Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Canon EOS 5D Mark III - především evoluce

Ja mam nazor, ze mam v mobilu lepsi, protoze umi 3D :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stran rychlosti nového AF o něčem svědčí Neffovy fotky honících se psů: http://www.digineff.cz/art/canon/canon-eos-d-mark-iii-je-venku.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AF u 5Dm2 je tým s čím som sa doteraz nezmieril, tak dúfam, že 5Dm3 už bude tým, čím podľa mňa mala byť už 5Dm2. Tých doterajších 9 (1 cross) je na zaplakanie a zatiaľ čo u x0D sa to dalo ešte odpustiť, tak pri 5D asi ťažko. Takže na nový AF som veľmi zvedavý.

Z digi: "Na Markovi III je nasazený 24-70 římská dvojka. Rozsahem ohniska je to pro full frame - pro někoho - ideální základní objektiv. Nikon ho má skvělý, Canon zatím nic moc. Bude římská dvojka lepší?"
Síce nepoznám Nikonácke full-frame zoom, ktoré by boli podobne použiteľné ako "základný" objektív, ale myslím, že už pôvodný 24-70 bol slušným kúskom. No prečo nový 24-70 nemá IS nechápem ...

Cena je aká je, nepoteší ... no osobne už začínam šetriť :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Si koupím Nokii 808 s 41 Mpx, bleskem a za 14k a budu mít v každým okamžiku podobný foťák při sobě v náprsní kapse :D. Canon to opět s cenou přehnal a výrobci fotoaparátů už by měli pochopit, že je jiná doba a jejich marže 70-80% jim už lidé nebudou tolerovat.
Fotky z Nokie 808 jsou parádní: http://mobilenet.cz/clanky/nokia-808-pureview-jake-dela-fotografie-8674

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to myslíš lehce ironicky... Je fakt, že cena je poměrně vysoká, ale obecně se lépe slevňuje než zdražuje. Jinak ty fotky z Nokie jsou dobré, ale nikdy nebudou jako z toho 5D Mk III a tuplem ne při ISO 10000...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a Mercedes může zavřít krám když všichni můžou jezdit oktávkama ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A uz z tohodle tela nekdo videl ostrou fotku?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mrkni třeba na Nefův bloq.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No práve i moje HTC je ostrejsí, ISO to je jiná vec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I na pohyblivých objektech ;-) ? A nějaká ukázka by nebyla?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak - ty jen nechápeš principy fotografování a hlavní výhody zrcadlovky ;) - tak tohle opravdu není novinka pro tebe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u podobných komentářů jako Nothing0077 občas zaváhám jestli je to fórek a ironie nebo myslí smrtelně vážně ?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

podivejte se na staticke fotky nic proti, ale moje mk II je ostrejsi, prijde mi kresba dost meka

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vážně legrace s tebou ;) Pokud bys měl MK II (pokud nemyslíš třeba Mortal Kombat), tak tady nemůžeš plácat takový bláboly ;) Nejen na kresbu má zásadní vliv objektiv a také další nastavení fotoaparátu, kterého je u zrcadlovky opravdu dostatek... - tedy dokud si neporovnáš shodné fotografie za shodných podmínek se shodným nastavením se stejným objektivem, tak porovnáváš neporovnatelné...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To nogger: No podívej se na ty skla, zdají se mi od Canonu to nejlepsí.
http://www.flickr.com/photos/98609590@N00/6947467655/in/photostream/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nagger: muzes mi prosím ríct kam je tohle ostrený, nevím kde mám brýle http://cpn.canon-europe.com/files/education/technical/inside_canon_eos_5...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) buď té dobroty a používej reagovat, ať není v diskuzi takový chaos
2) viz 1.odkaz - v rychlosti jsem opravdu nedohledal, čím fotil, stejně tak v exifu není uvedena ostřící vzdálenost - tak jako tak považuji fotky za velmi dobré (záměr fotografa neznám)
3) tvůj 2. odkaz - rovina ostrosti je odhadem kolem 4-5m (ale opravdu se to těžžko odhaduje vzhledem k výběru motivu) - fotografie má zřejmě ukázat velmi dobrý dynamický rozsah (s jen minimální korekcí expozice)
Co se Vám na té fotografii nezdá ? Že není ostré vše ? Vemte jinou optiku, vhodně nastavte parametry a není problém ;) Byl to ale záměr ? Fotí tam někdo kromě "cvakálistů" ? Osobně se mi spíš nelíbí kompozice, ale jak jsem již psal, myslím že zde šlo pouze o ukázání dynamického rozsahu ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V exifu jsou je to 5D mark III + 24-70 L II a 70-200 IS II USM takze ty skla by mela kreslit echt, proste je to vsechno hodne meke. Mozná je to tím, ze vsichni testují do JPG, kdyz zatím není CR2 cím zpracovat :-)
U toho druhého nejde o vse ostré tydy pokud bych ro nebral svou 21 distagonem od zeisse, jde o to ze na muj vkus tam není ostrého nic :-)
Pravdou je, ze vzorové fotky od D800 na nikonu jsou super odladené, ale mam tady i testovací fotky a jsou to neostré sumáky tak jsem zvedav co ukáze cas.
Canona samozrejme menit nebudu, jen me mrzí, ze je posunut spís na reportáz a sport (pomerne vyrazné zdrazení skel [24-70 L II] a vseho okolo, driv byl drazsí nikon ted je to obrácene) a po 3 letech jsem cekal vetsí nárez.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ostrené to je na biely rám dverí hneď vedľa úchytnej tyče pre lampu na pravej strane. Je použitý ostriaci bod v druhej rade z dola, tretí sprava.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že zrovna tento obrázok má do ostrosti hóóóódne ďaleko a musím súhlasiť s Nothing0077, že pokiaľ chceli ukázať kvalitu výstupu, tak podľa tohoto je to skôr bieda...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, tá fotka nie je bohvieaká - teda aspoň čo sa ostrosti týka. Ja nie som fetišista na ostrosť a šum. Na druhej strane niečo ostré by mohlo na fotke byť. To je jedno, je to len sampel, počkáme na reálne fotky.
Ja som len reagoval na otázku, kde to bolo ostrené... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

google - obrazky - nastavit velkost obrazka na 5760x3840 - napisat "Canon EOS 5D Mark III sample" a bude toho pomerne dost :)
- http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2012/03/06.jpg
- http://cpn.canon-europe.com/files/education/technical/inside_canon_eos_5...

inac ked rozmyslam nad tym rozlisenim - je to 3xfullHD (3*1920=5760),
neviete niekto ako snima obraz v rezime video? jeden by mal pocit ze vyuzie cely snimac a pre kazdy "video pixel" pouzie 9 realnych pixelov (3x3), ale pochybujem, ze by to stihala elektronika... skor si tipnem, ze zo skupiny 3x3pixelov je pre videoobraz vybraty 1pixel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o cenu, tak jsem též čekal, že bude nižší, ale nemyslím si, že je Nikon D800 levnější, protože Nikon má levnější tělo, ale má dražší základní objektiv, oba dva vycházejí se základním objektivem cca 100tis kč a u delších ohnisek 70-200/ 700-300 má Nikon velmi předraženou cenu optiky, zde má Canon výhodu, 70-200 L je už okolo 17.000kč, Nikkor je někde okolo 40tis, takže to vše kalkuluji jaké budou celkové náklady včetně objektivů a zde to vychází lépe pro Canon. Já osobně plánuji že si 5D III pořídím, jakmile trošku zlevní. Momentálně mám 7D, kdy mne po srovnání snímků 7D se starší 5D II nic nenutilo přecházet na 5D II, protože žádné zásadní rozdíly jsem nespatřil, výsledky jsou velmi podobné, nemluvě o pomalosti 5D II. U nové 5D III, se těším na nové zaostřování a dle všech testů které jsem prozkoumal, se zdá, že na vysoká ISO podává velmi dobré výsledky . Pokud jde o měkkou kresbu snímků, tak jsem přesvědčen, že výstup z RAW bude zásadně kvalitou jinde, nemluvě o tom, že určitě dojde k aktualizaci software, prostě chce to chvilku počkat. Škoda, že u nového 5D III chybí interní blesk jako u Nikonů 700/800, protože někdy se hodí a nikdo u sebe stále nenosí externí. Jsem zvědav na video, které je u 7D a 5D II, dost bídné a zatím jsem žádnou ukázku z 5D III neviděl, nicméně video pro mne není vůbec podstatné. Očekávám od 5D III více detailů a vyšší kvalitu snímků na vysoké ISO v horších světelných podmínkách a taky jsem četl, že přibalený CD software Digital photo professional má hodně vylepšený RAW convector, každopádně se těším až ho dostanu do ruky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.