítězem by k mému překvapení SGS.

A té výdrži ... při běžném užití v roli hloupého telefonu + rychlého poznámkovníku není problém se dostat na 3-5 dní. Znamená to ale samozřejmě vypnout wifi, BT, GPS, 2G režim telefonu, podsvícení na 0% + zesilovat jen když je potřeba a nemít na pozadí tuny aktivního bordelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mi povídej. Mi tahle potvora pěkně zavařila pověst v práci. Volá mi kámoš z cizího čísla a v žertu spustil chlapským hlasem "Ahoj kocourku, co pak jsi to včera dělal ..." a ta Nokiácká potvora mi to pustila na hlasité handsfree bez možnosti vypnutí. Prostě přestala reagovat na cokoliv, ale vesele dál telefonovala. Nepomohlo nic jiného než vytáhnout baterii. Hodně dlouho jsem musel kolegy ujišťovat, že jsem pouze na ženský.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm se slzou v oku vzpomínám na 6310i a vpodstatě na tyhle "pádla".
Nelámal jsem si prst na klávesnici, i za slunce byl displej krásně čitelnej a výdrž baterie? - o tý se může dnešním founům jen zdát....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. Ak by ju dnes vyrabali s dnesnymi technolgiami a rovnakou bateriou, tak to by bola este lepsia vydrz.
Ja s telefonom telefonujem a sem-tam sms. Nepotrebujem stupidne "mudre" telefony, uplne staci presne nieco ako 6310i s čb displejom, zakladnymi fnkciami a hlavne poriadnou vydrzou. Inac tusim, ze pred par dnami uviedla nokia dva lacne jednoduche mobily s dlhou vydrzou. Len skoda toho dizajnu
to mikeczcom:
Tiez som si pred dvoma tyzdnami repasoval starsiu nokiu a v zasobe mam este nejaky ten nahradny diel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na jaře jsem si koupil Nokii C2-01 a jediné, co bych jí vytknul, je, že má zbytečně komplikovaný systém a že na některé funkce potřebuju o stisk tlačítka víc, než na předchozím blbém mobilu s OS o jednu verzi nižším. Výdrž 10 +- dní, proč se trápit s dalším počítačem v kapse, co chce každý den dobít a neustále mě štve nějakými maily?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrazok ma rozosmil, take vystizne az je to smutne :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ony ho ještě nemají všechny ? :o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prý se za 5 let dočkáme doby, kdy téměř všechny "chytré telefony" budou mít dotykový displej"
Tak si kupim "blby foun", no :-) Nejake sa este budu musiet vyrabat, minimalne segment "pre seniorov" este nie je dostatocne zastupeny vzhladom na to ze obyvatelstvo starne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

můj děda již delší dobu používá smartphone a nic jiného by nechtěl. Má Treo 270. A víte proč jej rád používá? Přijetí hovoru probíhá odklopením krytu, ukončení zavřením krytu. Na dotykovém displeji má 8 nejdůležitějších kontaktů, na které stačí klepnout a hned to volá. Jednoduché, účelné. Další mobil bude jisto jistě dotykový s OS. A víte proč? Lze upravit FW tak, aby se automaticky spustila jediná aplikace(matice 8 čísel s přímým voláním) a nepustila jej kamkoliv jinam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dobrá, sice bude důchodců přibývat, ale že by zrovna kvůli tomu bylo třeba dotykových smártů...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dědovi je 70. Takže žádný čerstvý důchodce. A nikde nepíšu, že je zapotřebí dělat jen smartphony. Jen jsem chtěl "rozbít" zažité spojení mobil pro seniory=mobil bez OS a dotyku. Na smartphonech je krásné to, že se z nich dá udělat ještě jednodušší mobil než z obyč mobilu. Dotykové vytočení jednoho z např. osmi přednastavených čísel skrytých pod jmenovkou je daleko jednodušší než lovení v telefonním seznamu, či pamatování si "zmáčku dlouze 2 a tím volám ženě".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechci vyvolavat flame, ale neda mi to, pred par dny mi spousta lidi naklikalo tunu minusu za to, ze jsem se opovazil v diskuzi nadhodit neco ve stylu "pred iPhonem se smartphony neprodavaly" a hle, co je to hned na zacatku clanku o smartphonech? to sproste slovo "iPhone"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale prodávali, jen je používala poměrně úzká skupina lidí. Obchodníci, manažeři a nemálo geeků. Ostaní ne, protože jim to nic nepřinášelo - neexistovaly tisíce her a miliony blbin, což se s iPhonem změnilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.